nie wyswietla sie panel admina Reklam

Zaczęty przez ulemil, 29 Marzec 2008, 15:24

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

ulemil

Witam, zainstalowałem moda: ad_mod_1-1-x_v2-3.zip

przed instalacją zmodyfikowałem dwa pliki Modifications.polish.php

//Ad Management Help Strings
$txt['ad_management'] = 'Reklama';
$txt['ad_management_index_below'] = 'Wyświetlaj reklamy pod menu na wszystkich stronach';
$txt['ad_management_index_above'] = 'Wyświetlaj reklamy nad menu na wszystkich stronach';
$txt['ad_management_bot_index'] = 'Wyświetlaj reklamy na dole wszystkich stron';
$txt['ad_management_board_index'] = 'Wyświetlaj reklamy w Indeksie Działów';
$txt['ad_management_thread_index'] = 'Wyświetlaj reklamy w Indeksie Wiadomości';
$txt['ad_management_thread'] = 'Wyświetlaj reklamy w wątku';
$txt['ad_management_content'] = 'Tu wpisz kod twojej reklamy';
$txt['ad_management_firstad'] = 'Wyświetlaj reklamę po pierwszej wiadomości';
$txt['ad_management_align'] = 'Wyrównanie reklam';
$txt['ad_management_align_left'] = 'Do lewej';
$txt['ad_management_align_middle'] = 'Wyśrodkowane';
$txt['ad_management_align_right'] = 'Do prawej';
$txt['permissiongroup_ad_manage'] = 'Zarządzanie reklamą';
$txt['permissionname_ad_manageperm'] = 'Włącz reklamy';
$txt['permissionhelp_ad_manageperm'] = 'Musi być zaznaczone, aby włączyć reklamę tej grupie użytkowników';

oraz Help.polish.php
//Ad Management Help Strings
$helptxt['ad_management_index_below'] = '<p>Reklama jest umiejscowiona tuż pod menu. Reklamy będą wyświetlane na każdej stronie.</p><p>Jeśli jest zaznaczone "Wyświetlaj reklamy w Indeksie Działów, Indeksie Wiadomości i w wątku", będziesz widział podwójna reklamę na górze strony.</p>';
$helptxt['ad_management_index_above'] = '<p>Reklama jest umiejscowiona tuż nad menu. Reklamy będą wyświetlane na każdej stronie.</p><p>Jeśli jest zaznaczone "Wyświetlaj reklamy w Indeksie Działów, Indeksie Wiadomości i w wątku", będziesz widział podwójna reklamę na górze strony.</p>';
$helptxt['ad_management_bot_index'] = '<p>Reklama jest umiejscowiona na dole strony. Reklamy będą wyświetlane na każdej stronie.</p><p>Jeśli jest zaznaczone "Wyświetlaj reklamy w Indeksie Działów, Indeksie Wiadomości i w wątku", będziesz widział podwójna reklamę na górze strony.</p>';
$helptxt['ad_management_board_index'] = '<p>Reklama jest widoczna tylko na stronie z listą działów na forum.</p><p>Jeśli jest zaznaczone "Wyświetlaj reklamy nad i pod menu", będziesz widział podwójna reklamę na górze strony.</p>';
$helptxt['ad_management_thread_index'] = '<p>Reklama jest widoczna tylko na stronie z listą wiadomości w dziale.</p><p>Jeśli jest zaznaczone "Wyświetlaj reklamy nad i pod menu", będziesz widział podwójna reklamę na górze strony.</p>';
$helptxt['ad_management_thread'] = '<p>Reklama jest widoczna tylko na stronie, która wyświetla wątek.</p><p>Jeśli jest zaznaczone "Wyświetlaj reklamy nad i pod menu", będziesz widział podwójna reklamę na górze strony.</p>';
$helptxt['ad_management_content'] = 'Może tu zostać wpisany jakikolwiek prawidłowy kod HTML. Pamiętaj o zamykaniu tagów. Kod BBC nie działa tutaj.';
$helptxt['ad_management_firstad'] = 'Reklamy będą wyświetlane po pierwszej wiadomości. Wiadomość z reklamą nie będzie zawierała żadnych dodatkowych linków poza tytułem wątka. Jest to spowodowane tym, że nie jest to prawdziwa wiadomość. Nie może być cytowana, edytowana, ani nie może być na niej przeprowadzona żadna operacja związana z wiadomościami.';
$helptxt['ad_management_align'] = 'Wyrównuje reklamę do lewej, do środka lub do prawej. Nie ma wpływu na "Wyświetlaj reklamę po pierwszej wiadomości". Pozycja tej reklamy jest stała.';

zrobiłem to tak że wstawiłem to w zamian tego co było. Instalacja przebiegła 2 100% prawidłowo,
ale brakuje panelu administrowania reklamami, tak to wygląda jak na załączonym zrzucie.
Czy ktoś może powiedziec jak to naprawić aby ten panel admina sie wyświetlił?

Oddajemy Wam swój serwer z pojemnością bez ograniczeń. http://zuum.pl

roco

Nie wiem co jest w pliku instalacyjnym, tj. gdzie co idzie..

Ale wydaje mi się, że powinieneś podejrzec ten plik i zobaczyć co wrzuciło Ci do defaultowej skóry..

Może to sa te pliki?

LoadAds.php
Ads.php

Ale raczej to: Ads.template.php

Ponadto powinienes mieć plik - Ads.english.php i ten plik skopiuj do folderu language skóry Outline, a następnie zmień nazwę na Ads.polish.php i skopiuj w tej formie spowrotem do folderu language skóry default!

Przekopiuj do skóry Outline plik: Ads.template.php i powinno zaskoczyć..

Nie wiem co jest w instalce i podaje Ci to w ciemno.. Ale jakbys zadał sobie troszkę trudu, to sam zobaczysz co gdzie idzie i podobnie powinno byc w skórze Outline..

Pozdrawiam :)
roco