Panel administracyjny - nie działające opcje.

Zaczęty przez KeMoT, 25 Wrzesień 2005, 13:03

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

KeMoT

Witam wszystkich.

Wczoraj pobrałem SMF i zainstalowałem, wszystko niby przebiegło poprawnie i forum dziła ale za dużo to się zrobić w nim nie da, niestety.

Wchodzę do panelu administracyjnego i z przykrością stwierdzam że kilka opcji wogóle nie działa, to znaczy kiedy na nie kliknę przez chwilkę coś się wczytuje ale po sekundzie wisi pusta strona i koniec śpiewki  >:(
Tak jest między innymi z zarządzaniem działami - jedyne co mogę tam zrobić to do woli zakładać nowe kategorie a w pozostałych przypadkach jest pusta strona.
Co robić  ???

Z góry dziękuję za pomoc.

defc0n

hmm sprawdz chmody, czy serv sie nie wiesza itp. i czy masz admina napewno na forum

KeMoT

Wszystko jest ok.
Używam hostingu z DMKproject,  server jest stabilny i nie obciążony a na forum mam konto Administratora.
W logach błędów ( tak to się chyba nazywa ) jest pusto.

defc0n

KeMoT

Adres - http://www.kemot.net/smf/

Forum jest puste, gołe i wesołe bo zrobić nic nie mogę.

defc0n

KeMoT

defc0n

KeMoT

Wejdz do działu zarządzanie działami i zmień cokolwiek, dodaj jakiś dział, zmień nazwę tego powitalnego, cokolwiek.

defc0n

hmm faktycznie
jakos musialy sie pliki zle zaladowac przy instalacji. skasuj forum i jeszcze raz sprobuj zainstalowac
ale przed tym sprawdz CHMODy

KeMoT

Wiesz, nie mam już siły, instaluje już SMF drugi raz bo za pierwszym działo się identycznie to samo i spasowałem na jakiś czas.
CHMODY są ok, przecież przy instalacji nie przepuściłby jeśli cokolwiek byłoby nie tak jak trzeba.

defc0n

to chodzi o chmody wlasnie probowalem ci jakis pakiet dodac i pokazuje porazka czyli nie masz praw
CytatNiektóre z plików, które pakiet musi zmodyfikować, są zabezpieczone przed zapisem. Trzeba to zmienić poprzez zalogowanie do FTP i zmianę atrybutów CHMOD tych plików.

KeMoT

Nie, to akurat trafiłeś na moment w którym się nimi bawiłem.
Zmieniałem na od 644 do 777
W chwili obecnej są 777

defc0n

jestes w bledzi nadal to samo cos zskopales

KeMoT

Jest może w takim razie gdzieś lista mówiąca co powinno mieć jaki CHMOD  ???

Pewnie w takim razie ja nawaliłem... >:(