Nowy przycisk

  • 25 Odpowiedzi
  • 16675 Wyświetleń

0 użytkowników i 2 Gości przegląda ten wątek.

*

Offline HaWaN

  • ****
  • 103
  • 4
  • Płeć: Mężczyzna
  • =)
    • Google
Nowy przycisk
« dnia: 19 Styczeń 2006, 21:15 »
Jak do tych przycisków :
Strona główna     Forum    Pomoc     Szukaj     Profil     Wyloguj się
dodać jeszcze jakiś inny ???

Chodzi mi dokładnie przycisk przenoszący do portalu ( gdzi mam wpisać kod, żeby pojawił się taki przycisk ??? )

*

Offline ronin

  • *****
  • 2645
  • 297
  • Płeć: Mężczyzna
    • Poradnia Wellness - nadwaga i niedowaga, dieta herbalife dla każdego
Odp: Nowy przycisk
« Odpowiedź #1 dnia: 19 Styczeń 2006, 21:43 »
otworz index.template.php

znajdz

<a href="', $scripturl, '">', ($settings['use_image_buttons'] ? '<img src="' . $settings['images_url'] . '/' . $context['user']['language'] . '/home.gif" alt="' . $txt[103] . '" style="margin: 2px 0;" border="0" />' : $txt[103]), '</a>', $context['menu_separator'], '
dodaj przed lub po

<a href="http://zse3.webd.pl'">', ($settings['use_image_buttons'] ? '<img src="' . $settings['images_url'] . '/' . $context['user']['language'] . '/portal.gif" alt="' . $txt[103] . '" style="margin: 2px 0;" border="0" />' : $txt[103]), '</a>', $context['menu_separator'], '
przycisk do portalu (portal.gif) wklej tam gdzie masz cala reszte przycisków

*

Offline defc0n

  • ****
  • 855
  • 67
Odp: Nowy przycisk
« Odpowiedź #2 dnia: 19 Styczeń 2006, 22:21 »
pamietaj, ze jak masz polski jezyk to przycisk musi byc w polish/images

*

Offline HaWaN

  • ****
  • 103
  • 4
  • Płeć: Mężczyzna
  • =)
    • Google
Odp: Nowy przycisk
« Odpowiedź #3 dnia: 20 Styczeń 2006, 17:09 »
Albo ja coś źle wklejam, albo ten kod ma gdzieś błąd, bo mi ciągle wyskakuje, jak podmieniam plik, że jest brak jakiegoś        ' lub ; .

Dlaczego ??? Czy coś poza tym kodem muszę zmienić ???

*

Offline ronin

  • *****
  • 2645
  • 297
  • Płeć: Mężczyzna
    • Poradnia Wellness - nadwaga i niedowaga, dieta herbalife dla każdego
Odp: Nowy przycisk
« Odpowiedź #4 dnia: 20 Styczeń 2006, 20:32 »
wlasnie sprawdziłem u siebie i działa wiec może cos Ty robisz

najlepiej to wklej kod
 
OD    // Show the [home] and [help] buttons.
DO    // How about the [search] button?

a pozatym to masz może jakies pojęcie o html i php????

*

Offline HaWaN

  • ****
  • 103
  • 4
  • Płeć: Mężczyzna
  • =)
    • Google
Odp: Nowy przycisk
« Odpowiedź #5 dnia: 20 Styczeń 2006, 22:15 »
Pojęcie mam, bo już nieraz z php pracowałem i html, ale to było jakieś 2 lata temu, więc wyszedłem z wprawy :(
Ale staram się jak najszybciej sobie wszystko przypomnieć :D

Teraz jest tak ( bez tego "dodatku" ) :

   // Show the [home] and [help] buttons.
   echo '
            <a href="', $scripturl, '">', ($settings['use_image_buttons'] ? '<img src="' . $settings['images_url'] . '/' . $context['user']['language'] . '/home.gif" alt="' . $txt[103] . '" style="margin: 2px 0;" border="0" />' : $txt[103]), '</a>', $context['menu_separator'], '

( tu jest błąd ==> zaraz za adresem strony ( pogróbione ==> jest tam '    "   takie oznaczenie 1 przy 2-gim, co powodowało błąd w pracy pliku ) )

<a href="http://zse3.webd.pl'">', ($settings['use_image_buttons'] ? '<img src="' . $settings['images_url'] .'/' . $context['user']['language'] . '/portal.gif" alt="' . $txt[103] . '" style="margin: 2px 0;"border="0" />' : $txt[103]), '</a>', $context['menu_separator'], '

            <a href="', $scripturl, '?action=help" target="_blank">', ($settings['use_image_buttons'] ? '<img src="' . $settings['images_url'] . '/' . $context['user']['language'] . '/help.gif" alt="' . $txt[119] . '" style="margin: 2px 0;" border="0" />' : $txt[119]), '</a>', $context['menu_separator'];

   // How about the [search] button?


