Akceptacja rejestracji użytkownika przez admina

Zaczęty przez XEPOIJH, 23 Sierpień 2008, 11:38

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

XEPOIJH

Witam. Czy jest jakis sposób, żeby rejestracja odbywała się tylko za przyzwoleniem admina? To znaczy użytkownik sie rejestruje, ale nie ma możliwości pisania postów, dopóki nie uzyska pozwolenia od admina. Pozdrawiam.

ronin

tak jest taka mozliwosc

wejdz do PA-->Rejestracja-->Konfiguracja i masz tam Metoda rejestracji dla nowych użytkowników

kyan

Panel administracyjny>Rejestracja>Konfiguracja

Tutaj znajdujesz 'Metoda rejestracji dla nowych użytkowników' i wybierasz 'Zatwierdzenie użytkownika'

O to chodziło?

PW

Skonfigurowałem jak opisaliście, ale nie dostałem żadnego maila na konto administratora, że ktoś się zarejestrował (rejestrowałem swoje inne konto emailowe).
Jakie typ użytkownika i gdzie trzeba ustawić, żeby takie maile o nowych rejestracjach otrzymywał?

A może trzeba ustawić gdzieś SMTP? Jak zauważyłem żaden mail z tego forum nie wychodzi (np. wiadomość prywatna na mail nie doszła).
/P.

js

W ustawieniach rejestracji zaznacz to pole:

Powiadom administrację gdy nowy użytkownik się dołącza

To ustawienie znajdziesz w Administracja > Użytkownicy > Rejestracja > Konfiguracja

PW

Dziękuję za odpowiedź.
To akurat mam zaznaczone. Problem może wynikać z serwera. Na razie kombinuję.

Natomiast mam inny problem - gdzie można zmienić szablon maila powitalnego i szablon strony rejestracji użytkownika?

js

Cytat: PW w  9 Marzec 2022, 11:00
To akurat mam zaznaczone. Problem może wynikać z serwera. Na razie kombinuję.

Żeby maile wychodziły z forum musisz mieć włączoną funkcję PHP mail() w panelu administracyjnym hostingu, poszukaj albo skontaktuj się ze wsparciem hostingu.

Cytat: PW w  9 Marzec 2022, 11:00
Natomiast mam inny problem - gdzie można zmienić szablon maila powitalnego i szablon strony rejestracji użytkownika?

Treść powitalną możesz zmienić w pliku EmailTemplates.polish-utf8.php

Co chcesz zmienić na stronie rejestracji?

PW

Dziękuje ponownie.
Maile już działają - blokada mail().
Szablon odnaleziony :-)

A czy jest jakiś sposób, żeby dać użytkownikowi (także na stronie logowania oraz rejestracji) możliwość wyboru języka (mam zainstalowane 3 języki). Z tego co widzę to użytkownik może zmienić język, ale dopiero po rejestracji i to głęboko we właściwościach swojego konta. A musi tam dotrzeć na języku domyślnym forum.

js

Zainstaluj modyfikację, która dodaje funkcję wyboru języka podczas rejestracji:

Language On Register

https://custom.simplemachines.org/mods/index.php?mod=3918

Kolejny mod, który umożliwia wybranie języka na stronie głównej forum:

Language Button Menu

https://custom.simplemachines.org/index.php?mod=2705

Modyfikacje są kompatybilne z SMF 2.0.x, tę wersję SMF używasz?