Co nowego w SMF 2.1?

Zaczęty przez Adrian, 14 Kwiecień 2012, 23:24

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

jimasek

Na razie to wersja alfa więc chłopaki mają pewnie dużo zagwozdek do rozwiązania z nową wersją.

Adrian

Sidebar całkowicie zniknął już z wyglądu SMF 2.1.
the simplest solution is most likely the right one

lukaszuk1995

@Nolt, wiem, że jest dodane i to sporo :) Nareszcie dodali informację o php :) Nie wiadomo, kiedy będzie final SMF 2.1 ?

CrimeS

js

Gdy chcę zainstalować SMF 2.1 Alpha 1 wyskakuje mi taki komunikat:

Więc utworzyłem taki plik, wrzuciłem na ftp nadałem chmod i przeszła instalacja dalej, ale kolejny błąd wyskoczył taki:

Notice: Undefined index: db_settings_port in /home/XXX/domains/mojanazwa.pl/public_html/smf/install.php on line 2431
:

Notice: Undefined index: db_settings_port_info in /home/XXX/domains/mojanazwa.pl/public_html/smf/install.php on line 2434

pretor

Cytat: phantom w  1 Luty 2014, 18:48
Sidebar całkowicie zniknął już z wyglądu SMF 2.1.

A to dlaczego ?

Będzie schowany, czy wcale go nie będzie ?

Stanley

Cytat: js w  4 Marzec 2014, 23:59
Gdy chcę zainstalować SMF 2.1 Alpha 1 wyskakuje mi taki komunikat:

Więc utworzyłem taki plik, wrzuciłem na ftp nadałem chmod i przeszła instalacja dalej, ale kolejny błąd wyskoczył taki:

Notice: Undefined index: db_settings_port in /home/XXX/domains/mojanazwa.pl/public_html/smf/install.php on line 2431
:

Notice: Undefined index: db_settings_port_info in /home/XXX/domains/mojanazwa.pl/public_html/smf/install.php on line 2434

Ty nie miałeś utworzyć ten plik tylko nadać mu CHMOD 777,bo ten plik to kopia Settings.php, jeżeli faktycznie nie ma pliku Settings_bak.php na serwerze, ściagasz plik Settings.php na HDD edytujesz nadpisujesz go zmieniając nazwę z Settings.php na Settings_bak.php i wrzucasz na serwer, oczywiście pozostawiając również plik Settings.php na serwerze.
Moje fora: pesnext.pl, appgroup.org.pl

Specjalista od niczego.

Pomogłem?, - [Pomógł]

js

Skąd miałem wiedzieć, że tak trzeba zrobić? Poza tym wspomniany błąd nadal się wyświetla podczas instalacji, po założeniu admina i przejściu dalej wyskoczył błąd:

Warning: array_combine() [function.array-combine]: Both parameters should have an equal number of elements in /home/XXX/domains/mojanazwa.pl/public_html/smf/Sources/Subs-Db-mysqli.php on line 747

Fatal error: The database value you're trying to insert does not exist: member_name(install.php-1479) in /home/XXX/domains/mojanazwa.pl/public_html/smf/Sources/Subs-Db-mysqli.php on line 812

Forum się zainstalowało, ale nie utworzył się admin.

Stanley

Ja tam instalowałem tą wersję nie raz i jeszcze się nie spotkałem z takim problemem ani chyba, nikt inny tutaj. Być może problem leżu po stronie Hostingu..
Moje fora: pesnext.pl, appgroup.org.pl

Specjalista od niczego.

Pomogłem?, - [Pomógł]

js

Czy na simplemachines na forum istnieje jakiś wątek/dział o SMF 2.1? W którym jest wszystko o SMF 2.1?

Adrian

Co miesiąc pojawiają się aktualizacje od deweloperów w dziale na forum => http://www.simplemachines.org/community/index.php?board=129.0

js

Wróciłem znowu do próby zainstalowania SMF 2.1 tym razem na cba.pl i znowu ten błąd:

Z folderu other przekopiowałem wszystkie pliki do głównego katalogu, skopiowałem plik Settings.php i zmieniłem mu nazwę na Settings_bak.php i wkleiłem go i nic w nim nie zmieniałem, ustawiłem mu chmod 777 i nie wiem co robić.

Nolt

Trudno powiedzieć co to za błąd. Może być to problem z hostingiem lub samym instalatorem.
www.wizzi.pl
Moje style dla SMF 2

SMF.PL FAQ
nie odpowiadam na żadne PW, więc ich nie wysyłajcie chyba że zostaniecie o to poproszeni

CrimeS

Ja wczoraj instalowałem najnowszą wersje z githuba i przy ustawianiu danych do logowania administratora wywaliło jakiś błąd. Na forum nie można się zalogować ale jako tako działa dla wglądu (localhost) :)

Adrian

Wersje z github mają to do siebie że są co chwilę aktualizowane i nie zawsze cały kod dla danej funkcji jest wysyłany, więc może się zdarzyć że coś nie działa.