Czemu w Google nie wyświetlają się tematy które są założone na forum?

Zaczęty przez hostmy, 2 Marzec 2011, 13:14

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

hostmy

Witajcie!

Już wyjaśniam o co chodzi. Wiadomo że część użytkowników firum zbiera poprzez wyszukiwarki po wpisaniu jakiejś frazy.

Sprawdziłem co się stanie po wpisaniu nazwy mojego forum "lovecoders" do Google. Goodle widzi tylko podstrony typu "Zaloguj się" czy "Love Coders Przypomnienie hasła", mimo że na forum jest już kilka tematów. Wygląda na to że pająki tam już nie dotarły. Czy wiecie gdzie leży przyczyna?

Proszę o odpowiedź!

Pozdrawiam!

Dark

W Google masz zaindeksowane 81 podstron.
http://www.google.pl/search?sourceid=chrome&ie=UTF-8&q=site%3Alovecoders.com

Poza tym goście nie mogą przeglądać zawartości forum, nie wiem jak z robotami. Do Twojego forum prowadzi tylko jeden link, więc i Google nie za często będzie odwiedzało Twoje forum. Podlinkuj forum.

Odyseusz

Mam podobny problem, z tym że moje forum jest widoczne dla gości jak i dla robotów, które je odwiedzają. Jednak z niewiadomych mi przyczyn wpisując w googlach frazy które znajdują się w napisanych postach nie da się wyszukać mojego forum. Co ciekawe nawet po wpisywaniu tematów założonych wątków jest z tym problem :(

Czy ktoś ma jakieś pomysły jak rozwiązać ten problem?

CrimeS

Twoja strona jest indeksowana przez Google? Popularne nazwy tematów nie muszą być na pierwszych stronach w Google, gdyż inne strony mogą być wyżej od Ciebie.

Odyseusz

Strona forum jest indexowana, ale jakim cudem mogą wyskakiwać inne strony, gdzie np. zgadza się tylko jedna fraza np. z całego tematu jaki wpisuję do wyszukiwania? W dodatku prędzej mi wyszuka główną stronę niż forum, które jest na poddomenie :( 

Odyseusz

Wygląda na to, że decydującą rolę odgrywa poddomena. Forum będące na poddomenie po prostu jest słabo wyszukiwane i to niezależnie od wykonywanych zabiegów wzmacniających pozycję SEO.