Sygnatura raz na strone

Zaczęty przez LukaszP, 15 Listopad 2005, 00:57

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

LukaszP

Plik do edycji: Display.template.php

Znajdź:
//Show the member's signature?

Powyżej dodaj:
// Show signature only once
               $IDAlreadyDisplayed = 0;
               if (!empty($MemberIDList)) {
                 if (in_array($message['member']['id'], $MemberIDList))
                    $IDAlreadyDisplayed = 1;
               }

Znajdź:
if (!empty($message['member']['signature']) && empty($options['show_no_signatures']))
echo '
                                                        <hr width="100%" size="1" class="hrcolor" />
                                                        <div style="overflow: auto; width: 100%; padding-bottom: 3px;" class="signature">', $message['member']['signature'], '</div>';

Zamień na:
if (!empty($message['member']['signature']) && empty($options['show_no_signatures']) && !$IDAlreadyDisplayed) {
                        echo '
                                                        <hr width="100%" size="1" class="hrcolor" />
                                                        <div style="overflow: auto; width: 100%; padding-bottom: 3px;" class="signature">', $message['member']['signature'], '</div>';
                $MemberIDList[] = $message['member']['id'];
                } // endif I added the brackets

waltharius

Mógłbyś pisząć to dodać jakieś zdanie, dwa od siebie? Co to robi, gdzie będzie ta zmaina widoczna i takie tam :>? Bo ja jestem średnio kumaty w php i jak by się dało jakieś dwa trzy zdania wyjaśnienia to byłbym wdzięczny :)

Pozdrawiam

]:->
Poszedłem na całość i założyłem sobie BLOGA

Duch

W tej instrukcji chodzi o to, aby sygnaturka nie była wyświetlana poda każdym postem tego samego użytkownika tylko raz, pod pierwszym. Imo bardzo ciekawe rozwiązanie.