SMF 1.1.5 oraz 1.0.13

Zaczęty przez Nolt, 1 Maj 2008, 18:09

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Nolt

Jak już większość z Was już wie albo niekoniecznie pojawiła się nowa wersja SMF 1.1.5. Patch przynosi nam nowe poprawki związane z bezpieczeństwem oraz naprawia kilka małych błędów.

Nowości/zmiany:
- zwiększono liczbę losowych dźwięków Captcha
- dla lepszej funkcjonalności wymagana wersja Memcache skompilowana wraz z PHP
- naprawiono błędy przy używaniu tagów HTML
- brak wysyłania nowego maila rejestracyjnego gdy użytkownik zmienił swój adres email
- naprawiono zapamiętywanie statusu centrum informacji dla gości
- naprawiono funkcje CRC źle działającą na systemach 64-bitowych

Aktualizacja z 1.1.4 oraz 1.0.12:
Jak zwykle nie namęczymy się przy aktualizacji z 1.1.4 i 1.0.12 oraz 2.0 beta 3, gdyż zrobimy to z poziomu Panela administracyjnego i postępowania wg wskazówek. Mamy także możliwość pobrania patcha i aktualizację manualną (plik w załączniku).

Więcej informacji oraz download znajdziemy na:
http://www.simplemachines.org/community/index.php?topic=236816.0

Spolszczenie:
http://www.smf.pl/index.php/topic,3137.0.html
www.wizzi.pl
Moje style dla SMF 2

SMF.PL FAQ
nie odpowiadam na żadne PW, więc ich nie wysyłajcie chyba że zostaniecie o to poproszeni

Kukis

Czyli jeżeli mam SMF 2.0 beta 3 to wystarczy że wgram jako pakiet?

Nolt

Wejdź do Panelu Administracyjnego>Zarządzanie pakietami i kliknij w link, a patch zainstaluje się automatycznie. (obrazek w załączniku)
www.wizzi.pl
Moje style dla SMF 2

SMF.PL FAQ
nie odpowiadam na żadne PW, więc ich nie wysyłajcie chyba że zostaniecie o to poproszeni

Vanisz

Gdzie znajdę polski język do wersji 1.1.5 ? Za odpowiedź z góry dziękuję :)

biohrd

Mam problem z tą instalacją.

Niby podaje login i hasło do FTP tak jak mnie poprosił skrypt, ale aktualizacja sie nie instaluje i generują się błędy.

512: package_flush_cache(): some files are still not writable
Plik: /public_html/Sources/Subs-Package.php
Linia: 1905

2: fopen(/public_html/Sources/Admin.php) [<a href='function.fopen'>function.fopen</a>]: failed to open stream: Permission denied
Linia: 1901

CHMOD dla Packages jest 777 a w nim temp 777.

Jakieś pomysły?

Nolt

Cytat: Vanisz w  2 Maj 2008, 13:15
Gdzie znajdę polski język do wersji 1.1.5 ? Za odpowiedź z góry dziękuję :)
Spolszczenie z wersji 1.1.4 bedzie pasować (nie trzeba niczego zmieniać).

Cytat: biohrd w  2 Maj 2008, 15:44
Mam problem z tą instalacją.

Niby podaje login i hasło do FTP tak jak mnie poprosił skrypt, ale aktualizacja sie nie instaluje i generują się błędy.

512: package_flush_cache(): some files are still not writable
Linia: 1905

2: fopen(/public_html/Sources/Admin.php) [<a href='function.fopen'>function.fopen</a>]: failed to open stream: Permission denied
Linia: 1901

CHMOD dla Packages jest 777 a w nim temp 777.

Jakieś pomysły?
Hmm, niestety nie wiem co jest powodem. Może spróbuj instalację ręczną.
www.wizzi.pl
Moje style dla SMF 2

SMF.PL FAQ

Vanisz

Nolt dzięki za odpowiedź :)

Max

Cytat
Może spróbuj instalację ręczną.

W jaki sposób wykonać instalacje ręczną ? ściągam ten sam plik: smf_patch_1.0.13_1.1.5_2.0-b3.1.tar.gz    i jakoś na nim to robie ? czy są inne pliki za to odpowiedzialne ? bo to są przecież same .xmle i .mody
mam smf 1.1.4

help.

