Funkcje SSI

Zaczęty przez LukaszP, 15 Listopad 2005, 12:35

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

HaWaN

Dzięki, aż Ci karmę dodałem ;)

Maxi3000

Małe pytanko: w php fusion dodaje nowy panel

i tak

openside("name");
require('www/nimbus/www.nimbus/SSI.php');
ssi_recentTopics(6);
closeside();

na smf to działa. Ale tutaj nie i wywala mi błąd

Warning: Unknown(): Unable to access /www/nimbus/www.nimbus/SSI.php in /www/nimbus/www.nimbus/administration/panel_editor.php(112) : eval()'d code on line 3

Warning: Unknown(/www/nimbus/www.nimbus/SSI.php): failed to open stream: No such file or directory in /www/nimbus/www.nimbus/administration/panel_editor.php(112) : eval()'d code on line 3

Warning: Unknown(): Unable to access /www/nimbus/www.nimbus/SSI.php in /www/nimbus/www.nimbus/administration/panel_editor.php(112) : eval()'d code on line 3

Warning: Unknown(/www/nimbus/www.nimbus/SSI.php): failed to open stream: No such file or directory in /www/nimbus/www.nimbus/administration/panel_editor.php(112) : eval()'d code on line 3

Fatal error: (null)(): Failed opening required '/www/nimbus/www.nimbus/SSI.php' (include_path='.:/usr/local/php4/lib/php') in /www/nimbus/www.nimbus/administration/panel_editor.php(112) : eval()'d code on line 3

Kǝmac

Popraw ścieżkę.
Dropbox +0.5 GB dla nowych użytkowników (i dla mnie): http://db.tt/dO6tmv2

Maxi3000

poprawiłem

openside("name");
require('www/nimbus/www.nimbus/forum/SSI.php');
ssi_recentTopics(6);
closeside();

i nadal bug

Warning: Unknown(www/nimbus/www.nimbus/forum/SSI.php): failed to open stream: No such file or directory in /www/nimbus/www.nimbus/side_left.php(47) : eval()'d code on line 2

Warning: Unknown(www/nimbus/www.nimbus/forum/SSI.php): failed to open stream: No such file or directory in /www/nimbus/www.nimbus/side_left.php(47) : eval()'d code on line 2

Fatal error: (null)(): Failed opening required 'www/nimbus/www.nimbus/forum/SSI.php' (include_path='.:/usr/local/php4/lib/php') in /www/nimbus/www.nimbus/side_left.php(47) : eval()'d code on line 2

kumoter

Jaka jest funkcja SSI wywołująca cały panel jak w załączniku ?
Gdzieś kiedyś to już widziałem.

FreaKyGuy

Może chodzi Ci o:
Menubar Function:
<?php ssi_menubar(); ?>
?
Wpisz adres: www.adres_twojego_forum/ssi_examples.php i będziesz wiedział jaki arsenał masz do dyspozycji ;)

kumoter

już tam zaglądałem i są tylko składowe części całego panela np:ssi_menubar
a ja gdzieś widziałem całość.

HaWaN

chyba chodzi o wycinek kodu styli :P coś jak to :
$ssi_theme='';
template_header();

kumoter

Właśnie o to chodziło  :) dzięki

Harvi

Mam pytanie...
<?phpssi_recentTopics();?>

wszystko działa, ale pojawia mi się:
Cytat[Administracja]      Regulamin forum.  wysłane przez Harvi       Dzisiaj o 06:38:03
gdzie  Regulamin forum. , to nazwa wątku. Ja jednak chciałbym aby wyświetlało mi tylko tytuł, sam tytuł wątku bez autora, daty, bez działu itp  . Wiecie , jak to zmienić? :)
pozdro

lolek2

Zwrócić funkcję jako array lub przebudować funkcję w SSI. Był o tym temat, poszukaj :)
www.netlook.pl
Jeden z nielicznych(jak nie jedyny) polski hosting naprawde warty poleceniu.

Chcesz pomocy osobistej przez gg ? Licz się z tym że to kosztuje.

Harvi

Szukałem wszystkiego co z SSI związane, fakt duzo było tematów: ostatnio na forum...lecz nie mge znaleźć tego, co mnie interesuje :/ coś na zagranicznych widziałem, ale nie działało mi. Pomozecie? :)

lolek2

http://www.smf.pl/index.php/topic,2511.0.html

ten topic powinien Cie naprowadzić na rozwiązanie
www.netlook.pl

Harvi

<?php$foo=ssi_topTopicsViews($num_topics = 4, $output_method = 'array');foreach ($foo as $topic);echo  $topic['link'];?>

a na początku strony
<?php require("../forum/SSI.php"); ?>
i działa ;) teraz moze jeszcze popracuje nad umieszczeniem <a> w znacznikach, np na liście

edit:
sie zapędziłem :P nie działa, działa, ale pokazuje najbardziej popularny topic chyba

próba zmiany

$foo=ssi_topTopicsViews na $foo=ssi_recentTopics nie pomaga.

edit2:
w pliku SSI.php  zmieniłem $output_method = 'echo'  echo, na array, teraz śmiga, tylko pokazuje mi 1 ostatni topic, a chce tych tematów 4,zeby pokazywało..wie ktoś jak?

lolek2

a jaki dokładnie kod masz na stronie ? wklej cały fragment dotyczący funkcji
www.netlook.pl