Tak jak pisałem, muszę sobie tylko przypomnieć :D
« Ostatnia zmiana: 20 Styczeń 2006, 22:23 wysłana przez Hawan »

*

Offline ronin

  • *****
  • 2645
  • 297
  • Płeć: Mężczyzna
    • Poradnia Wellness - nadwaga i niedowaga, dieta herbalife dla każdego
Odp: Nowy przycisk
« Odpowiedź #6 dnia: 21 Styczeń 2006, 00:19 »

// Show the [home] and [help] buttons.   echo '            <a href="', $scripturl, '">', ($settings['use_image_buttons'] ? '<img src="' . $settings['images_url'] . '/' . $context['user']['language'] . '/home.gif" alt="' . $txt[103] . '" style="margin: 2px 0;" border="0" />' : $txt[103]), '[/url]', $context['menu_separator'], '
<a href="http://zse3.webd.pl target="_blank">', ($settings['use_image_buttons'] ? '<img src="' . $settings['images_url'] .'/' . $context['user']['language'] . '/portal.gif" alt="' . $txt[103] . '" style="margin: 2px 0;"border="0" />' : $txt[103]), '[/url]', $context['menu_separator'], '
            <a href="', $scripturl, '?action=help" target="_blank">', ($settings['use_image_buttons'] ? '<img src="' . $settings['images_url'] . '/' . $context['user']['language'] . '/help.gif" alt="' . $txt[119] . '" style="margin: 2px 0;" border="0" />' : $txt[119]), '[/url]', $context['menu_separator'];
   // How about the [search] button?

Cytuj
Tak jak pisałem, muszę sobie tylko przypomnieć
chociaz te podstawy htm :D

*

Offline Magda

  • ***
  • 31
  • 6
  • Płeć: Kobieta
    • Papużki Faliste
Odp: Nowy przycisk
« Odpowiedź #7 dnia: 3 Październik 2006, 20:33 »
Chociaż robię wszystko zgodznie z instrukcją i tak mi nie wychodzi :(.

P.S. Mam forum smf 1.1rc3

*

Offline ronin

  • *****
  • 2645
  • 297
  • Płeć: Mężczyzna
    • Poradnia Wellness - nadwaga i niedowaga, dieta herbalife dla każdego
Odp: Nowy przycisk
« Odpowiedź #8 dnia: 3 Październik 2006, 22:51 »
Chociaż robię wszystko zgodnie z instrukcją i tak mi nie wychodzi :(.

P.S. Mam forum smf 1.1RC3

tak na szybko to może zrób sobie tak ( dla RC3 styl default)

otwórz index.template.php

znajdź// Show the [help] button.
wklej przed
// nowy przycisk HOME

echo ($context['browser']['is_ie4']) ? '<td class="maintab_active_' . $first . '">&nbsp;</td>' : '' , '
<td valign="top" class="maintab_' , $current_action == 'help' ? 'active_back' : 'back' , '">
<a href="http://net-comp.pl" target="_blank">HOME</a>
</td>' , $current_action == 'help' ? '<td class="maintab_active_' . $last . '">&nbsp;</td>' : '';


oczywiście możesz wklejic ten kod przed przyciskiem do strony głównej tzn na początku menu czy na końcu itp itd

*

Offline ulemil

  • ****
  • 65
  • -1
  • Płeć: Mężczyzna
    • zuum
Odp: Nowy przycisk
« Odpowiedź #9 dnia: 19 Wrzesień 2007, 13:04 »
Chociaż robię wszystko zgodnie z instrukcją i tak mi nie wychodzi :(.

P.S. Mam forum smf 1.1RC3

tak na szybko to może zrób sobie tak ( dla RC3 styl default)

otwórz index.template.php

znajdź// Show the [help] button.
wklej przed
// nowy przycisk HOME

echo ($context['browser']['is_ie4']) ? '<td class="maintab_active_' . $first . '">&nbsp;</td>' : '' , '
<td valign="top" class="maintab_' , $current_action == 'help' ? 'active_back' : 'back' , '">
<a href="http://net-comp.pl" target="_blank">HOME</a>
</td>' , $current_action == 'help' ? '<td class="maintab_active_' . $last . '">&nbsp;</td>' : '';


oczywiście możesz wklejic ten kod przed przyciskiem do strony głównej tzn na początku menu czy na końcu itp itd
Wszystko bardzo pieknie działą, ale nie moge przycisku umiescić za .. na koncu a nie na poczatku,
gdzie nalezy ten kod wkleić?
i jeszcze jedno, gdy zrobiłem tak jak powyżej, to przycisk nie zajduje sie w jednej linni, jest troszke niżej, czy to mozna jakoś skorektowac?
Oddajemy Wam swój serwer z pojemnością bez ograniczeń. http://zuum.pl

