Spolszczenie SMF 2.0 RC5

Zaczęty przez Nolt, 12 Luty 2011, 13:09

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Nolt

Status tłumaczenia 100%
Spolszczenie SMF 2.0 RC5, zachęcam do testów, zgłaszania błędów, literówek.

Autorzy tłumaczenia: Nolt, ronin, Kemac, tommass, CyPhErR, HaWaN, voythas.
Podziękowania wszystkim użytkownikom którzy zgłaszali błędy w poprzednich wersjach tłumaczenia

Pliki z tłumaczeniem dostępne pod adresem SVN:
http://smfpl.svn.sourceforge.net/viewvc/smfpl/smf_2-0-rc5_pl/
lub pliki w załączniku tej wiadomości.

Tłumaczenie w obu wersjach kodowania UTF-8 oraz ISO-8859-2
www.wizzi.pl
Moje style dla SMF 2

SMF.PL FAQ
nie odpowiadam na żadne PW, więc ich nie wysyłajcie chyba że zostaniecie o to poproszeni

pimosz

Dziękujemy za włożoną pracę :) Pozdrawiam
Szukasz pomocy w pozycjonowaniu itp. ? Pytaj na www.admintalk.pl
Darmowy internet

SirOper

W kilku miejscach jest w nagłówku:

// Version: 2.0 RC4;

Przez co w panelu administracyjnym:

Informacja o wersjach:
Wersja zainstalowana: SMF 2.0 RC5 (bardziej szczegółowo)

Po kliknieciu w bardziej szczegółowo > Pliki języków ->

niektóre pliki niby są z wersji RC4 inne z RC5 ;)

w sumie drobnostka ale "checker" dostaje glupawki ;-)

Update (16:47):

Jeszcze jedno, dodatkowo w sekcji Pomoc - główna karta na samym dole znajduję się:

"For more information about how to use SMF, please see the Simple Machines Documentation Wiki and check out the credits to find out who has made SMF what it is today."

- nie sprawdzałem czy to dynamicznie jest dodawane gdzieś czy jednak to szablon ;-).  Wiki niedawno dodali więc pewnie i ta sekcja pojawiła się w tej wersji RC5 plików.

Pozdr,

Nolt

Dzięki, znalazłem też parę innych literówek które poprawię w najbliższym czasie. Paczki oraz info o aktualizacji zostanie dodane.

Pozdrawiam.
www.wizzi.pl
Moje style dla SMF 2

SMF.PL FAQ
nie odpowiadam na żadne PW, więc ich nie wysyłajcie chyba że zostaniecie o to poproszeni

AlexX

"Opcje profilu" w dziale Pomocy dalej jest całe po angielsku, więc do 100% jeszcze brakuje

SirOper

Cytat: AlexX w 19 Luty 2011, 15:20
"Opcje profilu" w dziale Pomocy dalej jest całe po angielsku, więc do 100% jeszcze brakuje

Od wersji RC5 (bo o niej tutaj mowa) chyba cała pomoc już nie jest lokalnie a przerzucana jest na WIKI SMF a tam wrzucenie tego to już inna bajka.

(niech mnie ktoś poprawi jeśli coś namieszałem) ;-)

Nolt

SirOper ma rację, manual został przebudowany. Tak więc większość pomocy obecnie znajduje się na wiki.
www.wizzi.pl
Moje style dla SMF 2

SMF.PL FAQ

pimosz

"Ukryj adres email" w opcjach profilu nie ukrywa a pokazuje, znaczenie jest odwrotne.
Szukasz pomocy w pozycjonowaniu itp. ? Pytaj na www.admintalk.pl
Darmowy internet

SirOper

Cytat: pimosz w 20 Luty 2011, 12:35
"Ukryj adres email" w opcjach profilu nie ukrywa a pokazuje, znaczenie jest odwrotne.

Faktycznie, potwierdzam. Testowałem u siebie i po zaznaczeniu opcji adres e-mail jest widoczny, po odhaczeniu opcji adres znika z widoczności dla innych.

Update:
w wersji en jest: "Allow users to email me" - więc zaznaczenie tej opcji pokazuje email. Trzeba zmienić tłumaczenie, bo teraz wprowadza w błąd.

Nolt

Poprawione, pojawi się w kolejnej aktualizacji, SVN up to date, paczki w przyszłości :P
www.wizzi.pl
Moje style dla SMF 2

SMF.PL FAQ

SirOper

No i super, a odnoście tych RC4 które występują w niektórych plikach i o które pluje się "checker", jak komuś to przeszkadza to szybko może to zmienić w shellu poleceniem:

perl -pi -w -e 's/RC4/RC5/g;' *.php

lop16

Dzięki za spolszczenie. ! Pozdrawiam :)

denex212

Adrian

Poprostu wypakuj do katalogu forum...
the simplest solution is most likely the right one

Adrian

Double post bo przy edycji nie odświeżyło tematu.

///

Literówka w mailu z subskrypcji tematu:

CytatUSER napisał odpowiedź w wąteku, który śledzisz.

Zobacz ją pod tym adresem:

Przestań śledzić ten wątek klikając tutaj:

Więcej odpowiedzi może zostać wysłane, ale nie otrzymasz nowych powiadomień emailem, dopóki nie przeczytasz wątku.

Pozdrowienia,
Załoga Polska Pomoc Simple Machines Forum.

No i moja propozycja zmian w tym mailu:
zmiana:
CytatZobacz ją pod tym adresem:

na:
CytatMożesz ją odczytać pod tym adresem:
the simplest solution is most likely the right one