TinyPortal 0.9.8

Zaczęty przez Nolt, 23 Marzec 2007, 01:59

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Nolt

Witajcie. Skończyłem pracę nad polonizacją TinyPortal. W skład polonizacji wchodzą wszystkie pliki stylu default (TPportal, TPmodules, TPadmin, TPhelp) oraz plik tp.install. ;)

http://www.wizzi.pl/smf/

Pozdrawiam.

Ps. Jeśli ktoś zauważy jakieś rażące błędy/literówki itp. itd. proszę o kontakt :) Polonistą nie jestem (z zawodu) :P

//Dodałem tłumaczenie dla kodowania UTF-8
//Pliki które pobieracie to pełny mod wraz z polonizacją, instalujecie za pomocą menedżera pakietów
www.wizzi.pl
Moje style dla SMF 2

SMF.PL FAQ
nie odpowiadam na żadne PW, więc ich nie wysyłajcie chyba że zostaniecie o to poproszeni

Nolt

Pliki zaktualizowane do wersji SMF 1.1.3.
www.wizzi.pl
Moje style dla SMF 2

SMF.PL FAQ
nie odpowiadam na żadne PW, więc ich nie wysyłajcie chyba że zostaniecie o to poproszeni

Wojtek13

No i zauważyłem problem :P zainstalowałem na wersji testowej forum (czyste bez żadnych dodatków) tinyportal ściągnięty z twojej strony - instalacja przebiegła bez problemu - lecz niestety nie moduł konfiguracji portalu jest pusty - brak możliwości wyboru funkcji.

michau

u mnie to samo co wyżej :(

Kiedy można się spodziewać poprawy?

Pozdrawiam
michau

Nolt

Hmm, troche dziwne :P Bo u mnie jest wszystko ok a instalowalem TP wiele razy wierzcie mi. Po pierwsze jesli instalujecie TP na jakims nowym stylu warto sprawdzic zawartosc stylu. Jesli wystepuja pliki typu Settings.english.php, zrobcie ich kopie i na tych kopiach zmiencie jezyk z english na polish, zapakujcie i dodajcie styl.

//a tu dowod :P musialem sprawdzic ( czy aby na pewno nie ma problemow z instalacja) wiec zainstalowalem na swiezo na localhost'cie i bez zadnych problemow :)

www.wizzi.pl
Moje style dla SMF 2

SMF.PL FAQ

michau

tez próbowałem na localhoscie :) żeby się nie zdziwić i Forum nie naprawiać :)

efekt:
<br><br>

Pozdrawiam
michau

Wojtek13

Nie instalowałem na jakimś dziwnym stylu - po prostu zainstalowałem lokalnie smf - odpaliłem wszedłem w opcje i instalowałem tinyportal. Tu widok:

Nolt

A jak instalujecie ? U mnie wygląda to tak: rozapakowuje smf, dodaje spolszczenie, instaluje forum pozniej dodaje przez menedzer pakietow paczke tinyportal, mialem podobny problem co wy kiedys, ale występował on wtedy gdy nie bylo spolszczenia.

PS. Z jakiej wersji kodowania korzystacie ?
www.wizzi.pl
Moje style dla SMF 2

SMF.PL FAQ

Asar

wejdź do katalogu z plikami językowymi i sprawdź czy masz tam pliki językowe do TP dla języka który masz ustawiony. Jeśli nie to zmień nazwy jakiś innych plików językowych tak żeby składały się z XXX.polish.php gdzie za XXXX wstawiasz odpowiednie nazwy plików angielskich.

michau

Witam!
Jak to zmienić? Próbowałem w ustawieniach paneli ale nic :(

Wszędzie w TP jest "Pokarz" zamiast "Pokaż"

Z góry dziękuję za odpowiedz
Pozdrawiam
michau

Nolt

Tzn. chcesz wyłączyć news na temat TP (ten u góry?). Wejdź w PA>TP>Artykuły i wyłącz artykuł o temacie Witaj.

PS. Jak wspominałem polonistą nie jestem :P Dzięki za uwagę, w weekend uploadnę poprawione pliki (niedziela).

//Plik zaktualizowany.
www.wizzi.pl
Moje style dla SMF 2

SMF.PL FAQ

Piotrb

Cytat: Nolt w  6 Lipiec 2007, 10:04
A jak instalujecie ? U mnie wygląda to tak: rozapakowuje smf, dodaje spolszczenie, instaluje forum pozniej dodaje przez menedzer pakietow paczke tinyportal, mialem podobny problem co wy kiedys, ale występował on wtedy gdy nie bylo spolszczenia.

PS. Z jakiej wersji kodowania korzystacie ?