*

Offline Domal

  • *
  • 6
  • 0
  • Płeć: Mężczyzna
    • PITBULL - Nieoficjalne forum serialu
Odp: Nowy przycisk
« Odpowiedź #10 dnia: 30 Wrzesień 2008, 16:08 »
Cześc. W wersji 1.1.6 w stylu deflaut nie ma pliku indexTemplate.php (czy innego podobnego nazwą do tego).
Mam więc pytanie: Gdzie mogę dodać ten kolejny przycisk w takim przypadku?

Z góry dzięki za odpowiedź.

dariia

Odp: Nowy przycisk
« Odpowiedź #11 dnia: 30 Wrzesień 2008, 17:22 »
 :D jak nie ma???????? co Ty za bzdety opowiadasz??????????? hehe to ciekawe jak takie forim działałoby bez pliku
index.template.php w stylu default hahaha


*

Offline Domal

  • *
  • 6
  • 0
  • Płeć: Mężczyzna
    • PITBULL - Nieoficjalne forum serialu
Odp: Nowy przycisk
« Odpowiedź #12 dnia: 30 Wrzesień 2008, 21:26 »
Przede wszystkim nie bzdury. W nowym wydaniu plik IndexTemplate.php mógł się znajdować np. w innym katalogu. Ale rzeczywiście był tylko mi się "zapodział". (spis plików na serwerze dzieli się na kilka stron jeżeli plików jest za dużo w jednym katalogu, i tak właśnie się stało, a ja tego nie zauważyłem. Plik po prostu w spisie znajdował się na drugiej stronie.) A na przyszłość radzę się nie wyśmiewać z innych tylko podsunąć racjonalną myśl.

Mimo wszystko, pozdrawiam. Problem rozwiązany.

dariia

Odp: Nowy przycisk
« Odpowiedź #13 dnia: 30 Wrzesień 2008, 22:14 »
Plik był i jest i bedzie zawsze tam gdzie był od początku ,takie są jego prawa
wystarczyło zajrzeć do plików w folderze na dysku

Logika drogą do sukcesu !
 

*

Offline kuboss6

  • ***
  • 34
  • 0
  • Płeć: Mężczyzna
    • Forum SoulFlip.ufu.pl
  • Domyślny styl: Cyan Blue-x
  • Wersja SMF: 1.1.13
Odp: Nowy przycisk
« Odpowiedź #14 dnia: 8 Marzec 2011, 18:54 »
A jak dodać w skórce Cyan Blue-x

strona = SoulFlip.ugu.pl

*

Offline AnHELLuS

  • *****
  • 142
  • 15
  • Płeć: Mężczyzna
    • Forum sieci Wieszowa.NET
  • Domyślny styl: Curve
  • Wersja SMF: 2.0.1
Odp: Nowy przycisk
« Odpowiedź #15 dnia: 8 Marzec 2011, 19:34 »
ręcznie - http://docs.simplemachines.org/index.php?topic=1032 albo poszukaj moda. Jest ich kilka.
SimplePortal 2.3.4 RC1

*

Offline kuboss6

  • ***
  • 34
  • 0
  • Płeć: Mężczyzna
    • Forum SoulFlip.ufu.pl
  • Domyślny styl: Cyan Blue-x
  • Wersja SMF: 1.1.13
Odp: Nowy przycisk
« Odpowiedź #16 dnia: 8 Marzec 2011, 20:31 »
a jaki to np. mod
tylko prosze nie pisz poszukaj w google

*

Offline Adrian

  • *****
  • 5523
  • 723
  • Płeć: Mężczyzna
  • Smile, tomorrow will be worse...
    • Adrek.pl
Odp: Nowy przycisk
« Odpowiedź #17 dnia: 8 Marzec 2011, 20:47 »
Nie rozumiem w czym problem... wszystko jest dobrze opisane na pierwszej stronie tematu. Wystarczy trochę pomyśleć i dostosować wzró do Twojego index.template.php

Ten temat może dodatkowo pomóc http://www.smf.pl/index.php/topic,4156.0.html

*

Offline kuboss6

  • ***
  • 34
  • 0
  • Płeć: Mężczyzna
    • Forum SoulFlip.ufu.pl
  • Domyślny styl: Cyan Blue-x
  • Wersja SMF: 1.1.13
Odp: Nowy przycisk
« Odpowiedź #18 dnia: 8 Marzec 2011, 21:40 »
dobra nie jest to problem dodaje tylko ze chce aby wyglądało to tak jak poprzednie a sami zobaczcie jak wyglada

