Skrypt uploadu FTP z wykorzystaniem ssi.php

Zaczęty przez flegmatyk, 26 Maj 2007, 10:52

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

flegmatyk

Witam, stowrzyłem sobie coś takiego, żeby moim użytkownikom umożliwić upload plików na ftp-ie, nie mogę tworzyć na nim niestety nowych kont, więc musiałem kombinować... no i stworzyłem takiego oto potworka:

http://pastebin.ca/511152

jako że z php i bezpieczeństwa jestem kompletnie zielony, prosiłbym o jakieś porady i wytknięcie błędów ;) Aha, jak w php zrobić sprawdzanie, czy plik o podanej nazwie istnieje? Próbowałem ftp_rawlist i ftp_nlist ale wyskakuje błąd (w obu przypadkach):
Warning: ftp_rawlist() [function.ftp-rawlist]: open_basedir restriction in effect. File(/tmp) is not within the allowed path(s): (/srv/www/htdocs/***/:/usr/share/php/) in /srv/www/htdocs/***/html/upload/checkname.php on line 11

Warning: ftp_rawlist() [function.ftp-rawlist]: Unable to create temporary file. Check permissions in temporary files directory. in /srv/www/htdocs/***/html/upload/checkname.php on line 11

przy czym katalog /html/tmp ma chmody 777. Chciałem zrobić plik php który by wywalał OK albo ERR, żeby sobie to ładnie AJAXowo obsłużyć ;)

Z góry dzięki za pomoc :)
pomogłem? daj mi plusika :D