Obrazek weryfikacyjny przy rejestracji

Zaczęty przez Nolt, 10 Marzec 2008, 12:33

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

roco

Kolego..

Nie wiem na czym polega Twój problem, bo o nim nic nie wspominasz.., Piszesz tylko, że dalej masz problem, może pisałeś o nim tu na forum? To następnym razem proszę linka, bądź dokładne info z czym jest problem..

Podejrzyj swoje pliki językowe i porównaj wersje EN z PL i zobacz czy są wszystkie wpisy, ale również sprawdż, czy wszędzie masz to samo kodowanie..

A jeśli w EN się wyswietla, to zmień nazwy plików ..polish.. na jakieś inne żeby się nie ..zamernowały i skopiuj te EN na bok, zmień im nazwę żeby było polish i dokopiuj obok tych english i wtedy sprawdź na wersji PL forum..

Co mam więcej powiedzieć przy tak nikłym info.., praktycznie zerowym..
ponadto poczytaj forum, bo było juz kilka podobnych problemów wlaśnie tu na forum

Pozdrawiam :)
roco

romeo

Problem polega na tym, że nie wyświetlają się obrazki, podczas rejestracji. Dostałem zgłoszenie w tym temacie dzisiaj.
Ostatni użytkownik zarejestrował się na moim forum około 10 dni temu. Wtedy było OK. Nie przypominam sobie jakiś większych modyfikacji w tym czasie, poza dodaniem logo i... hmm.... zmianą jednego wpisu w pliku językowym... Może w tym jest problem.
http://forum.virtuemart.pl

Edit: No i faktycznie wszystko się zgadza, dokładnie tego dnia, kiedy zarejestrował się ostatni użytkownik, zmieniałem index.polish-utf8.php, prawdopodobnie edytor, którego używam dodał coś od siebie do pliku i się wykrzaczyło. Wgrałem niemodyfikowany pliczek i weryfikacja powróciła. W sumie to troche dziwne, że nie wysypało się wszystko a tylko CAPCHA...

Pozdrawiam.
romeo

roco

Już to było przerobione na forum, Nolt miał podobnie.

Tak to zależy od pliku językowego i kodowania w utf'ie

Niestety okazuje się, że naprawdę wiele zależy od plików językowych i ich wersji..

Pozdrawiam :)
roco

tomek-krk

Witam,

tydzień temu założyłem forum. Mam problem, bo przy rejestracji nie wyśwetla się obrazek do eryfikacji, więc nikt nie może się zareestrować. Adres do strony www.efektywnoscenergetyczna.pl .
Proszę o pomoc, bo niewiem jak mam temu zaradzić.
Hej to ja;]!

Adrian

Załóż nowy wątek w odpowiednim dziale i uzupełnij profil.
the simplest solution is most likely the right one