Karma Description Mod ver.2.3 PL

Zaczęty przez Smugller, 18 Listopad 2007, 13:52

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Smugller

Karma Description Mod ver.2.3 PL ( UTF-8 + ISO-8859-2 )

P.S. modyfikowane są pliki:
/Sources/Admin.php   
/Sources/Karma.php   
/Sources/ModSettings.php   
/Sources/Subs.php   
/Sources/BoardIndex.php   
/Sources/Profile.php   
/Sources/ManagePermissions.php   
/Themes/default/Admin.template.php   
/Themes/default/BoardIndex.template.php   
/Themes/default/Profile.template.php   
/Themes/default/languages/Admin.english.php   
/Themes/default/languages/ModSettings.english.php   
/Themes/default/languages/Who.english.php   
/Themes/default/languages/Help.english.php   
/Themes/default/languages/index.english.php   
/Themes/default/languages/ManagePermissions.english.php   
/Themes/default/languages/Errors.english.php   
/Themes/default/languages/Profile.english.php   
/index.php   
/Themes/default/languages/Admin.polish.php   
/Themes/default/languages/ModSettings.polish.php   
/Themes/default/languages/Who.polish.php   
/Themes/default/languages/Help.polish.php   
/Themes/default/languages/index.polish.php   
/Themes/default/languages/ManagePermissions.polish.php   
/Themes/default/languages/Errors.polish.php   
/Themes/default/languages/Profile.polish.php   
/index.php   
/Sources/Viewkarma.php 
/Themes/default/Viewkarma.template.php 
/Themes/default/DescriptionKarma.template.php 
Kod sql: db_change.php 

Po odinstalowaniu trzeba zamienić niektóre pliki które sie zamieniły na serwerze, na oryginalne z paczki SMF 1.1.4.

szybka_pl

czy moglbys podac które pliki nalezy zamienic -po odninstalowaniu wersji 2.2
i jak postepowac w przypadku gdy sie posiada wersje 2.2 z modyikacjami polish

Co wnosi nowa wersja ?

Smugller

Zobacz jakie pliki się instalowały w wersji 2.2 Następnie usuń tabele w bazie danych jeśli się nie usunęła. A co wnosi nowa wersja zobacz na simplemachines.org

szybka_pl

jak juz zobacze jakie pliki sie instalwoaly to co ?

Smugller

To odinstaluj moda w wersji 2.2 podmień te pliki z paczki smf które ten mod zmienił. Zobacz czy masz usuniętą tabelę w bazie MySQL, potem zainstaluj moda z mojej paczki w odpowiednim kodowaniu.

szybka_pl

Pobawie sie tym - ja troche mieszalem - bo najpier zainstalwoalem moda eng. 2.3 - pozniej go wyrzucilem - forum sie posypalo - zainstalowalem 2.2 pl ale nei chcialo dziala bo sie wysypywalo - wiec podmienialem te pliki ktore pokazywaly ze cos nie tak - tak wiec namieszane na maxa - poki co teraz 2.2 pl dziala ok - ale - zrobie kopie calego forum aby wrocic do punktu wyjscia wrazie czego

Gorelord

Witam.
Mnie sie pojawia blad i niepoprawnie modyfikuje te pliki:

20.     Wykonaj modyfikację     ./Themes/default/languages/Admin.polish.php     Porażka
21.    Wykonaj modyfikację    ./Themes/default/languages/ModSettings.polish.php    Porażka
22.    Wykonaj modyfikację    ./Themes/default/languages/Who.polish.php    Porażka
23.    Wykonaj modyfikację    ./Themes/default/languages/Help.polish.php    Porażka

Ok, wiem ze to mozna recznie jak napisane w pliku Karma_Description_Mod_2.xml, czyli np.:

<file name="$themedir/languages/ModSettings.polish.php">
<operation>
<search position="before"><![CDATA[
$txt['karmaSmiteLabel'] = 'Etykieta pot�pienia';
]]></search>
<add><![CDATA[
$txt['karmadescmod'] = 'WĹ�Ä�cz ListÄ� zmian Karmy uĹźytkownikĂłw'  [...]
;

I tak dalej.

Nie widac zadnej opcji, (tj sa puste pola gdzie powinny byc opisy danych opcji) tej modyfikacji na zadnej skorce, nawet default. Podejrzewam, ze to wlasnie przez te bledy?
Niestety nie wiem jak to reczenie zmodyfikowac...

Help..

P.S. A moze po prostu te 4 pliki po odinstalowaniu moda, nadpisac oryginalnymi z paczki 1.1.4 i pozniej poprawnie wykona sie instalacja?
Nie skasuja mi sie inne mody przez przypadek jak to zrobie?

