[tips] Jak wyświetlić kilka grafik w jednej linii.

  • 2 Odpowiedzi
  • 3012 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline AnHELLuS

  • *****
  • 142
  • 15
  • Płeć: Mężczyzna
    • Forum sieci Wieszowa.NET
  • Domyślny styl: Curve
  • Wersja SMF: 2.0.1
[tips] Jak wyświetlić kilka grafik w jednej linii.
« dnia: 22 Listopad 2011, 16:51 »

  • Instalujemy mod z kategorii portal.
  • Do pliku index.css stylu domyślnego na samym końcu dopisujemy:
/* style dla div w SP Header*/
div.headerspcenter
{
margin:0 auto;
width: 50%;
}
div.graficzka
  {
  margin:2px;
  border:1px solid #0000ff;
  height:auto;
  width:auto;
  float:left;
  text-align:center;
  }
div.graficzka img
  {
  display:inline;
  margin:3px;
  border:1px solid #ffffff;
  }
div.graficzka a:hover img
  {
  border:1px solid #0000ff;
  }



  • W PA w sekcji naszego moda w miejscu, gdzie chcemy umieścić  nasze grafiki dodajemy blok HTML, a w nim umieszczamy kod:
<div class="headerspcenter">
  <div class="graficzka">
     <a target="_blank" href="tu wstaw link">
     <img src="baner1.jpg" alt="Jakiś tekst - zmień go"  />
     </a>
  </div>

  <div class="graficzka">
     <a target="_blank" href="tu wstaw link">
     <img src="baner2.jpg" alt="Jakiś tekst - zmień go"  />
     </a>
  </div>

  <div class="graficzka">
     <a target="_blank" href="tu wstaw link">
     <img src="baner3.jpg" alt="Jakiś tekst - zmień go"  />
     </a>
  </div>
</div>
« Ostatnia zmiana: 22 Listopad 2011, 16:56 wysłana przez AnHELLuS »
SimplePortal 2.3.4 RC1

*

Offline Adrian

  • *****
  • 5523
  • 723
  • Płeć: Mężczyzna
  • Smile, tomorrow will be worse...
    • Adrek.pl
Odp: [tips] Jak wyświetlić kilka grafik w jednej linii.
« Odpowiedź #1 dnia: 22 Listopad 2011, 17:37 »
A teraz proszę, wyjaśnij mi dlaczego bawić się z takim kodem zamiast zwyczajnego wstawienia grafik, bez div ?

*

Offline AnHELLuS

  • *****
  • 142
  • 15
  • Płeć: Mężczyzna
    • Forum sieci Wieszowa.NET
  • Domyślny styl: Curve
  • Wersja SMF: 2.0.1
Odp: [tips] Jak wyświetlić kilka grafik w jednej linii.
« Odpowiedź #2 dnia: 22 Listopad 2011, 22:55 »
To jest tylko tips- podpowiedź - jak ktoś pokombinuje to wykorzysta to nie raz, ale faktycznie dla prostego wstawienia grafik wystarczy <img src="url grafiki">.
SimplePortal 2.3.4 RC1