Co nowego w SMF 2.1?

Zaczęty przez Adrian, 14 Kwiecień 2012, 23:24

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

norb

Witam, chciałbym przetestować spolszczenie i ewentualnie zgłosić tutaj poprawki, ale gdy wrzuciłem SMF 2.1 z paczki to wystąpił mi taki błąd:

Warning: require_once(/home/u270667831/public_html/smf/Settings.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/u270667831/public_html/smf/index.php on line 41 Fatal error: require_once(): Failed opening required '/home/u270667831/public_html/smf/Settings.php' (include_path='.:/usr/lib/php') in /home/u270667831/public_html/smf/index.php on line 41

W paczce brakuje pliku Settings.php, taki plik znajduje się w folderze other, przejrzałem readme_install.html i tam w liście gdzie jest opis nadania chmodów 777 są podane nazwy tych plików:

Settings.php   
Settings_bak.php 
install.php

Tych plików brakuje w paczce. Proszę o pomoc jak rozwiązać tę sytuację.

Adrian

Są one w katalogu other. Tak jak sam to napisałeś, przenieś je do głównego katalogu forum i instalujesz...
the simplest solution is most likely the right one

norb

Ok, instalator ruszył, ale mam kolejną przeszkodę:

Aby działać poprawnie, SMF musi mieć możliwość zapisywania w niektórych plikach. Teraz instalator wykona potrzebne zmiany na tych plikach. Jeśli jednak to nie zadziała, zmień atrybuty następujących plików na 777 (zapisywalne):

Settings_bak.php

W ogóle w tej paczce nie ma pliku: Settings_bak.php

Utworzyłem ręcznie plik i instalacja poszła dalej

MESSIAH

Werszyn 2.1 wygląda  tak - lepsza grafika i zmieniona czcionka :)

http://obeznany.pl

ŻYCIE JEST JAK DZIW*A A JA JESTEM KLIENTEM BEZ PORTFELA

Adrian

Jeśli patrzysz tylko na to co widać w przeglądarcve to tak. Od strony administracji jest wiele nowości. W sumie to dla zwykłych userów też się coś znajdzie (nowy edytor WYSIWYG, szkice).

norb

Tak jakoś inaczej wygląda SMF 2.1 nie mogę się przyzwyczaić, widać, że trochę zalatuję do innych skryptów forum. Po położeniu kursora myszki na nicku, wyświetla się takie okienko z rangą użytkownika, wiadomości i IP, gdzieś już takie coś widziałem, albo mi się zdaje... W ogóle przyciski do modyfikacji itp. są na dole, to samo opcja szybka edycja, tak jak w IPBoard, nie wiem czy to dobry krok. Moje wiadomości, dziwne to jest, powinien być normalny licznik postów jak w SMF 2.0

Mam pytanie, czy jest możliwość przełączenia widoku panelu admina, tak jak w SMF 2.0? By były kolumny po lewej stronie

jimasek

Przy dodawaniu postu wyskakuje błąd z załącznikiem którego nie dodałem. Forum jakoś nie konfigurowałem, robię to jako administrator

Adrian

Przy najnowszej wersji z GitHub?

jimasek

Tak pobierałem wczoraj z Github-a. Zresztą sprawdź sam - http://jimasek.elektroda.eu/smf_21/

Nolt

Nie zauważyłem takich problemów z wysyłaniem wątków.
www.wizzi.pl
Moje style dla SMF 2

SMF.PL FAQ
nie odpowiadam na żadne PW, więc ich nie wysyłajcie chyba że zostaniecie o to poproszeni

Adrian

Ja też nie mam najmniejszego problemu, może wina przeglądarki?

lukaszuk1995

Taki panel admina już[size=78%] był ?[/size]
http://i.imgur.com/mbdoqEj.jpg

Dodano tez możliwość 'lajkowania postów' :)

Nolt

Panel admina jest prawie taki sam jak obecny, różni się wygląd i rozmieszczenie. Dodanych opcji jest o wiele więcej wierz mi :)
www.wizzi.pl
Moje style dla SMF 2

SMF.PL FAQ
nie odpowiadam na żadne PW, więc ich nie wysyłajcie chyba że zostaniecie o to poproszeni

js

@Nolt a czy jest możliwość przełączenia widoku tego panelu takimi strzałeczkami tak jak w SMF 2.0?

kamili34

Długo jeszcze dane będzie nam czekać? :P