[Tutorial] Jak dodać statystyki stat.4u.pl

  • 0 Odpowiedzi
  • 7816 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Smugller

  • *****
  • 129
  • 10
  • Płeć: Mężczyzna
[Tutorial] Jak dodać statystyki stat.4u.pl
« dnia: 25 Sierpień 2007, 22:55 »
Witam, ostatnio chciałem założyć sobie statystyki stat.4u i miałem z tym nielada problem. Przeszukałem tematy o stat.4u na tym forum, ale żaden z nich nie rozwiązał jak to zainstalować. Dlatego piszę to dla tych, co chcieliby, a nie umieją umieścić statystyk. No to zaczynamy :P

1. Wchodzimy do folderu naszego thema ( Zrobię to na domyślnym ) /Themes/default/ i otwieramy plik: index.template.php
2. Następnie szukamy lini:

// Show the load time?
if ($context['show_load_time'])

3. Nad nią wklejamy nasz kod, który najpierw musimy zedytować. Wkleję najpierw przykład kodu:

<!-- stat.4u.pl NiE KaSoWaC -->
 <a target=_top href="http://stat.4u.pl/?twojastrona"><img src="http://adstat.4u.pl/s4u.gif" border="0"></a>
 <script language="javascript" type="text/javascript">
 <!--
 function s4upl() { return "&amp;r=er";}
 //-->
 </script>
 <script language="JavaScript" type="text/javascript" src="http://adstat.4u.pl/s.js?twojastrona"></script>
 <script language="JavaScript" type="text/javascript">
 <!--
 s4uext=s4upl();
 document.write('<img src="http://stat.4u.pl/cgi-bin/s.cgi?i=twojastrona'+s4uext+'" width=1 height1>')
 //-->
 </script>
 <noscript><img src="http://stat.4u.pl/cgi-bin/s.cgi?i=twojastrona&amp;r=ns" width="1" height="1"></noscript>
 <!-- stat.4u.pl KoNiEc -->

Teraz musimy go zmodyfikować w tej linijce: 
document.write('<img src="http://stat.4u.pl/cgi-bin/s.cgi?i=twojastrona'+s4uext+'" width=1 height1>')
Przed znakiem: ' dodajemy ukośnik (Uwaga tych miejsc do wstawienia są 4, przypatrz się uważnie :) )
A zamiast wyrazu: twojastrona dajecie oczywiście waszą stronę, zresztą przyślą wam kod, to nie będziecie tego musieli edytować :P
P.S. Mi przysłali dziwny kod, bo na końcu width i height liczby jedna jest po znaku: = a druga zaraz po wyrazie, wiec lepiej jeśli dacie to tak: width="1" height="1">

Całość tej linii wygląda tak:

document.write(\'<img src="http://stat.4u.pl/cgi-bin/s.cgi?i=twojastrona\'+s4uext+\'" width="1" height="1">\')
4. Teraz wystarczy w ten kod:

echo '<div align="center"> TU BEDZIE TWÓJ WYGENEROWANY KOD STAT.4U.PL </div>';

Wkleić kod wygenerowany ze stat.4u.pl i wkleić w to miejsce gdzie napisałem czyli tu:
Cytuj
TU BEDZIE TWÓJ WYGENEROWANY KOD STAT.4U.PL


Całość wygląda tak:

'<div align="center">
<!-- stat.4u.pl NiE KaSoWaC -->
 <a target=_top href="http://stat.4u.pl/?twojastrona"><img src="http://adstat.4u.pl/s4u.gif" border="0"></a>
 <script language="javascript" type="text/javascript">
 <!--
 function s4upl() { return "&amp;r=er";}
 //-->
 </script>
 <script language="JavaScript" type="text/javascript" src="http://adstat.4u.pl/s.js?twojastrona"></script>
 <script language="JavaScript" type="text/javascript">
 <!--
 s4uext=s4upl();
 document.write(\'<img src="http://stat.4u.pl/cgi-bin/s.cgi?i=twojastrona\'+s4uext+\'" width="1" height="1">\')
 //-->
 </script>
 <noscript><img src="http://stat.4u.pl/cgi-bin/s.cgi?i=twojastrona&amp;r=ns" width="1" height="1"></noscript>
 <!-- stat.4u.pl KoNiEc -->
</div>';

5. To co wyżej wklejamy tam gdzie opisałem w pierwszym punkcie :)
6. Koniec :P

Myślę że komuś się to przyda, a jak nie, to niech administracja usunie ten topic. A jak im się spodoba to dodajcie do FAQ :P Pozdro
« Ostatnia zmiana: 25 Sierpień 2007, 23:07 wysłana przez Smugller »