Płatny hosting

Zaczęty przez notet67, 11 Styczeń 2010, 19:28

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Zagłosuj na najlepszy hosting

linuxpl.com (Obecnie to cyberfolks)
3 (21.4%)
hekko.pl (Obecnie to cyberfolks)
2 (14.3%)
netmark.pl
0 (0%)
unixstorm.org
0 (0%)
fc.pl
0 (0%)
home.pl
0 (0%)
ionic.pl (Obecnie to cyberfolks)
2 (14.3%)
laohost.pl
0 (0%)
webd.pl
1 (7.1%)
webh.pl
0 (0%)
castpol.pl
0 (0%)
jupe.pl (Obecnie to cyberfolks)
1 (7.1%)
lh.pl
0 (0%)
progreso.pl
0 (0%)
dhosting.pl
0 (0%)
zenbox.pl
1 (7.1%)
atthost.pl (NetArt Group)
3 (21.4%)
cyberfolks.pl
0 (0%)
mydevil.net
0 (0%)
small.pl
0 (0%)
hostido.pl
1 (7.1%)

Głosów w sumie: 14

pretor

Cytat: js w 30 Lipiec 2024, 11:59@pretor co sądzisz o tej zmianie? Pozostaniesz w atthost?
Nie sądzę aby podstawowy plan, podrożał z poziomu 127 zł do 600 zł. Podniesienie cen o 480%, to byłby dla niech strzał w kolano i nie sądzę aby o tym nie wiedzieli.

To że może podrożeć, to biorę pod uwagę (inwestują w wydajniejszy sprzęt i dają więcej powierzchni dyskowej) ale uważam, że jeśli podrożeje to do maks 200-250 zł.
Na tą chwilę, do odnowienia abonamentu, zostało mi jeszcze 6 miesięcy i nie widzę powodów do większej paniki.
Jeżeli hosting podrożeje nawet o 100%, to przy szybszych procesorach i 50 GB powierzchni dyskowej - dalej zostaję na AttHost.

js

Poprzednia cena 127 zł już jest nieaktualna. Mając serwer Start 50 GB po roku przedłużenie to 738 PLN/brutto. Taką informację otrzymałem z AttHost. Zmienili serwery, wprowadzili całodobową pomoc techniczną.

https://atthost.pl/cennik-hosting/

Adrian

Nie mam pojęcia co kierowało taką zmianą cen dot. hostingu, ale smf.pl już tam nie stoi :)

Prywatnie mam niestety tam też kilka domen (w atthost) i ceny też poszły w górę... 246zł za domenę PL... trzeba szukać alternatywy niestety.
the simplest solution is most likely the right one

js

@Adrian, na jaki hosting przeniosłeś smf.pl?

Adrian

Aktualnie będzie to - pod warunkiem że nie polecą z cenami w kosmos - hostido pl

Przy zamowieniu z tego linka mozna otrzymac 10% rabatu na hosting (10%-20% rownież trafia jako prowizja do mnie, na przyszle oplacenie serwera): https://hostido.pl/polecam/L7N8DIQGNS

Przy zamówieniu z tego linka otrzymujecie 20% rabatu na hosting (10% trafia do mnie jako prowizja, na przyszle odnowienia: https://hostido.pl/polecam/HWXB9JAXIK
the simplest solution is most likely the right one

cieplutki

atthost oszalał za hosting 738 PLN, zadzwonili jak chciałem zrezygnować i zaoferowali rabat 40% ale to dalej w***j dużo. Macie jakiś dobry hosting?

js

Cytat: cieplutki w 19 Listopad 2024, 21:00atthost oszalał za hosting 738 PLN

Dlatego, że przejęła ich firma NetArt Group:

CytatMarka atthost.pl jest częścią NetArt Group, który działa globalnie w prawie 100 krajach na całym świecie.

https://atthost.pl/o-firmie/

Nawet przenieśli się z Płocka do Krakowa.

Firma Linuxpl z Rzeszowa też została przejęta przez cyber_Folks, a gdy jeszcze była Linuxpl to ceny były przyjazne. Teraz to samo stało sięz AttHost. Pewnie to samo stanie się z Hostido za jakiś czas.

@cieplutki sprawdź hostido.pl, mydevil.net i ich hosting small.pl też wydają się ciekawe.

cieplutki

hosting kupiłem w small.pl, dzięki bardzo za polecenie.
I jeszcze odnośnie atthostu to kod outhinfo wysyłają tylko pocztą  >:(

js

Cytat: cieplutki w 22 Listopad 2024, 22:23I jeszcze odnośnie atthostu to kod outhinfo wysyłają tylko pocztą  >:(

Tak, według mnie to jest niepoważne. Także AttHost stracił u kilku osób dobrą opinię.

cieplutki

Tak by jeszcze doprecyzować w small.pl nie ma możliwości rejestracji czy przeniesienia domeny więc to trzeba mieć na uwadze, że trzeba zrobić przekierowanie.
Podsumowując w atthost można zostawić domenę a hosting mieć gdzie indziej.
Jak wygląda u Was z domenami ile płacicie za przedłużenie (odnowienie)? i gdzie?

pretor

Cytat: cieplutki w 26 Listopad 2024, 22:08Jak wygląda u Was z domenami ile płacicie za przedłużenie (odnowienie)? i gdzie?
Już ponad 10 lat, jak rejestrowałem domenę w linux.pl a po przejęciu Linuxa, zostawiłem w atthost.pl.

W 2023 roku płaciłem za nią 195 zł a teraz dostałem fakturę na 220 zł.

cieplutki

w dhosting.pl za przedłużenie zapłaciłem 172,20 zł brutto. domena oczywiście *.pl