Spolszczenie SMF 2.0

Zaczęty przez Nolt, 12 Czerwiec 2011, 11:30

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

js

@Nolt

Zachęcasz do pobrania paczki tłumaczenia w której nie ma tego pliku! Ja nie chcę wrzucać całej paczki tylko plik odpowiedzialny za stopkę, nie napisałeś, że trzeba wrzucić i podmienić plik index.polish-utf8.php lub otworzyć go i zmienić z 2013 na 2014 w stopce datę.

@Tytus i teraz wiem, że w tym pliku trzeba dokonać zmiany, wystarczy wrzucić ten plik i podmienić lub nawet zmienić 2013 na 2014 ręcznie.

Nolt

js faktycznie napisałem o pliku ze złą nazwą, ale niżej kolega podpowiedział który to plik tak więc nie wiem w czym jest problem. Kod wystarczyło odszukać i podmienić, chyba logiczne prawda? Dalsza dyskusja jest zbędna gdyż wszystko zostało dokładnie opisane we wcześniejszych wiadomościach.
www.wizzi.pl
Moje style dla SMF 2

SMF.PL FAQ
nie odpowiadam na żadne PW, więc ich nie wysyłajcie chyba że zostaniecie o to poproszeni

Nolt

Polskie paczki instalacyjne oraz paczki z tłumaczeniami zostały zaktualizowane do wersji 2.0.9.
www.wizzi.pl
Moje style dla SMF 2

SMF.PL FAQ
nie odpowiadam na żadne PW, więc ich nie wysyłajcie chyba że zostaniecie o to poproszeni

js

Jakieś błędy zostały poprawione?

Nolt

Dotychczasowe które zostały zgłoszone.
www.wizzi.pl
Moje style dla SMF 2

SMF.PL FAQ

Nolt

Paczki z tłumaczeniem dla wersji SMF 2.0.x zostały zaktualizowane.

Zmiany to:
- forum_copyright
plik index.lang.php

oraz

- nowe 3 stringi
plik ManagePaid.lang.php
$txt['paid_note'] = '<strong class="alert">Uwaga:</strong><br />

Obecnie SMF wspiera <strong>PayPal</strong> jako metodę płatności:

&bull; Nie jest wymagane włączenie IPN na Twoim koncie PayPal; jeśli włączysz tę opcję, forum będzie otrzymać powiadomienia związane ze wszystkimi transakcjami na Twoim koncie,
generowane będą dodatkowo błędy nie związane z subskrypcją.

&bull; Musisz posiadać konto firmowe aby korzystać z płatności cyklicznych.

&bull; Musisz podać swój główny adres email w celach weryfikacyjnych.

Jeśli zainstalujesz inną bramę płatności, najprawdopodobniej będziesz zmuszony podać URL zwrotny dla powiadomień płatności. Dla wszystkich typów płatności, URL zwrotny powinien być ustawiony jako:

&bull; <strong>' . $boardurl . '/subscriptions.php</strong>

Zazwyczaj adres możesz znaleźć w swoim panelu płatności w sekcji np. "URL zwrotny"...

';

$txt['paypal_additional_emails'] = 'Email główny PayPal';
$txt['paypal_additional_emails_desc'] = 'Jeśli inny (do celów firmowych)';
www.wizzi.pl
Moje style dla SMF 2

SMF.PL FAQ

Nolt

Paczki z tłumaczeniem oraz pełne paczki instalacyjne zostały zaktualizowane do wersji 2.0.14.
www.wizzi.pl
Moje style dla SMF 2

SMF.PL FAQ

js

Zmieniło się coś w spolszczeniu? Z tego co widzę to w pliku index.polish-utf8.php jest zmieniony rok na 2017 i tylko ten plik mam zaktualizować?

Nolt

Tak zmieniło, przetłumaczona jest nowa funkcjonalność związana z proxy dla obrazków.

Pliki:
ManageSettings.polish.php
Help.polish.php
index.polish.php
www.wizzi.pl
Moje style dla SMF 2

SMF.PL FAQ

js

Dzięki za informację. Jak będzie kolejne wydanie spolszczenia to może byś Nolt napisał w jakich plikach były zmiany? Dzięki temu nie będzie trzeba wrzucać całej zawartości spolszczenia.

Nolt

Paczki z tłumaczeniem oraz paczki instalacyjne zostały zaktualizowane.

Poprawki zgłoszone przez Was możecie podejrzeć na SVN (rewizja 329 oraz 330)
https://sourceforge.net/p/smfpl/code/329/
https://sourceforge.net/p/smfpl/code/330/
www.wizzi.pl
Moje style dla SMF 2

SMF.PL FAQ

js

Chciałbym zaktualizować spolszczenie na forum, przez te wszystkie poprawki, które zostały wdrożone i chciałbym się dowiedzieć, czy spolszczenie jest aktualizowane w pobieralni od razu po tym, jak zostaną wdrożone poprawki na sourceforge lub github?

Chciałbym się też dowiedzieć, jaka jest poprawna procedura aktualizacji spolszczenia, wrzuca się wszystkie pliki na serwer oprócz Modifications.polish-utf8.php - tak?

Nolt

SVN na pewno nie, bo nie będę go prawdopodobnie już aktualizował.
GIT - automatycznego importu niestety nie ma. Po zatwierdzeniu zmian co jakiś czas (1-2razy w miesiącu w zależności od ilości commitów) będę ręcznie aktualizował nasz dział download.
Jeżeli chodzi o dział download na oficjalnym forum SMF, także trzeba ręcznie.

Cytat: js w 22 Sierpień 2018, 14:37
Chciałbym się też dowiedzieć, jaka jest poprawna procedura aktualizacji spolszczenia, wrzuca się wszystkie pliki na serwer oprócz Modifications.polish-utf8.php - tak?
Chodzi Ci o tłumaczenie bezpośrednio na forum? Najlepiej mieć przygotowane testowe środowisko po to byś widział od razu czy tłumaczenie ma ręce i nogi (Modifications porzucasz bo jest on pusty).
www.wizzi.pl
Moje style dla SMF 2

SMF.PL FAQ

js

Cytat: Nolt w 22 Sierpień 2018, 18:21
Chodzi Ci o tłumaczenie bezpośrednio na forum? Najlepiej mieć przygotowane testowe środowisko po to byś widział od razu czy tłumaczenie ma ręce i nogi (Modifications porzucasz bo jest on pusty).

Chcę zaktualizować to spolszczenie na moim forum poprzez podmianę plików na serwerze ftp, pytam dla pewności, czy wszystkie pliki można spokojnie podmienić, czy jakiś plik trzeba pominąć podczas podmiany? W pliku Modifications.polish-utf8.php znajdują się komendy od spolszczenia do modyfikacji View Only Boards, więc ten plik na pewno pominę.

Nolt

O ile nie modyfikowałeś innych plików sam to możesz śmiało wrzucić całe spolszczenie prócz tego pliku Modifications.
www.wizzi.pl
Moje style dla SMF 2

SMF.PL FAQ