Co nowego w SMF 2.1?

Zaczęty przez Adrian, 14 Kwiecień 2012, 23:24

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Adrian

Prawie nie ma nic nowego w stosunku do wersji którą testowałem w momencie rozpoczynania tego wątku. Prawie, bo wcześniej nie było funkcji "szkiców", pojawiła się chyba ona całkiem niedawno.
Styl bardziej dopracowany, także ten w instalatorze (wcześniej było wiele błędów w nim).

No i tak jak można się spodziewać jest masa błędów, w końcu to wydanie alpha :)

Martwi mnie fakt że nie działają BBCode używające haków z SMF 2.0 :| Mam nadzieję, że to zostanie poprawione.. Nie wiem jak inne mody które używają haki będą działać, jakoś jeszcze nie miałem okazji sprawdzić tego.

No i w końcu normalny edytor WYSIWYG :D Niedawno jeden z użytkowników na simplemachines.org napisał moda który dodaje taki edytor w SMF 2.0, jednak ten mod jest bardzo młody, i posiada także błędy, ale to nie temat na pisanie o SMF 2.0 :P

Na razie podoba mi się to co widzę w SMF 2.1, zobaczmy co będzie się działo dalej :)
the simplest solution is most likely the right one

trzycha

Edytor cieszy i to bardzo. Szkice...szkoda, że automatycznie nie jest robiona kopia tak jak, np. w gmailu podczas pisania. Chyba, że jest taka opcja. Nie zagłębiałem się zbytnio w opcje.
Mobile Suit Gundam

Nie pomagam na PW oraz poza forum

Adrian

Niestety nie ma auto zapisu :| Całkiem niedawno widziałem gdzieś prośbę o takiego moda..

trzycha

Ogólnie mnie do końca to nie cieszy bo bardziej bym hciał mieć coś takiego co będzie chronić przed crashem przeglądarki czy brakiem neta w trakcie pisania długiej wiadomości. Niestety miałem już kilka tkich sytuacji, które irytują no ale fajnie, że chociaż to jest.
Takie coś chcę właśnie dodać do swojej strony razem z "cmsem".
Mobile Suit Gundam

Adrian

Gdzieś to widziałem... Jak znajdę to dam znać :)

trzycha

Spoko. Jak będzie trzeba to się znajdzie ;) W chwili obecnej mam inne zobowiązania niestety.
Mobile Suit Gundam

wolf5

Na plus nowy edytor tekstu - działa w nim sprawdzanie pisowni, no w końcu , a na minus to że trudno się w tym odnaleść,  jeszcze muszą układ opcji zmienić bo jest dość chaotyczny, ale styl zaczyna już wyglądać jak dobrze. Jakby ktoś miał szybkiego neta to mogę przesłać mocno skompresowany w 7.zipie filmik z działania skryptu, i ktoś z szybkim netem by go wypakował i wrzucił do sieci ok  ;D

Leinnan

Ruszyło się coś w temacie czy cisza?

Down@ Dzięki :)

trzycha

Mobile Suit Gundam

karolaa1115

nie widzę dużo różnic w stosunku do poprzedniego, może to wynika z mojego małego zasobu wiedzy o smf
Podpis usunięty

wolf5

Jakby tak bardziej przyglądał się w logi to skrypt ma mało aktywnych developerów a w wersji 2.1 najwięcej zmian - tzn. zmiany to tylko styl i szablon no szału nie ma.

Adrian

Jeśli uważasz że zmiany w SMF 2.1 to głównie wygląd to nie masz nawet pojęcia jak bardzo się mylisz.

janczk

Wiadomo mniej więcej kiedy wyjdzie SMF 2.1?

Adrian

Obecnie nie ma jeszcze wersji beta, więc nie spodziewaj się wersji stabilnej w tym roku.

janczk