Karma Description Mod ver.2.3 PL

Zaczęty przez Smugller, 18 Listopad 2007, 13:52

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

marusmk

Cytat: Buli w 25 Luty 2008, 23:45

jak mam ręcznie zainstalować ?? ja jestem zielony i nie wiem co i jak bardzo prosze o pomoc !!

http://www.smf.pl/index.php/topic,2225.0.html

Buli

Witam !

Próbowałem tego programu ale to co tam mi każe znaleź w plikach to tego umnie nie ma  ::) więc jakmoge to zrobić ??

Buli

Nie ma opcji zmień wiec pisze nowego posta ;)

więc tak poczytałem sobie troche forum i chce zmienić ręcznie plik help.polish.php

znajduje to

$helptxt['karmaMode'] = 'Reputacja (w angielskiej wersji: \'karma\') to możliwość pokazania popularności użytkownika na forum. Użytkownicy, jeśli mają udzielone zezwolenie,

i tamto usuwa i wklejam to :

$helptxt['karmapermiss'] = 'Domyślnie ta opcja jest wyłączona i Lista zmian Karmy użytkowników jest dostępna tylko administracji. Jeśli chcesz włączyć Listę zmian Karmy dla użytkowników, moderatorów i innych grup zaznacz tą opcję. Następnie przejdź do "Zezwoleń" i zaznacz w odpowiednich grupach "Pokaż listę zmian Karmy".';
$helptxt['karmaotherstat'] = 'Aby włączyć Ogólne statystyki w Liście zmian Karmy użytkowników i mieć dostep do różnych statystyk zaznacz to..';
$helptxt['karmalinks'] = 'Jeśli włączysz tą cechę, użytkownicy będą widzieli dwa linki w swoich profilach. Pierwszy z nich to "Kto zmienił moją Karme?", a drugi "Komu zmieniłem Karme?". Lista zmian Karmy użytkowników musi być aktywna.';
$helptxt['karmakarma'] = 'Aby przy nazwie użytkownika w Liście zmian Karmy było widać ("+" lub "-") włącz to. Przykład wyświetlania: Nazwa użytkownika (+12/-8)';
$helptxt['karmaurl'] = 'Ta opcja wyświetla w jakim temacie nastąpiła zmiana Karmy użytkownika w Liście zmian Karmy.';
$helptxt['karmaisowner'] = 'Jeśli to włączysz, tylko właściciel profilu będzie widział dwa linki ( "Kto zmienił moją Karme?" oraz "Komu zmieniłem Karme?" ) do jego własnych statystyk. Wejście przez adres: http://twojeforum.pl/index.php?action=ownkarma;u=ID_Uzytkownika i zobaczenie statystyk innych użytkowników będzie niemożliwe. Także "[Statystyki Karmy]" będą niewidoczne.';
$helptxt['karmanotifier'] = 'Jeśli włączysz tą opcję, twoi użytkownicy będą widzieli w swoim profilu, w Opcjach wyglądu forum pewną funkcję. Każdy użytkownik może zmienić ustawienia, czy chce, aby powiadomienia o zmianie jego Karmy były wysyłane przez prywatne wiadomości, okienko popup lub wcale się nie pokazywały.';
$helptxt['karmaidmember'] = 'Jeśli twoim użytkownicy w profilu włączą powiadamianie o zmianie ich Karmy przez prywatną wiadomość, musi ona zostać od kogoś wysłana. Wpisz ID użytkownika, od którego będą wysyłane prywatne wiadomości o zmianie Karmy. Jeśli wpiszesz 0 - twoi użytkownicy dostaną wiadomość od Gościa - Admina, a jeśli 1 - od głównego Administratora itd.';
$helptxt['karma_pm_send_link'] = 'Jeśli twoi użytkownicy włączyli zawiadamianie o zmianie Karmy w profilu poprzez prywatną wiadomość, otrzymają oni link do ich własnych statystyk.';
$helptxt['karma_pm_send_desc'] = 'Jeśli twoi użytkownicy włączyli zawiadamianie o zmianie Karmy w profilu poprzez prywatną wiadomość, otrzymają oni powód zmiany Karmy.';
$helptxt['karma_pm_send_changelink'] = 'Jeśli twoi użytkownicy włączyli zawiadamianie o zmianie Karmy w profilu poprzez prywatną wiadomość, otrzymają oni link do wiadomości na forum gdzie ich Karma została zmieniona.';
$helptxt['karmacantmodify'] = 'Rozdziel przecinkami, bez spacji.';
$helptxt['karmacantmodify2'] = 'Rozdziel przecinkami, bez spacji.';

i wyskakuje mi Błąd parsowania stylu! Nie wiem o co biega  ::) do postu załączam plik help.polish  już przerobiony . POMOZE KTOŚ ??

Pozdrawiam

lolek2

załącz plik php a nie txt , dobrze ?
www.netlook.pl
Jeden z nielicznych(jak nie jedyny) polski hosting naprawde warty poleceniu.

Chcesz pomocy osobistej przez gg ? Licz się z tym że to kosztuje.

Buli

A co to zaproblem ściągnac go i dac zapisz jako i w nazwie wpisać help.polish.php i bedzie w php  ;) no ale jak ma to pomóc to dołącze plik php spakowany  ;D

lolek2

Błąd jest w linijce 126.

Przy kopiowaniu musiałeś/aś uciąć kawałek orginalnego pliku.
www.netlook.pl
Jeden z nielicznych(jak nie jedyny) polski hosting naprawde warty poleceniu.

Chcesz pomocy osobistej przez gg ? Licz się z tym że to kosztuje.

Olaz

Ściągnąłem mod, wszystko działa prócz funkcji zmiany karmy - wyskakuje błąd "Nie można załadować szablonu 'main'."
Szukałem na forum, lecz nie znalazłem rozwiązania.