500 Internal Server Error po odinstalowaniu pakietu.

Zaczęty przez agencki_tajniak, 26 Grudzień 2011, 21:28

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

agencki_tajniak

Testowałem nowy pakiet na forum. Po zainstalowaniu nie działał prawidłowo (nie wyświetlał mi się na dodatkowych stylach), więc odinstalowałem go. Po  odinstalowaniu go cała strona przestała działać.
Tzn. Forum SMF 1.1.16 na którym testowałem pakiet, oraz strona główna oparta na php fusion pod którą podchodzi forum.
Pakiet którego użyłem:
http://custom.simplemachines.org/mods/index.php?mod=585
moja strona:
pockieninja.pl
forum.pockieninja.pl

Prosiłbym o pomoc.

Adrian

Modyfikacja nie została poprawnie odinstalowana. Przejrzyj ręczną instrukcję instalacji (znajdziesz ją na stronie modyfikacji, klikając na przycisku "Parse" lub "Parsuj"), wyszukaj i usuń pozostałości po modyfikacji.
the simplest solution is most likely the right one

agencki_tajniak

Wszystko zostało usunięte, bo w plikach nie ma żadnych pozostałości.
Tutaj mam logi błedów:
pastebin.com/6QUb4XwK

Adrian

Skoro forum padło zaraz po odinstalowaniu modyfikacji to znaczy że nie wszystko zostało usunięte. Całkiem niedawno naprawiałem jedno forum (działające na SMF 2.0) i byłą dokładnie taka sama sytuacja - admin odinstalował modyfikację, ale przez to że na serwerze włączony był safe_mode menadżer pakietów nie mógł usunąć całego kodu modyfikacji i w efekcie czego strona padła.
the simplest solution is most likely the right one

agencki_tajniak

Przejechałem wszystkie pliki i w żadnym nie było pozostałości po tej modyfikacji.
No i też dlaczego przez tą modyfikację padła mi strona główna oparta na php fusion ;/

Na domyślnej domenie dla hostingu (normalnie jej nie używam) chciałem zainstalować nowy skrypt smf i wyskoczył mi ten sam błąd już przy próbie odpalnie install.php.
Wygląda to tak jakby żaden skrypt php nie chciał odpalić się na moim koncie hostingowym. Zapewne problemem jest:
Mon Dec 26 19:58:03 2011] [error] [client 93.105.231.29] SoftException in Application.cpp:564: Directory "/home/agencki" is writeable by group
Ale nie mam pojęcia jak sobie z tym poradzić.