Co nowego w SMF 2.1?

Zaczęty przez Adrian, 14 Kwiecień 2012, 23:24

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Stanley

Zainstalowałem,pogrzebałem i.. i moje zdanie jest takie: Fajny styl "penguin" ciekawe rozwiązanie z Jquery no i jak zauważył phantom nowe ikonki w formacie png style z 2.0.2 działają na 2.1 ALPHA 1

Ciekawą rzeczą jest też  funkcja wyszukiwarki :)
Moje fora: pesnext.pl, appgroup.org.pl

Specjalista od niczego.

Pomogłem?, - [Pomógł]

Adrian

Style 2.0 na pewno będą wymagały znacznych zmian żeby w pełni działały w SMF 2.1
the simplest solution is most likely the right one

Stanley

Hmm to jeszcze zależy od stylu zainstalowałem pierwszy lepszy z 2.0.2 i nie ma z nim jak na razie żadnego problemu :) może wyjdzie w praniu :)

Specjalista od niczego.

Pomogłem?, - [Pomógł]

Adrian

Jeśli them korzysta z grafik GIF i posiada on te grafiki to pewnie nie będzie problemów :)

Zarzuć screenem z szybkiej odpowiedzi, bo ciekaw jestem jak wyglądają buttony edytora

Stanley

Nie wiem czy o to ci chodziło..Proszę..

Specjalista od niczego.

Pomogłem?, - [Pomógł]

Adrian

a to jednak będę musiał zainstalować najnowszą wersje :/

//edit:

Chodziło o to:

Dodane zostały buttony do szybkiej odpowiedzi :)

wolf5

Hi, trochę więcej screenów zapodaje, szału niema w tym stylu.

Adrian

W tych miejscach które ująłeś na screenach akurat nie było żadnych zmian :) Wszystko pozostało jak na razie tak jak to jest w SMF 2.0.

wolf5

Ten styl to skok do przodu ale zrobiony na jednej nodze, i tyle, a ileż można styl robić, tydzień maksimum

Adrian

pisanie stylu, szczególnie od podstaw to nie jest takie proste, zajęcie to wymaga czasu :P
Poza tym nie zapominaj, że jest to wersja Aplha 1.

trzycha

Wszystko zależy czy będą zmiany w systemie szablonów. Jak tak to budowa stylu nie będzie skończona w ciągu dnia czy dwóch. Akurat ten element będzie raczej wykańczany na końcu.
Mobile Suit Gundam

Nie pomagam na PW oraz poza forum

pimosz

A pozycjonowania załączników jak nie ma tak nie będzie :( lipa.
Szukasz pomocy w pozycjonowaniu itp. ? Pytaj na www.admintalk.pl
Darmowy internet

wolf5

Gadanie, da radę w max 2 tygodnie samemu napisać styl i szablon od podstawy, pisząc codziennie po kilka godzin. A skoro styl i szablon tworzy tam kilka osób to bardzo się nie przepracowują, zresztą ostatnio nowe wydania smf wychodzą dość rzadko,a szkoda bo skrypt zapowiadał się dobrze.

http://www.simplemachines.org/community/index.php?topic=454883.0

Sammael

I tak nigdy nie korzystam z domyślnego stylu, a te zmiany są jak najbardziej na plus (te kosmetyczne). Głównie służy mi on jako podstawa do kodowania własnych layoutów. Do niczego więcej.
Potrzebujesz tłumaczenia modyfikacji pod SMF? A może chcesz żebym wykonał ci autorski styl na twoje forum? Skontaktuj się ze mną. Cena ustalana indywidualnie (tłumaczenia zazwyczaj za darmo).

VXZ

Hej, dziś na Facebooku SMF opublikowało następującą notkę o wydaniu SMF 2.1 w wersji Alpha:
"
Simple Machines Forum

The release of SMF 2.1 ALPHA! Please note that this release is not meant for production websites. As it is an alpha release, it may contain bugs all over the place and we may not be able to provide support as efficiently as we do for the stable 1.1.x and 2.0 branch.
http://www.simplemachines.org/community/index.php?topic=485590.0"

Z wyżej wymienionej wiadomości dowiadujemy się niewiele, natomiast w samym temacie jest kilka przydatnych informacji. Jak dla mnie, jest to dobry krok naprzód dla SMF. A co Wy o tym sądzicie?
Cytat: Prof. Bralczyk
Piszcie po polsku! Jest różnica czy robisz komuś "łaskę", czy "laskę".