Smugller

Edytuj ręcznie te pliki kopiując tłumaczenie. Jeśli kopiujesz pliki tłumaczenia w formacie UTF-8 zalecam znaleźć jakiś dobry edytor obsługujący znaki UTF, w przeciwnym razie będziesz miał krzaczki.

roco

Cześć Gorelord! :D

To problem wyłącznie językowy.. po tych krzakach widze że masz inne kodowanie na forum niż kodowanie tego moda..
Niestety jest tak, że jak decydujemy się na międzynarodowy zestaw znaków, czyli utf-8,
to musimy się liczyć z tym, że jest o wiele mniej modów.. taki przykład.. jak ten mod..

Przełącz język na angielski i zobacz tamte miejsca, zobacz czy przy radiobuttonach i checkboxach są opisy,
jeśli są  to zaptasz co potrzeba i martw się później..

porównaj te pliki.., jeśli nie ma tego w polonizacji, to skopiuj to czego bakuje, z angielskiej wersji, do wersji pl..
Krzaków pozbędziesz się konwertując text np. z iso na utf-8

To pomoże.., tj. uzupełnienie plików jezykowych, ponieważ to one sa sprawcą nie wyświetlania się opisów..

Pozdrowienia dla Brutal Land :D
roco

Smugller

Nie musi konwertować, przygotowałem 2 wersje - ( UTF-8 + ISO-8859-2 ) Czytaj pierwszy post  zanim napiszesz ::)

roco

hmm no ok, ale nie sądzisz, że to się trochę gryzie z Twoją poprzednią odpowiedzią? - czytałem..

Jednak ma on klasyczny problem jezykowy.., czyli co, wrzucił nie te wersję?

Jeśli tak, to wystarczy faktycznie podmienić plik jezykowy, ale jemu nie wyswietlaly się nawet krzaki tylko puste miejsca.. no i?

Dlatego pomyslałem, że wyglada na klasyczną zagwostke jezykową.., i moze wygladać dalej.., nawet po tym co napisałeś...

Smugller

Być może wcale mu się nie skopiowały pliki językowe...

Gorelord

Cytat: Smugller w  2 Luty 2008, 11:50
Być może wcale mu się nie skopiowały pliki językowe...

Dokladnie!

Podawalem iz sa bledy:

Cytat20.     Wykonaj modyfikację     ./Themes/default/languages/Admin.polish.php     Porażka
21.    Wykonaj modyfikację    ./Themes/default/languages/ModSettings.polish.php    Porażka
22.    Wykonaj modyfikację    ./Themes/default/languages/Who.polish.php    Porażka
23.    Wykonaj modyfikację    ./Themes/default/languages/Help.polish.php    Porażka

Przez te wlasnie "porazki", calkowicie nie mam jezykow, zebym to ja chociaz krzaczki mial  :D

Probowalem wrzucac i taka i taka wersje. To nie to.
Probowalem tez recznie kopiowac, tez nie dalo rady...

Kiedys cos kabinowalem i udalo mi sie rozwiazac ten problem, byly tylko krzaczki. Pozniej znowu sie bawilem (na moja zgube) i odinstalowalem moda. Przy probie ponownego jego zainstalowania, pojawil sie ten wlasnie problem.

Btw. nie dziala na zadnym stylu, nawet deafault. Tj nie widac, bo wybierajac komende http://xxxxxxxx/action=viewkarma, moge sobie ja przegladac. Jednak jest to dosyc upierdliwe bo po omacku nie moge nadac uprawnien do jej przegladania pewnej grupie userow/moderatorow..
Jak ktos wie jak to zrobic po omacku, przezyje z reszta i pal licho niewidoczne funkcje ktore i tak juz ustawilem :)

help..

p.s. czesc @roco 8)

Smugller

Tutaj macie dowód że mod chodzi: http://www.gtamscripting.info
Nie wiem czemu nie umiecie go zainstalować...  ::) Jak ktoś się troche zna to zrobiłby to ręcznie ale...

Buli

Witam !

Panowie nie mam już siły  :-\ proszę o pomoc !!!

jak chcę komuś zmienić karme to wyskakuje bładze niemożna znalex szablonu "main" wiec zainstalowałem Karma Description Mod ver.2.3 PL i mam bład przy instalcji :

20. Wykonaj modyfikację ./Themes/default/languages/Admin.polish.php Porażka
22. Wykonaj modyfikację ./Themes/default/languages/Who.polish.php Porażka
23. Wykonaj modyfikację ./Themes/default/languages/Help.polish.php Porażka

jak mam ręcznie zainstalować ?? ja jestem zielony i nie wiem co i jak bardzo prosze o pomoc !!

forum :

wersja forum - SMF 1.1.4
Theme - WoW-DK

pakiety zainstalowane :

1.   SMF Shoutbox   1.16    
2.   Allowed Groups Embedded Flash   
3.   Award Mod   
4.   Custom Profile Field Mod   
5.   SMF Shoutbox   1.16b     
6.   Karma Description Mod PL   
7.   Buy Me A Beer   

PROSZĘ O POMOC !!!!