SMF 2.0 Beta 3 Public wydane!

Zaczęty przez Kǝmac, 18 Marzec 2008, 01:32

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Sandtalker

Poprosze o opis dla windy. Mam oficjalny system i nie chce mi sie przesiadac na nixa ;D

raistlin

Cytat: Sandtalker w 19 Marzec 2008, 00:37
Poprosze o opis dla windy. Mam oficjalny system i nie chce mi sie przesiadac na nixa ;D
Kliknij chociaz w ten link. Tam jest tez pod Windowsa.

kamili34

Fajnie że wyszła szkoda ze nie moge przetestowac na publiku. 

Nolt

Postaram się dziś wrzucić spolszczenie SMF 2.0b3, spolszczenie oceniam na 80% ukończone. Polonizacja będzie dostępna poprzez SVN. Zrobię także paczki dla osób które nie potrafią korzystać z SVN, ale chcą mieć (zaznaczam niepełne) spolszczenie. Więcej info dziś - późnym wieczorem :P
www.wizzi.pl
Moje style dla SMF 2

SMF.PL FAQ
nie odpowiadam na żadne PW, więc ich nie wysyłajcie chyba że zostaniecie o to poproszeni

ger0nim0

Cytat: michal1-1991 w 18 Marzec 2008, 21:23
Wogóle jest jakiś konwerter z 1.1.4 na 2.0?
Przecież jest wersja upgrade, zrobiłem już testową konwersję swojego forum (119674 wiadomości w 6160 wątkach) trwało koło 1h, ale generalnie przeszło bez większych problemów.

jareQ

Cytat: Kemac w 18 Marzec 2008, 01:32
Najważniejsze zmiany:
hmm coś mi to nie działa.. a raczej nie ma w ogóle jest tak jak w SMF 1.1.4

U was jest WYSWIG ?
"Wszystkie sekrety zostaną poznane, kluczem jest czas.."

maska87

Zainstalowałem sobie nową wersję i jestem zadowolony ;)
Mam nadzieję, że ta wersja zgubi tasiemkę "BETA"  ;D
Wiersze i wierszyki | Obrazki na bloga | Akwarystyka jeszcze w budowie!

Kukis

Czy opłaca się już teraz aktualizować? :)
Co z przyjaznymi urlami? (Seo 4 SMF)

ps. fajny prezent na święta ;)

Rucek

General_Depet

Cytat: Kukis w 19 Marzec 2008, 19:51
Co z przyjaznymi urlami? (Seo 4 SMF)

Jeśli używasz takich modów jak SEO URL czy Sitemapa (sprzężona z seo url) to zapomnij o 2.0 na jakiś czas :) - nie prędko pojawi się wersja kompatybilna z 2.0.

Cytat: jareQ w 19 Marzec 2008, 14:31
Cytat: Kemac w 18 Marzec 2008, 01:32
Najważniejsze zmiany:
hmm coś mi to nie działa.. a raczej nie ma w ogóle jest tak jak w SMF 1.1.4

U was jest WYSWIG ?

No właśnie u mnie podobnie...tak wiem to już jest edytor WYSIWYG ale skoro dodają do listy zmian "Najważniejsze zmiany: * Edycja postów WYSIWYG" (chodzi o programistów SMF) to spodziewałem się faktycznie czegoś nowego - np. BBcode odpowiedzialnego za wstawianie kodu YouTuba lub przycisku zamykającego otwarte tagi...a tak nic nowego prócz dwóch list rozwijanych do wyboru rodzaju czcionki i wielkości...

Tak w ogóle było by fajnie (jeśli komuś się chce oczywiście) jakby ktoś napisał KONKRETNIE jakie są nowe opcje itd. bo póki co z mojego punktu widzenia niewiele się zmieniło; prócz tych braków które wymieniłem wcześniej nie ma np. żadnych nowych opcji/zmian poprawiających fatalne nastawienie seo silnika simple machine (przyjazne linki, sitemapa, dynamiczne słowa kluczowe), nie ma globalnych ogłoszeń...a więc co jest bo wszyscy się tu podniecają a ja nie widzę niczego ciekawego (no może prócz newslettera i edyta: teraz zauważyłem możliwości zdefiniowania działu jako przekierowania na adres www) ? ;D
Portal Gier Strategicznych | The Generals' Guild | Biblioteka Gier
http://generalsguild.com/

pimosz

A zaznaczyłeś użycie WYSIWYG w profilu ?
Szukasz pomocy w pozycjonowaniu itp. ? Pytaj na www.admintalk.pl
Darmowy internet

General_Depet

Cytat: pimosz w 23 Marzec 2008, 16:45
A zaznaczyłeś użycie WYSIWYG w profilu ?

Jeśli chodzi CI o opcję Forum > Posts and Topics > Disable WYSIWYG editor to mam ją wyłączoną

pimosz

Nie, opcje w profilu która włącza ten edytor :)
Szukasz pomocy w pozycjonowaniu itp. ? Pytaj na www.admintalk.pl
Darmowy internet

General_Depet

Cytat: pimosz w 23 Marzec 2008, 18:51
Nie, opcje w profilu która włącza ten edytor :)

W profilu nic nie znalazłem ale wyczaiłem tę opcję w oknie wpisywania nowego postu (przycisk z A)...

...no i tak fajny bajer ale zupełnie niepotrzebny (podglądu nie muszę używać bosko  ;D)...albo inaczej: znacznie mniej potrzebny niż oczekiwane zmiany np. w kwestii seo.

oprych

Cytat: General_Depet w 23 Marzec 2008, 20:41
W profilu nic nie znalazłem ale wyczaiłem tę opcję w oknie wpisywania nowego postu (przycisk z A)...

...no i tak fajny bajer ale zupełnie niepotrzebny (podglądu nie muszę używać bosko  ;D)...albo inaczej: znacznie mniej potrzebny niż oczekiwane zmiany np. w kwestii seo.

tu się zgadzam z kolegą, większość osób nawet tego nie zauważy i nie ma chyba opcji, która powodowałaby domyślne włączenie WYSIWYG

w dodatku nie działa on pod Operą.
mało intuicyjne ;(
jest to jeden z kilku powodów, które zmuszają mnie do zastanowienia nad dalszym korzystaniem z smf, sporo osób ma problem z korzystaniem z obecnego edytora tekstu
Pozdrawiam
Oprych

obecne projekty na smf +mkp:
www.g4krotoszyn.info
www.lksceramik.pl