Dodawanie Moderatora - Problem

Zaczęty przez Kroob, 16 Wrzesień 2005, 20:39

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Kroob

Jako że to moja pierwsza wizyta tutaj - Witam wszystkich Serdecznie!

Administracja/Zarządzanie użytkownikami/Modyfikuj grupy użytkowników - mam tak:

Administrator     ****   2Zmień
Global Moderator***0Zmień
Moderator**brakZmień
Inni*22Zmień

Cyferki "2", "0", "22" są linkami, które umożliwiają dodawanie użytkowników do odnośnych grup,
tekst "brak" przy Moderatorze nie stanowi odnośnika i nijak nie potrafię dodać moderatora.
Czy ktoś potrafi mi pomóc ?
SMF 2.0.15

Duch

Zwykłych moderatorów nie dodajesz w tym miejscu. Zobacz w zarządzaniu działami.

radiofm

Witam
też miałem podobny problem i:
@Duch Forum ja zrobiłem jak kazałeś - dodałem moderatorów w zarzadzaniu działem i na forum faktycznie mają zielone gwiazdki i są oznaczeni jako moderatorzy ale w Administracja/Zarządzanie użytkownikami/Modyfikuj grupy użytkowników moderatorów wciąż brak.
Czyli ci moderatorzy to nie ci moderatorzy cokolwiek to znaczy ? :)

Pozdrawiam
Robert

Kroob

Dzięki, chociaż nadal nie rozumiem, to przynajmniej wiem że to nie ja coś skaszaniłem.  ;)
SMF 2.0.15

radiofm

Witam
Przyznam sie szczerze że i ja nie do końca to rozumiem bo:
W zakłądce "Modyfikuj działy" dodałem dwóch moderatorów - widoać to na indexie - przy każdym dziale że są one moderowate przez danych userów... przy postach moderatorów wyświetlają sie zielone gwiazdki i napis ze są moderatormi, jednak przy liście usrów online na dole indexu nie są wyróznieni żadnym kolorem mimo że zaznaczyłem w "Zarządzaj grupami użytkowników" ża mają mieć kolor zielony ... i w tym miejscu na zielono napis moderator wyświetla, sa zielone gwiazdki ale członkowie - brak....
Kurcze troche nie kumam... :)

Pozdrawiam

Robert

Duch

Tak mi namąciliście w głowie, że nie wiem czy to czasami nie jest jakiś błąd skryptu - niedopatrzenie...

Kǝmac

Faktycznie jest to troche zamotane na pierwszy rzut oka, ale w rzeczywistości jest to całkiem logiczne. Grupa Moderator (ta z "brak") odpowiada za modeartorów dodanych w zarządzaniu działami. Jeśli chcemy zarządzać dokładnie uprawnieniami moderatorów i tworzyc kilka grup modów dla tego samego dzaiłu z różnymi uprawnieniami musimy włączyć "Zaawansowane uprawnienia dla poszczególnych działów" ('Enable advanced by-board permissions').
Podsumowując: modów dodajemy w Zarządzaniu działami, mają wtedy wspólne uprawnienia dla całej grupy moderatorów (w dziale w którym są modami, w pozostałych są oczywiście zwykłymi userami). Jeśli chcemy dokładniej mieszać uprawnieniami - tworzymy dodatkowe grupy i modyfikujemy ich uprawnienia lokalne dla danych działów.
Dropbox +0.5 GB dla nowych użytkowników (i dla mnie): http://db.tt/dO6tmv2