Płatny hosting

Zaczęty przez notet67, 11 Styczeń 2010, 19:28

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Zagłosuj na najlepszy hosting

linuxpl.com (Obecnie to cyberfolks)
3 (21.4%)
hekko.pl (Obecnie to cyberfolks)
2 (14.3%)
netmark.pl
0 (0%)
unixstorm.org
0 (0%)
fc.pl
0 (0%)
home.pl
0 (0%)
ionic.pl (Obecnie to cyberfolks)
2 (14.3%)
laohost.pl
0 (0%)
webd.pl
1 (7.1%)
webh.pl
0 (0%)
castpol.pl
0 (0%)
jupe.pl (Obecnie to cyberfolks)
1 (7.1%)
lh.pl
0 (0%)
progreso.pl
0 (0%)
dhosting.pl
0 (0%)
zenbox.pl
1 (7.1%)
atthost.pl (NetArt Group)
2 (14.3%)
cyberfolks.pl
0 (0%)
mydevil.net
0 (0%)
small.pl
0 (0%)
hostido.pl
2 (14.3%)

Głosów w sumie: 14

pretor

Ja korzystam z darmowego certyfikatu, który daje zielona kłódkę ;)

CrimeS

Tak, let's encrypt to normalny certyfikat CV z zieloną kłódką.

js

Dzięki za info. Korzystaliście z tego poradniku podczas przenoszenia forum na nowy serwer?

https://www.smf.pl/index.php/topic,8280.0.html

Zawsze dobrze jest wzorować się poradnikiem, żeby czegoś nie pominąć. :)

pretor

Właśnie dostałem info o nowej taryfie w cenniku domen na linuxpl: https://linuxpl.com/cennik-domen/

Ktoś z H88 po przejęciu Linuxpl.com, chyba usilnie dąży do "wytrzebienia" swoich klientów.
Teraz nie mam już złudzeń, że dobrze zrobiłem uciekając od nich do nowego hostingu.
Dzisiaj jeszcze udało mi się przydłużyć domenę na rok w starej cenie i z 10% rabatem, ale już wiem że obydwie domeny przeniosę też do atthost.pl. 

Jako ciekawostkę, zamieszczam wniosek jaki należy teraz złożyć aby przenieść domenę do innego hostingu.

Nolt

Hmm nie wiem skąd taki zachwyt cenowy atthost jeżeli chodzi o domeny, skoro ich ceny w porównaniu do OVH są bardzo dalekie od niskich ani konkurencyjnych.

.pl atthost 71,99 zł ; ovh 49,99zł (ceny brutto)
www.wizzi.pl
Moje style dla SMF 2

SMF.PL FAQ
nie odpowiadam na żadne PW, więc ich nie wysyłajcie chyba że zostaniecie o to poproszeni

CrimeS

Dokładnie, ostatnio porównywałem bo przysługuje mi jedna za darmo i cenowo przedłużanie wychodzi słabo. Nawet jej nie rejestrowałem.

Nolt

Rozumiem, że większość osób łapie się na promocję domena za free czy za symboliczną 1zł za pierwszy okres. W przypadku domen powinniście sprawdzać pełny cennik i zwrócić szczególną uwagę na cenę przedłużenia aniżeli kupna domeny. Osobiście wolę zapłacić na dzień dobry więcej w promocji np. 10zł zamiast 1zł, ale jestem pewny, że cena przy przedłużeniu będzie niższa; nie zawracam sobie głowy przenoszeniem domeny. (chyba ze kupujecie domenę na rok i zapominacie o niej... ale to już inna para kaloszy)
www.wizzi.pl
Moje style dla SMF 2

SMF.PL FAQ
nie odpowiadam na żadne PW, więc ich nie wysyłajcie chyba że zostaniecie o to poproszeni

CrimeS

Napisałem w niedzielę do atthost w sprawie problemu z zadaniem Cron, jakie było moje zdziwienie po otrzymaniu odpowiedzi po 3 minutach  ???

pretor

Miałem w niedzielę podobnie: obydwie domeny fiksowały przez godzinę i po zgłoszeniu odpowiedź natychmiastowa - najważniejsze że poważna z opisem przyczyny awarii a nie ściema że nic się nie dzieje  ;)

CrimeS

Moja odpowiedź też była prosto w punkt, problem rozwiązany w 3 minuty. Osobiście mogę polecić!  :D

js

Również polecam hosting atthost.pl. Szybka pomoc i profesionalna obsługa. :)

js

Ceny w Atthost poszły w górę. Hosting Lite, który używam obecnie kosztuje 127 zł/12 miesięcy + opłata przelewu to łączny koszt 129,79 PLN. Nie jest to jakaś kosmiczna kwota, ale za 100 zł mam podobny pakiet w small.pl, jest to hosting właściciela mydevil.net

Jeśli w przyszłym roku pakiet SMALL 2 będzie kosztował 100 zł w small.pl to przenoszę swoje forum do nich.

pretor

Ciekawa lektura -> Recenzja AttHost.pl

PS. Na podstawie dotychczasowych doświadczeń, jestem z nich w pełni zadowolony i na hostingu zostaję na dłużej.

pretor

W nawiązaniu do powyższej wypowiedzi - właśnie dostałem info z AttHost:

Cytatmiło nam poinformować, że rozpoczęliśmy wymianę dotychczas wykorzystywanych serwerów, zastępując je zupełnie nową platformą zbudowaną w oparciu o szybkie procesory Intel Xeon E−2388G.
|
Migrację Twojego hostingu na nową platformę wykonamy w ciągu kolejnych 3 tygodni. Zrealizujemy ją w godzinach najmniejszego ruchu, między 24.00 a 6.00 rano. Szacujemy, że przerwa techniczna w działaniu Twojej strony WWW i poczty nie przekroczy 30 minut. Przepraszamy za tę drobną niedogodność, ale chcemy, aby Twój hosting działał jeszcze sprawniej i był jeszcze bardziej bezpieczny.

Nowe serwery zastąpią wszystkie maszyny, które dotychczas wykorzystywaliśmy w atthost.pl. Dzięki procesorom Intel Xeon E−2388G wydajność działania stron WWW na hostingu znacznie wzrośnie. Z przeprowadzonych przez nas testów wynika, że witryny oparte o popularne systemy CMS, typu WordPress, Joomla, Drupal czy PrestaShop, mogą działać nawet 2x szybciej! Oczywiście wymiana platformy hostingowej nie wiąże się dla Ciebie z dodatkowymi opłatam

To zdecydowanie dobra wiadomość  :)

js

Atthost zmieniło plany hostingowe, poprzedni Lite to teraz pakiet Start o powierzchni 50 GB, cena na promocji za rok to 61,50
PLN/rok, poza promocją 600 PLN/rok. Myślę, że to jest promocja dla nowych klientów, w przyszłym roku odnowa pakietu Start będzie kosztować 600 zł. Fajny był pakiet z 10 GB powierzchni, no niestety skończyły się dobre czasy cenowe na Atthost - @CrimeS smf.pl jest na serwerze atthost? @pretor co sądzisz o tej zmianie? Pozostaniesz w atthost?

https://atthost.pl/hosting/