Nolt

Nie mam pojęcia czemu nie działa. Jak rozumiem próbowałeś obu metod z obrazka zamieszczonego w mojej poprzedniej wiadomości oraz recznej-instalacja paczki tak jak modyfikacji.
www.wizzi.pl
Moje style dla SMF 2

SMF.PL FAQ

Kukis

Na której tam podstronie pokazał mi się komunikat że mam wykonać upgrade bazy sql. No więc wgrałem pliki upgradowe (upgrade.php i spółka) - jednak mam błąd:

CytatThe upgrader found some old or outdated files.

Please make certain you uploaded the new versions of all the files included in the package.

Click here to try again.

Co z tym zrobić? :>

Magda

Mam pewien problem. Wszystkie pliki, które miały się przesłać są na serwerze. Lecz gdy chcę zrobić update wyskakuje takie coś:
The upgrader found some old or outdated files.

Please make certain you uploaded the new versions of all the files included in the package.

Click here to try again.

Notice: Undefined index: HTTP_CLIENT_IP in /usr/local/lib/php/stat.php on line 19

Notice: Undefined index: HTTP_X_FORWARDED_FOR in /usr/local/lib/php/stat.php on line 20

Uhatar

Mam pytanie czy aktualizacja z poziomu pa jest tak samo bezpieczna co 'przyjemna' w uzyciu? Czy wszystkie moje mody i ustawienia 'starej' wersji 1.1.4 pozostana w stanie nienaruszonym i beda w pelni  funkjonalne jak do tej pory?. Dziekuje za odpowiedz. Pozdrawiam

Nolt

Cytat: Uhatar w  6 Maj 2008, 23:05
Mam pytanie czy aktualizacja z poziomu pa jest tak samo bezpieczna co 'przyjemna' w uzyciu? Czy wszystkie moje mody i ustawienia 'starej' wersji 1.1.4 pozostana w stanie nienaruszonym i beda w pelni  funkjonalne jak do tej pory?. Dziekuje za odpowiedz. Pozdrawiam
Czy bezpieczna tak, jeśli chodzi o mody tu nie mogę Cię zapewnić że nie będzie problemów (radziłbym sprawdzić na stronie simplemachines.org lub stronie moda czy autor nic nie wspomina o aktualizacji moda związanej z nową wersją SMF).

PS: Osobiście po aktualizacji swojej strony nie zauważyłem jak do tej pory błędów z modyfikacjami które używam.
www.wizzi.pl
Moje style dla SMF 2

SMF.PL FAQ

roco

Instalka jest tak samo gładka, co przyjemna i jednocześnie potrzebna, choc to drobiazgi, to jednak jest poprawa bezbieczeństwa i aktualizacja jest ważna

Zainstalowalem na takich forach - TP 0.98; TP 1.05; SMF 1.1.4 i 2.0 - bez jakich kolwiek problemów..
Oczywiście, jak grzebiemy w plikach, chcąc na "siłę upiekszyc", to może nam co nie pójść..

Pozdrawiam :)
roco

kyan

Witam,
instaluje aktualizacje dla forum 1.1.4 z poziomu forum. Klikam w ten link i wyświetla się takie coś:
CytatPakiet który próbujesz ściągnąć lub zainstalować jest uszkodzony lub niekompatybilny z tą wersją SMF.

kyo

Nie wiem czy ktoś już nie zauważył, czy ja nie zauważyłem o tym informacji na forum, ale jest już SMF  1.1.6 ORAZ SMF 2 beta 4

Elitper

co zrobic by updatowac 3.1 do beta 4 ? bo z 1.1.5 do 1.6 idzie uautomatycznie

kyo

sciagasz z tej strony plik Small update i instalujesz.

Elitper

pomylka

t.

Wyszła wersja 1.5.6 :)

zle odczytalem :P 1.1.6 :D

gudowski.pl | msn: gudowski@phatt.pl | gg: 933741

Anette

t.

Cytat: Anette w 10 Wrzesień 2008, 17:59
ale masz refleks  ::)
Wczoraj go nie widzialem w panelu.. :) nie wiem kiedy wyszedl :) moze przeoczylem ;)
gudowski.pl | msn: gudowski@phatt.pl | gg: 933741