Emotikony - dodawanie / edycja nowych

Zaczęty przez Nomad, 18 Grudzień 2008, 15:13

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Nomad

Witam wszystkich!

Jestem Administratorem malego forum Klanu Gry Online - Lineage 2 : http://forum.krasnale.org.
Pomimo tego, ze forum istnieje juz od jakiegos czasu - ciagle ucze sie jeszcze "nowosci" SMF.
W miedzyczasie popelnilem juz troche bledow, ale wszystko udawalo mi sie "jakos" naprawic lub "poprawic".
Wiekszosc rozwiazan / trikow / mykow znalazlem wlasnie tutaj na Polskim SMF - dzieki!
Tym razem jednak musze poprosic o pomoc - nie rozumiem gdzie popelniam blad.
(Odpowiedzi oczywiscie juz szukalem - niestety nie znalazlem)

Ponizej umiescilem screen dotyczacy Emotek.
Chcialem umiescic dodatkowe Emoty - aby wymienic te standardowe, ktore nie sa najciekawsze,
niestety czesc z nich udaje mi sie pojedynczo wymienic, czesc jednak nie jest prawidlowo wyswietlana.
Nie udalo mi sie w zaden sposob umiescic calego, dodatkowego foldera - zawsze mam ten sam efekt.
Sprawdzilem wszystkie sciezki - sa ok,
sprawdzilem atrybuty folderow i plikow i obojetnie, czy jest 777, czy 757, czy inaczej - efekt jest ten sam :[
Ustawienia forum / stylu / itp - wszystko, jak nalezy.

Probowalem rowniez zmienic format plikow Emotek na *.png, ale wtedy wywala mi cale forum.

Nolt

Tzn gdy dodajesz nową emotkę, wpisując nazwę pliku (np. smiley.gif) i dodaniu oznaczenia (np. :-)) pokazuje Ci tylko napis jak na obrazku? Jesteś pewien iż dobrze masz wpisaną nazwę pliku?
www.wizzi.pl
Moje style dla SMF 2

SMF.PL FAQ
nie odpowiadam na żadne PW, więc ich nie wysyłajcie chyba że zostaniecie o to poproszeni

Nomad

Dokladnie, przy czym nazwy nie musze wpisywac - wybieram ja z rozwijalnej listy w PA.
Najpierw wybieram zestaw do podgladu - czyli default / classic / dodatkowe,
a pozniej z rozwijalnej listy nazwe pliku.

Uzywam niemieckiej klawiatury (ze wzgledu na prace), wiec myslalem,
ze moze to jest powod - wiec w kodach wpisywalem znaki, ktore na obu ukladach sa jednakowe - ale to tez nic nie daje.

Nolt

Dziwne :D a są to pełne ścieżki czy tylko nazwa pliku z rozszerzeniem? (co do .png to z*** bo kiedyś używałem .png i raczej błędów nie było).

//mógłbyś wrzucić zrzut ekranu z listy plików katalogu /watch (czyli tych obrazków).
www.wizzi.pl
Moje style dla SMF 2

SMF.PL FAQ
nie odpowiadam na żadne PW, więc ich nie wysyłajcie chyba że zostaniecie o to poproszeni

Nomad

Tylko nazwa pliku z rozszerzeniem - nie mam innej mozliwosci w PA.
Cala sciezke moge "wybrac" tylko uploadujac pliki emotek, ale to tez nic nie daje,
tylko czaaaasami uda sie wrzucic ktoras emotke.
Probowalem rowniez wrzucac emoty przez FTP do wszystkich katalogow w /Smiles,
ale efekt jest ten sam ...

Wersja SMF 1.1.7

Pliki w dodatkowym / classic / default:

Nolt

Dobra może od początku bo widzę nieścisłości :)
Zobacz iż na screenie z błędem SMF szuka emotikonek w katalogu /Smileys/watch, a Ty posiadasz swoje emoty w /Simleys/dodatkowe.

Czy instalowałeś dodatkowe emoty jak poniżej:
Wrzucony folder z dodatkowymi emotami za pomocą FTP do kat. Smileys, następnie PA>Emotikony>Zestawy Emotikon>Nowy zestaw, wybierasz twój katalog dodatkowe wpisujesz nazwę (może być taka sama jak nazwa folderu), ustawiasz emotki jako domyślne dla forum i wtedy dopiero konfigurujesz je wg. przypisania nazw oraz oznaczeń (Smile lub :-)).
www.wizzi.pl
Moje style dla SMF 2

SMF.PL FAQ

Nomad

Juz probuje ... jezeli to jest wlasnie to ... to wstyyyd "na cale miasto"  :laugh:
Zrobie "test" z katalogiem "dodatkowe2" .

----

@edit1:

Teraz dziala.

WIELKIE DZIEKI!

Problem polegal na tym, ze nie ustawialem tego katalogu wlasnie, jako domyslny  :D .
Wydawalo mi sie, ze katalog "domyslny" powinien byc caly czas "default" - praktycznie jako zrodlo dla standartu.

Nie - nie do konca ...

Jezeli teraz do tego katalogu dorzuce jakas ikonke przez ftp - to juz nie moge jej dodac.
Czyli krotko mowiac - ikonki musza byc wrzucone "na raz" ?

---

@edit2

Sorki za powielone posty mam otworzone sporo "tabow" - zaraz wyedytuje.

Nie - nie do konca to funkcjonuje, ale chyba wiem juz dlaczego ...

Jezeli teraz do tego katalogu dorzuce jakas ikonke przez ftp - to juz nie moge jej dodac.
Czyli krotko mowiac - ikonki musza byc wrzucone "na raz" ?

Nolt

Raczej nie powinno być problemu z dogrywaniem emotek do tego samego folderu, ale oczywiście mogę się mylić.
www.wizzi.pl
Moje style dla SMF 2

SMF.PL FAQ

Nomad

Wyczyszcze dodatkowe zestawy (oprocz default i classic) i powtorze wieczorem caly experyment.
W tej chwili wyswietla mi albo tylko dodane ikony, a oryginalne - jako napisy,
albo tylko oryginalne, a dodane - jako napisy  :-[ ...

Do pozniej - i wielkie dzieki za bardzo szybka reakcje!

blondi

gdzie znajdę kod  emotek?????  jasno proszę, krok po kroku, bo wyskakują mi same errory