Wybrane BBCode do użytku moderatorów

Zaczęty przez Adrian, 23 Grudzień 2010, 17:26

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Adrian

Czy jest jakaś modyfikacja pozwalająca zarządzać zezwoleniami do używania poszczególnych bbcode ?

Mam zainstalowaną modyfikację CSS Message Boxes i chciałbym, aby mogli jej używać tylko moderatorzy i administracja
the simplest solution is most likely the right one

pretor

Cześć.
Właśnie zainstalowałem tą modyfikację i też zastanawiam się: jak ukryć te funkcje przed zwykłymi użytkownikami ?
Myślałem, że nie mogę znaleźć tych ustawień ale teraz widzę, że chyba nie ma takiej możliwości w tym modzie.

Zainstalowałem tego moda, w zamian za modyfikację "Moderator and Administrator Comment Tags", który powoduje u mnie na forum całą masę błędów, szczególnie po przejściu z PHP 5.6 na PHP 7.0 

@Adrian , masz na ten brak ustawień jakieś rozwiązanie?

Adrian

Jedyne ustawienia są tylko w uprawnieniach kto może widzieć przyciski BBC w edytorze, nie ma możliwości ograniczenia używania tagów na podstawie grup.

pretor

Cytat: Adrian w 18 Październik 2021, 20:25
Jedyne ustawienia są tylko w uprawnieniach kto może widzieć przyciski BBC w edytorze, nie ma możliwości ograniczenia używania tagów na podstawie grup.
No to "kicha"  :(

Adrian

Ale dalo mi to pewien pomysł, dla odświeżenia sprobuje może coś podobnego napisać, ale nie będzie to w formie BBC.

Chodzi o to żeby wyswietlac info dla autora wiadomości?

pretor

Chciałbym wykorzystać tabelę info z tego moda, na informacje moderatora, przekazywane autorowi posta/wątku.
Odinstalowałem dzisiaj starego moda i już używam tej tabeli ale tak jak admin/moderator, może również z niej skorzystać każdy a to wcale nie jest potrzebne zwykłym użytkownikom.

Inni użytkownicy nie muszą jej widzieć, wystarczy admin/moderator i autor wiadomości.