Płatny hosting

Zaczęty przez notet67, 11 Styczeń 2010, 19:28

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Zagłosuj na najlepszy hosting

linuxpl.com (Obecnie to cyberfolks)
3 (21.4%)
hekko.pl (Obecnie to cyberfolks)
2 (14.3%)
netmark.pl
0 (0%)
unixstorm.org
0 (0%)
fc.pl
0 (0%)
home.pl
0 (0%)
ionic.pl (Obecnie to cyberfolks)
2 (14.3%)
laohost.pl
0 (0%)
webd.pl
1 (7.1%)
webh.pl
0 (0%)
castpol.pl
0 (0%)
jupe.pl (Obecnie to cyberfolks)
1 (7.1%)
lh.pl
0 (0%)
progreso.pl
0 (0%)
dhosting.pl
0 (0%)
zenbox.pl
1 (7.1%)
atthost.pl (NetArt Group)
2 (14.3%)
cyberfolks.pl
0 (0%)
mydevil.net
0 (0%)
small.pl
0 (0%)
hostido.pl
2 (14.3%)

Głosów w sumie: 14

CrimeS

127.0.0.1

Nazwa ma fajne promocje na serwery cloud za 49 gr miesiąc (przy zakupie na rok) dysk 250 gb bez limitu transferu. Ewentualnie serwery vps KVM  za piątaka miesięcznie 1 rdzeń intel xeon e5, 2 gb ramu, 25 gb dysk na łączu 150 gbps warto by dodać i nazwę do tego zestawienia :D

pretor

Poprosiłem linuxpl o kod dla domeny i od razu zaproponowali mi zniżkę na 10%.

Edit:
Jednak zrezygnowałem przeniesienia domeny, bo uzyskałem bardziej satysfakcjonującą mnie cenę ;)

Adrian

Nie 49gr tylko 60gr - większość użytkowników tutaj nie ma firmy. Poza tym to cena promocyjna, nie wiadomo co będzie za rok.

Nazwa po przejęciu (a raczej po tym co zrobiła z) WHT nie ma u mnie dobrego zdania.
the simplest solution is most likely the right one

edek@

szerokim łukiem należy omijać takie serwerownie jak nazwa, az czy temu podobne, piękne promocje, przy przedłużaniu hostingu czy domeny cena wgniata w ziemię.

CrimeS

Aktualnie testuję atthost.pl z zamiarem przejścia na ten hosting. Jestem bardzo pozytywnie zaskoczony możliwościami jakie oferują, szczególnie że cena nie jest wygórowana. Co do supportu to pisałem do nich dwa razy i po paru godzinach była odpowiedź na pierwsze zapytanie, a drugie z panelu użytkownika zostało załatwione w ciągu godziny.

Nolt

Cytat: edek@ w 11 Grudzień 2018, 22:42
szerokim łukiem należy omijać takie serwerownie jak nazwa, az czy temu podobne, piękne promocje, przy przedłużaniu hostingu czy domeny cena wgniata w ziemię.

Nie wiem jak z hostingiem, ale jeżeli chodzi o VPSy to ceny mają świetne, nawet te po promocji.
www.wizzi.pl
Moje style dla SMF 2

SMF.PL FAQ
nie odpowiadam na żadne PW, więc ich nie wysyłajcie chyba że zostaniecie o to poproszeni

pretor

Właściwie to jestem już zdecydowany na zmianę hostingu.
Przewaga podstawowej oferty atthost.pl w stosunku do linuxpl.com, jest na tą chwilę na tyle duża, że nie mam już prawie żadnych wątpliwości.
Poniżej porównanie najtańszej oferty:

Hosting:  linuxpl.com - atthost.pl
Konto:           W1GB - Professional SSD
Poj.:            4 GB - 10 GB
Transfer:      100 GB - bez limitu
Cena 1-rok:  97,17 zł - 79 zł
Cert. SSL:       brak - darmowy Let's Encrypt

W styczniu przenoszę całe konto z linuxpl.com na atthost.pl i daję sobie rok na przetestowanie nowego hostingu.
Jeżeli wszystko będzie dobrze, to zostanę a jeśli by dotychczasowy hosting "zmądrzał" cenowo i ofertowo - to może i wrócę do nich.