Zainstalowałem zgodnie z Twoim opisem, korzystam z UTF-8, i theme default, dolphin.nowinek.pl

Po zanistalowaniu TP (w trakcie instalcji paczki nie mam żadnych komunikatów o błedach, Natomiast po instalacji fragment źródła strony z Zarządzaniem TP wygląda następująco:

<tr>
<td class="catbg">TinyPortal</td>
</tr>
<tr class="windowbg2">
<td class="smalltext" style="line-height: 1.3; padding-bottom: 3ex;">
<a href="http://dolphin.nowinek.pl/index.php?action=tpadmin;sa=settings"></a><br />
<a href="http://dolphin.nowinek.pl/index.php?action=tpadmin;sa=blocks"></a><br />
<a href="http://dolphin.nowinek.pl/index.php?action=tpadmin;sa=articles"></a><br />
<a href="http://dolphin.nowinek.pl/index.php?action=tpmod;dl=admin"></a><br />
</td>
</tr>
<tr>

Brak polskich opisów, co ciekawe jak zaglądne do pliku: TPortalAdmin.polish.php

to brakujące w źródle teksty tam sie znajdują:
$txt['tp-mod-dladmin'] = 'Admin MenedĹĽera PlikĂłw';
$txt['tp-mod-dlmanager'] = 'MenedĹĽer PlikĂłw';
$txt['tp-mod-linkadmin'] = 'Admin MenedĹĽera LinkĂłw';
$txt['tp-mod-linkmanager'] = 'MenedĹĽer LinkĂłw';
$txt['tp-mod-teampageadmin'] = 'Admin Strony grupy';
$txt['tp-mod-teampage'] = 'MenedĹĽer Strony grupy';
$txt['tp-mod-galleryadmin'] = 'Admin Galerii';
$txt['tp-mod-gallery'] = 'MenedĹĽer Galerii';
$txt['tp-show_profile_shouts'] = 'Ukryć shouts w profilu?';

Piotrb

Problem rozwiązany: wystarczyło zaglądnąc do bazy danych i sprawdzić wpisy w tabeli: smf_log_errors, pierwszy wpis brzmiał:
Nie można załadować pliku języka 'TPortal.polish-utf8'.

W spolszczonej wersji: TP_0983_utf-8.zip pliki z językiem Polskim nie zawierają w swojej nazwie końcówki  -utf8, a SMF w wypadku wersji językowej Polish-utf-8 spodziewa się nazw plików językowych właśnie z tym członem.
Wystaczy zamienić nazwy plików i dodać -utf8.

z TPortal.polish.php

na

TPortal.polish-utf8.php

analogicznie postępujemy dla wszystkich plików Tportal.

PS
Prośba do tłumacza o dokonania poprawki w kolejnych paczkach. :)

Nolt

Dzieki za uwagę dziś zaktualizuję pliki.

PS Zastanawiam się tylko czemu, potrzebny jest taki dodatek, spolszczenie samego smf nie wymaga dodatków do plików utf-8 tak więc dziwne że TP wypluwa błędy.

//pliki zaktualizowane
www.wizzi.pl
Moje style dla SMF 2

SMF.PL FAQ

Piotrb

Cytat: Nolt w 28 Lipiec 2007, 10:57
Dzieki za uwagę dziś zaktualizuję pliki.

PS Zastanawiam się tylko czemu, potrzebny jest taki dodatek, spolszczenie samego smf nie wymaga dodatków do plików utf-8 tak więc dziwne że TP wypluwa błędy.

Też mnie to zastanawia.

Piotr

Nolt

PS Szukam osób chętnych do pomocy w popularyzowaniu TP w Polsce. Mało osób wie o czymś takim, a warto ludziom przedstawić co nieco. Także każda pomoc będzie mile widziana.
www.wizzi.pl
Moje style dla SMF 2

SMF.PL FAQ

f4ll3ns3raf1n

Cytat: Nolt w 28 Lipiec 2007, 16:17
PS Szukam osób chętnych do pomocy w popularyzowaniu TP w Polsce. Mało osób wie o czymś takim, a warto ludziom przedstawić co nieco. Także każda pomoc będzie mile widziana.

piszę się na to :)
mnie samemu zastanawia male zainteresowanie tym.
prawdziepowiedziawszy jak cos ma male zainteresowanie, to male ma tez zainteresowanie wsrod crackerow probujacych hackowac serwisy.
ale to juz zboczenie z tematu..
co do popularyzacji, moge to zrobic na wiele sposobow :)

Nolt

Także zapraszam na moje forum, przedstaw jak chciałbyś pomoć i pomyślimy :)
www.wizzi.pl
Moje style dla SMF 2

SMF.PL FAQ

Nolt

www.wizzi.pl
Moje style dla SMF 2

SMF.PL FAQ