Spolszczenie SMF 2.0 RC4

Zaczęty przez Nolt, 1 Listopad 2010, 23:29

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Adrian

W logach administratora zauważyłem oś takiego:

Dodano "test2" do "Moderator" grupy

Można by zmienić na:

Dodano "test2" do grupy "Moderator"

tak samo z
Edytowano "Moderator" grupę
na
Edytowano grupę "Moderator"

Usunięto "test2" z "Moderator" grupy
na
Usunięto "test2" z grupy "Moderator"

Edytowano "Odpady" forum
na
Edytowano forum "Odpady"
itd..
the simplest solution is most likely the right one

Bane

Cytat72513 wiadomości w w 5295 wątkach, wysłana przez 1803 Użytkowników. Najnowszy użytkownik: Comandeer

Jak usunąć to pogrubione "w" ?

CrimeS

Bane

Cytat
nUWAGA: Pamiętaj, to jest tylko powiadomienie.

A może wiecie gdzie to? Dawno nie siedziałem przy SMF  :-[ .

Adrian

Themes/default/languages/index.polish-utf8.php
Linia 88

Nolt

Podpinam pod temat ze spolszczeniem.
www.wizzi.pl
Moje style dla SMF 2

SMF.PL FAQ
nie odpowiadam na żadne PW, więc ich nie wysyłajcie chyba że zostaniecie o to poproszeni

Adrian

Literówka w mailu po rejestracji:
CytatDziękujemy za zarjestrowanie się na

Nolt

adi1166 i Bane dzięki za uwagi.

SVN oraz pliki w pierwszej wiadomości zostały zaktualizowane, pliki na www.simplemachines.org zaktualizują się w ciągu 24h.

Pozdrawiam,
Nolt
www.wizzi.pl
Moje style dla SMF 2

SMF.PL FAQ
nie odpowiadam na żadne PW, więc ich nie wysyłajcie chyba że zostaniecie o to poproszeni

LukiQ

Siema, to jest normalne,że po zmianie na język polski (utf8) na świeżym forum mam coś takiego :
?

Forum zainstalowałem na dwa sposoby : jako język początkowy wybrałem angielski a później na polski zmieniłem w ustawieniach serwera - taki sam efekt , następnie wybrałem na początku język polski i już przy wpisywaniu ustawień bazy danych wyskoczyły undefined index: 'mysql_settings_username', etc.
Czy to tłumaczenie jest dokończone, czy ja może mam tłumaczenie od wersji wcześniejszych również wgrać ? (poczynając od RC1 do RC4 ) ?
Pozdrawiam
Łukasz

LukiQ

Tzn tłumaczenie nie jest kompletne ?

I jak z tym tłumaczeniem ?
Po ustawieniu języka polskiego brak jest prawie wszystkich przycisków w menu głównym - zmiana Theme'sów nic tutaj nie daje.
Pozdrawiam
Łukasz

Nolt

Nie dziwię się że nic nie masz jeśli instalujesz SMF 1.1.x a wgrywasz tłumaczenie od SMF 2.0 to takie kwiatki są... Tłumaczenie jest w 99% pełne i wszystko działa jak należy.
www.wizzi.pl
Moje style dla SMF 2

SMF.PL FAQ

LukiQ

Aż mi wstyd, przez przypadek ściągnąłem starsza wersję forum, teraz już jest OK.

Srx za spam z mojej strony.
Pozdrawiam
Łukasz

CrimeS

Kiedyś pisałem jaką propozycje miałem
33016 wiadomości w 6151 wątkach, wysłana przez 3863 użytkowników. Najnowszy użytkownik: gwizdekk

To wygląda jakby 3863 wysłało wiadomości, nie lepiej zrobić że zarejestrowanych tyle i tyle?

Nolt

NIE! pisałem kilka wiadomości wyżej dlaczego nie można tego zrobić...
Jest to ingerencja w kod, jeśli Tobie takie wyjście nie pasuje możesz zmienić to edytując kod w swoim stylu.
www.wizzi.pl
Moje style dla SMF 2

SMF.PL FAQ

jeje

Twój adres IP jest pokazywany jedynie Tobie i moderatorom. Pamiętaj że ta informacja nie identyfikuje jednoznacznie ludzi, ponieważ adresy IP zwykle się zmieniają okresowo