Forum.SoulFlip.ugu.pl

*

Offline Adrian

  • *****
  • 5523
  • 723
  • Płeć: Mężczyzna
  • Smile, tomorrow will be worse...
    • Adrek.pl
Odp: Nowy przycisk
« Odpowiedź #19 dnia: 8 Marzec 2011, 22:08 »
Zacznijmy od tego, że zamiast tekstu chcesz dodać obrazek (ikonę) której nie posiadasz w podanym przez Ciebie katalogu... Żadnego innego błędu nie widzę

*

Offline kuboss6

  • ***
  • 34
  • 0
  • Płeć: Mężczyzna
    • Forum SoulFlip.ufu.pl
  • Domyślny styl: Cyan Blue-x
  • Wersja SMF: 1.1.13
Odp: Nowy przycisk
« Odpowiedź #20 dnia: 8 Marzec 2011, 22:38 »
no to własnie o to chodzi
jak mam zrobić zeby to tak samo wyglądało

Jeżeli to coś pomoże to tak wygląda kod dla szukaj

// How about the [search] button?
   if ($context['allow_search'])
      echo '<li><a href="', $scripturl, '?action=search" title=""><span><b>' , $txt[182] , '</b></span></a></li>';
« Ostatnia zmiana: 8 Marzec 2011, 22:43 wysłana przez kuboss6 »

*

Offline Adrian

  • *****
  • 5523
  • 723
  • Płeć: Mężczyzna
  • Smile, tomorrow will be worse...
    • Adrek.pl
Odp: Nowy przycisk
« Odpowiedź #21 dnia: 8 Marzec 2011, 22:43 »
No poprostu przed:

   // If the user is a guest, show [login] button.
Dodaj:

   // Twój opis przycisku (tylko dla twojej wiadomości.
   if ($context['user']['is_guest'])
      echo '<li><a href="ADRES_URL_PRZYCISKU" title=""><span><b>NAZWA_PRZYCISKU</b></span></a></li>';

Zamiast 
if ($context['user']['is_guest'])
 możesz dać
if ($context['user']['is_logged']) aby pokazać przycisk tylko dla zalogowanego usera

*

Offline kuboss6

  • ***
  • 34
  • 0
  • Płeć: Mężczyzna
    • Forum SoulFlip.ufu.pl
  • Domyślny styl: Cyan Blue-x
  • Wersja SMF: 1.1.13
Odp: Nowy przycisk
« Odpowiedź #22 dnia: 8 Marzec 2011, 23:08 »
dzieki wielkie
działa

i znowu cos nie tak:
Template Parse Error!
It seems something has gone sour on the forum with the template system. This problem should only be temporary, so please come back later and try again. If you continue to see this message, please contact the administrator.

You can also try refreshing this page.
« Ostatnia zmiana: 8 Marzec 2011, 23:15 wysłana przez kuboss6 »

*

Offline AnHELLuS

  • *****
  • 142
  • 15
  • Płeć: Mężczyzna
    • Forum sieci Wieszowa.NET
  • Domyślny styl: Curve
  • Wersja SMF: 2.0.1
Odp: Nowy przycisk
« Odpowiedź #23 dnia: 9 Marzec 2011, 21:23 »
@kuboss
Cytuj
a jaki to np. mod
robisz problemy tam gdzie ich nie ma - i nie piszę tego złośliwie. Bo jaki to problem poszukać na custom.simplemachines.org/mods/ ? hasło "button" lub "buttons" i proszę. I tak samo z każdą inną modyfikacją.

@adi1166
Dobry tekst. Szkoda żeby się zagubił w tym wątku. Dobrze by było, gdybyś dodał go jako osobny tutorial ;)
SimplePortal 2.3.4 RC1

*

Offline Adrian

  • *****
  • 5523
  • 723
  • Płeć: Mężczyzna
  • Smile, tomorrow will be worse...
    • Adrek.pl
Odp: Nowy przycisk
« Odpowiedź #24 dnia: 9 Marzec 2011, 23:11 »
kuboss6, to dodaj w załączniku index.template.php ...

*

Offline kuboss6

  • ***
  • 34
  • 0
  • Płeć: Mężczyzna
    • Forum SoulFlip.ufu.pl
  • Domyślny styl: Cyan Blue-x
  • Wersja SMF: 1.1.13
Odp: Nowy przycisk
« Odpowiedź #25 dnia: 10 Marzec 2011, 14:40 »
uz jest spoko
wszystko tak jak ma być
zrobilem od nowa index.template i działa