Łatka SMF 1.1.3 i 1.0.11

Zaczęty przez Neo, 25 Czerwiec 2007, 15:36

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Neo

Pojawiła się nowa wersja SMF 1.1.3 i 1.0.11 w której naprawiono kilka drobnych błędów związanych z bezpieczeństwem i działaniem forum. Aktualizacja z poprzednich wersji nie powinna wpłynąć na zainstalowane modyfikacje, style i pliki językowe. Automatyczna instalacja łatki jest jak zwykle możliwa z panelu administracji forum za pomocą kilku kliknięć (Zarządzanie pakietami -> Najnowsze pakiety).
Aktualizacja dostępna jest również tu: http://custom.simplemachines.org/mods/downloads/smf_patch_1.1.3_1.0.11.tar.gz

nrb

lol

co wnosi nowego w stosunku do poprzedniczki ?
warto robić upgrade?

michau

może bardziej zaawansowani użytkownicy wypowiedzą się czy trzeba aktualizować
czy język polski i inne będą działać?
z góry dziękuję i pozdrawiam

nrb

no ja zrobiłem upgrade i wszystko elegancko gra... zmian większych nie zauważyłem ;x
ale spox ...

pozdro

Asar

po upgrade wywaliło mi update ggtj-mod-0.04.

Neo

Cytat: Asar w 25 Czerwiec 2007, 18:50
po upgrade wywaliło mi update ggtj-mod-0.04.

modyfikuj ręcznie przy każdej aktualizacji połowa modów jest do naprawy.

Asar

Wystarczyło dopisać do xml że ma działać pod 1.1.3 i po po ponownym zainstalowaniu śmiga.

Kǝmac

Cytat: Neo w 25 Czerwiec 2007, 18:56
modyfikuj ręcznie przy każdej aktualizacji połowa modów jest do naprawy.
Łatka jest niewielka i pewnie tylko kilka modów (lub żaden) nie będzie potrzebował większych zmian. W większości modyfikacji trzeba tylko zmienić w pliku package-info.xml pole <install for="1.1.xxx">. Instalując modyfikacje nie jest to konieczne, można użyć emulacji wersji.
Dropbox +0.5 GB dla nowych użytkowników (i dla mnie): http://db.tt/dO6tmv2

majki

A kto mi powie jak to zainstalowac w 'smart way' ?

Sciagnac pakietu podanego na stronce nie moge, bo:
Wystąpił błąd!
Manadżer pakietów obecnie przyjmuje tylko te typy plików: zip, tgz, tar.gz. 

Klikniecie na linku ' You can install this patch (click here to install) to update your version of SMF to 1.1.3.' powoduje:
Wystąpił błąd!
Pakiet który próbujesz ściągnąć lub zainstalować jest uszkodzony lub niekompatybilny z tą wersją SMF. 

Badz tu madry i pisz wiersze ;)

M.

asdic

Bez problemu wszystko się zainstalowalo nawet wszystkie dodatkowe mody pracuja .
Pfu odpukać ale odbyło się bezboleśnie bardzo przyjemnie się pracuje na tym skrypcie.
Poprostu bardzo łatwo się tym forum zarzadza ........ BRAWO SMF

TOMi

Ale co to daje dokładnie ;) ? Jakie poprawki bezpieczeństwa? Jakieś inne zmiany?
Hosting bez zmartwień  - zenbox.pl

TBH

http://tbhthelolmaker.wordpress.com/kontakt/
Nigdy nie pokazuj, że krwawisz i zawsze miej plan ucieczki.
Q

TOMi

Ja od grafiki a nie kodu ;) Obrazkami mi musisz tłumaczyć :D

majki

Ja licze, ze pozbede sie problemu timeout'u, ktory sie pojawil po instalacji 1.1.2 na forum (a w zasadzie po zainstalowaniu najnowszego php po tym jak wrzucilem 1.1.2).
Wyglada tak jakby sie zapetlal...

btw, nie mogac zainstalowac inaczej, sciagnalem plik zip, przegralem na forum pliki z folderu source i index.php. Mam nadzieje, ze to wystarczy, zeby dzialalo poprawnie?

M.

TOMi

jakiego php? ja mam przymusowa przesiadke na 5.2 za dwa tyg :/