Styl orangeline - brak tłumaczenia Search

Zaczęty przez zszalbot, 9 Styczeń 2010, 17:40

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

zszalbot

Witam,

właśnie zainstalowałem SMF 1.1.11 oraz styl orangeline. Wszystko gra oprócz tego, że mam takie linki:

Strona główna Pomoc Search

Myślałem, że nie przetłumaczono tego stringu, ale wygląda na to, że tłumaczenie jest zrobione. Pliki językowe mam wgrane do motywu Default, czy mam je wgrać również do motywu Orangeline?

Z góry dziękuję za informacje! No i dzięki za tlumaczenie!

zszalbot

Cytat: zszalbot w  9 Styczeń 2010, 17:40
Witam,

właśnie zainstalowałem SMF 1.1.11 oraz styl orangeline. Wszystko gra oprócz tego, że mam takie linki:

Strona główna Pomoc Search

Myślałem, że nie przetłumaczono tego stringu, ale wygląda na to, że tłumaczenie jest zrobione. Pliki językowe mam wgrane do motywu Default, czy mam je wgrać również do motywu Orangeline?

Z góry dziękuję za informacje! No i dzięki za tlumaczenie!

Nie bardzo umiem sobie poradzić z dwiema sprawami: menu/przycisk Search nie jest zlokalizowany. Podobnie jest z opcjami na liscie rozwijanej Ikona wiadomości.

Załączam screen, na którym widać oba problemy. Jeszcze raz sprawdziłem pliki z tłumaczeniami. Mam je wgrane do OrangeLine.

$txt['manual_posting_standard_icon'] = 'Standardowa';
$txt['manual_posting_thumb_up_icon'] = 'Dobrze';
$txt['manual_posting_thumb_down_icon'] = 'Źle';
$txt['manual_posting_exc_pt_icon'] = 'Ikona wykrzyknika';
$txt['manual_posting_q_mark_icon'] = 'Znak zapytania';
$txt['manual_posting_lamp_icon'] = 'Żarówka';
$txt['manual_posting_smiley_icon'] = 'Uśmiech';
$txt['manual_posting_angry_icon'] = 'Zły';
$txt['manual_posting_cheesy_icon'] = 'Chichot';
$txt['manual_posting_grin_icon'] = 'Szeroki uśmiech';
$txt['manual_posting_sad_icon'] = 'Smutny';
$txt['manual_posting_wink_icon'] = 'Mrugnięcie';

Czy mogę prosić o pomoc? A dodam jeszcze, że to chyba nie Orangeline jest problemem (choć zmiana stylu na domyślny rozwiązuje problem nie przetłumaczonego Search. Natomiast pozostaje problem nieprzetłumaczonych wartości na liście rozwijanej.

Dziękuję!

Zbigniew Szalbot

Nolt

Przycisk Search, w pliku index.template.php znajdź:
// How about the [search] button?
if ($context['allow_search'])
echo '<li><a' , $current_action=='search' ? ' class="chosen"' : '' , ' href="', $scripturl, '?action=search"><b>Search</b></a></li>';

zmień na:
echo '<li><a' , $current_action=='search' ? ' class="chosen"' : '' , ' href="', $scripturl, '?action=search"><b>Szukaj</b></a></li>';

Co do listy rozwijalnej spróbuj wyczyścić cache forum, sprawdź czy na stylu domyślnym także pojawia się ten błąd.
www.wizzi.pl
Moje style dla SMF 2

SMF.PL FAQ
nie odpowiadam na żadne PW, więc ich nie wysyłajcie chyba że zostaniecie o to poproszeni

zszalbot

Cytat: Nolt w 12 Styczeń 2010, 11:02
Przycisk Search, w pliku index.template.php znajdź:
echo '<li><a' , $current_action=='search' ? ' class="chosen"' : '' , ' href="', $scripturl, '?action=search"><b>Search</b></a></li>';

zmień na:
echo '<li><a' , $current_action=='search' ? ' class="chosen"' : '' , ' href="', $scripturl, '?action=search"><b>Szukaj</b></a></li>';

Co do listy rozwijalnej spróbuj wyczyścić cache forum, sprawdź czy na stylu domyślnym także pojawia się ten błąd.

Bardzo dziękuję za odpowiedź! W między czasie znalazłem nawet (być może) lepsze rozwiązanie:
                                                echo '<li><a' , $current_action=='search' ? ' class="chosen"' : '' , ' href="', $scripturl, '?action=search"><b>' , $txt[182] , '</b></a></li>';

Działa pięknie. Natomiast faktycznie nie mogę sobie poradzić z nieprzetłumaczonymi wartościami dla listy rozwijanej. Próbowałem zmienić na ustawienia domyślne i efekt był ten sam, ale faktycznie nie czyściłem cachu. Podejrzewam jednak, że problem nadal jest w motywie Orangeline. Tylko nie umiem znaleźć kodu, który za to odpowiada. :(

BTW - mam bardzo duże doświadczenie w tłumaczeniach (i niestety niewiele czasu), ale jeśli trzeba by w czymś pomóc, proszę o kontakt. Postaram się pomóc. Jedną sugestię już wczoraj wrzuciłem na forum:
http://www.smf.pl/index.php/topic,4448.msg29186.html#msg29186

Pozdrawiam!

Zbigniew Szalbot

Nolt

Efekt listy rozwijalnej jest zapewne spowodowany tym że tłumaczenie wrzuciłeś zapewne już gdy zainstalowałeś skrypt, tak więc standardowo zostały zainstalowane angielskie wartości takie jak: nazwy grup użytkowników, wątek powitalny itd.
www.wizzi.pl
Moje style dla SMF 2

SMF.PL FAQ
nie odpowiadam na żadne PW, więc ich nie wysyłajcie chyba że zostaniecie o to poproszeni

zszalbot

Cytat: Nolt w 12 Styczeń 2010, 15:53
Efekt listy rozwijalnej jest zapewne spowodowany tym że tłumaczenie wrzuciłeś zapewne już gdy zainstalowałeś skrypt, tak więc standardowo zostały zainstalowane angielskie wartości takie jak: nazwy grup użytkowników, wątek powitalny itd.

Dokładnie tak! Musiałem zmieniać statusy typu Newbie itp. Jak to odkręcić? Czy to można gdzieś wyedytować w tabeli?

Jeszcze raz dziękuję za pomoc!

Zbigniew Szalbot

zszalbot

Tak, już wiem, że rzeczywiście zrobiłem błąd podczas instalacji. Najpierw zainstalowałem forum, a dopiero potem dograłem pliki. Problem jednak w tym jak to naprawić? Czy istnieje taka możliwość. Nie chciałbym instalować forum od nowa, by nie utracić ustawień i danych, które już tam są. Z góry bardzo dziękuję!

Zbigniew Szalbot

zszalbot

Wygląda na to, że już wszystko OK :)
Zmieniłem opcję
messageIcons_enable z 1 na 0 i mam teraz polskie tłumaczenia na tej liście rozwijanej! :) Nie wiem, czy to tak powinno działać, ale cieszę się, że wreszcie jest wersja PL. :)

Wydaje mi się, że wątek można zamknąć.

Dziękuję za pomoc!

Zbigniew Szalbot

Nolt

www.wizzi.pl
Moje style dla SMF 2

SMF.PL FAQ