Kilka modyfikacji.

Zaczęty przez lukasz200992, 11 Wrzesień 2012, 23:27

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

lukasz200992

Witam poszukuje kilku modyfikacji do wersji SMF 1.1.X

-modyfikacja, która doda legendę grup na forum, to znaczy by administratorzy,moderatorzy,zasłużeni itp, byli opisani na dole forum  tak jak jest dokładnie na tym forum.

-modyfikacja, która przy nicku w postach w danych tematach doda zamiast zwykłego napisu, user,administrator,moderator itd, jakąś graficzkę z takim napisem.

- modyfikacja, która doda, możliwość wpisania gg podczas rejestracji na forum, i by ikonka gg była widoczna gdzieś pod avatarem użytkownika i po kliknięciu w nią przekierowała do jego gg.

Liczę na pomoc, pozdrawiam.

Geratius

Cytat: lukasz200992 w 11 Wrzesień 2012, 23:27
-modyfikacja, która doda legendę grup na forum, to znaczy by administratorzy,moderatorzy,zasłużeni itp, byli opisani na dole forum  tak jak jest dokładnie na tym forum.
Centrum administracji » Zarządzanie stylami » Zarządzaj i instaluj
Wybierasz swój styl i zaznaczasz opcję "Pokaż grupy w indeksie działów:".

-modyfikacja, która przy nicku w postach w danych tematach doda zamiast zwykłego napisu, user,administrator,moderator itd, jakąś graficzkę z takim napisem.
Centrum administracji » Grupy » Edytuj grupę użytkowników
Wybierasz grupę i edytujesz. I w opcji "Nazwa pliku gwiazdek:" wybierasz plik graficzny, jaki ma być wyświetlany jako ranga, a liczbę gwiazdek ustaw na 1. Jeśli nie chcesz napisów z nazwą grupy pod rangą, to ktoś inny musi Cię poinstruować, ponieważ ja nie pamiętam, które wyrażenie trzeba usunąć z kodu oraz w jakim pliku:) Chyba było to Display.template, czy jakoś tak.

- modyfikacja, która doda, możliwość wpisania gg podczas rejestracji na forum, i by ikonka gg była widoczna gdzieś pod avatarem użytkownika i po kliknięciu w nią przekierowała do jego gg.

Tutaj nie pomogę, bo nigdy czegoś takiego nie używałem. Nie wiem nawet, czy istnieje taka modyfikacja. Ja dodałem tylko pole do uzupełnienia w profilu z numerem GG. Może ktoś inny coś poradzi.

lukasz200992

dzięki za zainteresowanie.

co do 2 opcji to chodzi mi o obrazek tego typu:    itp.

żeby był zamiast napisu np. moderator oraz tych piłeczek jak tu:

i jeszcze jak zrobić by osoby którzy dostana dodatkową range typu zasłużony, moderator itd nie mieli tych rang co maja zwykli uzytkownicy po uzyskaniu odpowiedniej liczby postów, w sensie, żeby nie było tej rangi np. junior, na zdjęciu które podałem.??

z góry dzięki za porady.

Adrian

Cytat: Geratius w 12 Wrzesień 2012, 00:22

Opcja ta pojawiła się dopiero w SMF2 :)
Dla SMF1 należy doinstalować modyfikację => http://www.smf.pl/index.php/topic,509.0.html

Cytat: lukasz200992 w 11 Wrzesień 2012, 23:27-modyfikacja, która przy nicku w postach w danych tematach doda zamiast zwykłego napisu, user,administrator,moderator itd, jakąś graficzkę z takim napisem.
Zrób tak jak napisał i dodatkowo zaznacz w ustawieniach stylu Ukryj nazwy grup opartych na liczbie wiadomości dla użytkowników w zwykłych grupach?

Takie coś jest wbudowane w SMF2.
the simplest solution is most likely the right one

Geratius

Cytat: phantom w 12 Wrzesień 2012, 10:28
Cytat: Geratius w 12 Wrzesień 2012, 00:22

Opcja ta pojawiła się dopiero w SMF2 :)
Dla SMF1 należy doinstalować modyfikację => http://www.smf.pl/index.php/topic,509.0.html
Ajć... Dopiero teraz zauważyłem, że temat widnieje w 1.x :) Sorry, że troszkę namieszałem :)

lukasz200992

A da sie dodać takie:

bo tam nie ma właśnie pasków tego typu z napisem.

I jeszcze parę rzeczy:

-da sie by nicki administratorów,moderatorów(po prostu wszystkich któzy maja inne kolory) były na kolorowo również podczas pisania postów, a nie tylko w liscie online?

-modyfikacja, dodajaca pod avatarem opcje pomógł, taka jak jest tu.(zaraz wam tą opcje klikne.;P)

-jakiś system ostrzeżeń, np. w postaci żółtych kartek, tylko by te kartki były widoczne gdzieś pod avatarem

lukasz200992

Cytat: phantom w 12 Wrzesień 2012, 10:28

Cytat: lukasz200992 w 11 Wrzesień 2012, 23:27-modyfikacja, która przy nicku w postach w danych tematach doda zamiast zwykłego napisu, user,administrator,moderator itd, jakąś graficzkę z takim napisem.
Zrób tak jak napisał i dodatkowo zaznacz w ustawieniach stylu Ukryj nazwy grup opartych na liczbie wiadomości dla użytkowników w zwykłych grupach?

A da sie dodać takie:

bo tam nie ma właśnie pasków tego typu z napisem.

I jeszcze parę rzeczy:

-da sie by nicki administratorów,moderatorów(po prostu wszystkich któzy maja inne kolory) były na kolorowo również podczas pisania postów, a nie tylko w liscie online?

-modyfikacja, dodajaca pod avatarem opcje pomógł, taka jak jest tu.(zaraz wam tą opcje klikne.;P)

-jakiś system ostrzeżeń, np. w postaci żółtych kartek, tylko by te kartki były widoczne gdzieś pod avatarem

Adrian

Na prawdę, trochę cierpliwości chyba nie zaszkodzi... Takie podbijanie niczego nie przyspieszy.
the simplest solution is most likely the right one