CrimeS

Ja właśnie przeniosłem jellyio.com na nowy serwer (atthost). Wszystko poszło szybko i sprawnie, certyfikat też się bez problemu wgrał. Jedynie polecam sprawdzić wersję PHP, żeby nie dostać błędu dostępu.

js

@CrimeS
@pretor

Jaka jest obecnie Wasza opinia o hostingu atthost.pl? Ja mam hosting na linuxpl, ale rozważam przeniesienie serwisu na atthost, ponieważ jest taniej i w dodatku jest darmowy certyfikat SSL Let's Encrypt. Przeczytałem, że mają autorski panel administracyjny, czy jest on tak wygodny jak directadmin w linuxpl? Jak u nich z pomocą techniczną, czy udzielają szybkiej odpowiedzi, tak jak w linuxie?

CytatAutorski panel administracyjny

Uważamy, że standardowe rozwiązania nie są dla nas. Jeśli czegoś nie ma na rynku, bądź nie możemy w pełni dostosować tego do własnych wymagań, nie porzucamy pomysłu jednak tworzymy nowe rozwiązania, które pozwolą zrealizować nasze wizje. Jedną z wielu rzeczy wykorzystywanych w ramach AttHost.pl, które w ten sposób powstały jest panel administracyjny udostępniany klientom.

Wszystkie serwery obsługiwane są przez autorski panel administracyjny, który zapewnia samodzielną, kompleksową oraz łatwą i przyjemną obsługę konta. Całość oprogramowania została stworzona przez nas. Dzięki temu nie jesteśmy zależni od zewnętrznych dostawców oprogramowania. Możemy szybko wprowadzać poprawki, udostępniać nowe funkcje oraz reagować na potrzeby użytkowników.

Stworzenie autorskiego rozwiązania pozwala zaoferować usługi niedostępne u konkurencji. Jedną z nich jest możliwość uruchamiania aplikacji napisanych w Django oraz Ruby on Rails, którymi zarządzanie w całości zintegrowane jest z panelem administracyjnym konta.

CrimeS

Mogę szczerze go polecić! Wymieniłem z nimi parę maili na samym początku (z prośbą włączenia SSH na trial koncie) i na każdego maila odpisywali w ten sam dzień.

Co do niezawodności, to nie zauważyłem żeby moja strona była kiedyś niedostępna.

Panel jest dużo bardziej intuicyjny niż DirectAdmin (którego nie znosiłem na Linuxie). Przyznam szczerze że panel administracyjny jest krótko mówiąc bardzo prosty, a nie ustępuje funkcjonalnością. Co lepsze działa np. zdalny dostęp do bazy danych poza serwerem co mi w cPanelu nie działało. Możesz wziąć sobie na okres testowy za darmo.

Reasumując, polecam bo jest to naprawdę dobry hosting!

pretor

Od połowy lutego tego roku na atthost i jak narazie, żadnych problemów ani zastrzeżeń nie mam do hostingu.
Już 2 razy do nich pisałem i odpowiedź zawsze była natychmiastowa, sądzę że tak będzie za każdym razem.

Cytat: CrimeS w  4 Maj 2019, 15:01
Reasumując, polecam bo jest to naprawdę dobry hosting!
Nic dodać, nic ująć - także polecam ;)

js

Dzięki za informacje. Zdecydowałem też przenieść do atthost domenę. 8)

Ciekawy artykuł:

https://wp-info.pl/hosting-atthost-czy-linuxpl/

pretor

Test fajny ale już ceny, transfery i pojemności kont - nieaktualne.

Cytat: pretor w 15 Grudzień 2018, 12:25
Hosting:  linuxpl.com - atthost.pl
Konto:           W1GB - Professional SSD
Poj.:            4 GB - 10 GB
Transfer:      100 GB - bez limitu
Cena 1-rok:  97,17 zł - 79 zł
Cert. SSL:       brak - darmowy Let's Encrypt
Te dane są jeszcze aktualne  ;)

js

A Wy korzystacie z darmowego certyfikatu SSL Let's Encrypt? Ten certyfikat daje zieloną kłódkę?