Polskie święta w Kalendarzu

Zaczęty przez nowotny, 22 Listopad 2006, 15:37

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

nowotny

Witam.
Jako że nie znalazłem nigdzie spolonizowanych świąt do kalendarza to zrobiłem samemu i niniejszym udostępniam wszystkim.

Załączam 4 pliki:

• smf_calendar_holidays.zip - zawiera przetłumaczone oryginalne nazwy świąt z SMF 1.1 RC3 w kodowaniu "phpMyAdmin"*
  • smf_calendar_holidays.utf8.zip - jak wyżej w utf8 na wypadek jakby ktoś musiał sobie przekonwertować
  • smf_calendar_holidays.pl.zip - zawiera tylko i wyłącznie polskie święta w kodowaniu "phpMyAdmin"*
  • smf_calendar_holidays.pl.utf8.zip - jak wyżej w utf8 na wypadek jakby ktoś musiał sobie przekonwertować

Pliki są w formacie *.sql do bezpośredniego zaimportowania do bazy.

* kodowanie phpMyAdmin - polskie znaki w bazie SMF są jakoś dziwnie kodowane i w związku z tym phpMyAdmin wypluwa jakieś krzaki przy eksporcie. Niestety żeby zaimportować to z powrotem trzeba te krzaki także uwzględnić. Te pliki, mimo tego że są zakodowane w utf8 zawierają polskie znaki odpowiednio spreparowane i przeznaczone są do bezpośredniego importu za pomocą phpMyAdmin. Przy imporcie, jako "Zestaw znaków dla pliku" należy wybrać "utf8".

Pliki *.utf8.* są to pliki źródłowe przeznaczone do ewentualnej konwersji w wypadku kiedy pliki do phpMyAdmin nie zadziałają. Wtedy trzeba kombinować samemu.

PS: Jak ktoś mógłby mi wytłumaczyć dlaczego dostaję takie krzaki przy eksporcie byłbym kontent. Jak dla mnie to nie przypomina to żadnego znanego mi kodowania... :/ Próbowałem na wiele sposobów otrzymać takie coś jak dostaję z bazy no ale się nie udało i musiałem wszystkie znaki poprawić ręcznie.

mulat

Nie mogę tego zainstalować, oba pliki wywalają mi błąd przy instalacji, ale już sobie odpuściłem. Teraz pojawił się inny problem, podczas użytwkowania forum (usuwanie postów i tematów, zamiana w danych publicznych konta, i kilka innych rzeczy wywala mi błąd [po zatwierdzeniu akcji])
Błąd bazy danych
Table 'harcerze.smf_calendar_holidays' doesn't exist
Plik: /home.7/h/a/r/harcerze/www/smf/Sources/Calendar.php
Linia: 426

może ktoś pomóc? ja nie mam pojęcia co robić

ronin

Cytat: mulat w  8 Grudzień 2006, 11:02
Nie mogę tego zainstalować, oba pliki wywalają mi błąd przy instalacji, ale już sobie odpuściłem. Teraz pojawił się inny problem, podczas użytwkowania forum (usuwanie postów i tematów, zamiana w danych publicznych konta, i kilka innych rzeczy wywala mi błąd [po zatwierdzeniu akcji])
Błąd bazy danych
Table 'harcerze.smf_calendar_holidays' doesn't exist
Plik: /home.7/h/a/r/harcerze/www/smf/Sources/Calendar.php
Linia: 426

może ktoś pomóc? ja nie mam pojęcia co robić

musisz odinstalowac tego moda recznie

mulat

tommass

Czy może opracował ktoś coś podobnego do wersji 2.0?

Adrian

Chodzi o polskie święta? Bo te mam gdzieś na dysku, to mogę wrucić (jak tylko znajde). Na pewno mam dla UTF dla ISO nie jestem pewien.
Przetłumaczonych org nie posiadam (ale można zrobić ;) )
the simplest solution is most likely the right one