Problem z rejestracją na forum smf 2.1.4

Zaczęty przez Odyseusz, 17 Wrzesień 2024, 12:28

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odyseusz

Witam,

niestety na moim forum nie można się zarejestrować. Po podaniu danych (login, email, hasło) Wyskakuje komunikat: Weryfikacja poprzez token nie powiodła się. Wróć i spróbuj ponownie.

Wyłączyłem w ustawieniach rejestracji, aby pojawiał się jakiś token, ale nic nie pomogło.

Czy ktoś spotkał się z takim problemem? Będę wdzięczny za pomoc.

js

Od kiedy masz ten problem? Czy wcześniej robiłeś jakąś ingerencję w ustawieniach forum? Czy zainstalowałeś jakąś modyfikację? Czy https w adresie ostatnio dodałeś, czy miałeś od początku?

Odyseusz

Trudno jest mi powiedzieć od kiedy to występuje. Jedynie aktualizowałem mod  SMFPacks Shoutbox Pro do najnowszej wersji. Było to w lipcu, być może od tamtej pory ten problem występuje, ale jakoś nie chce mi się wierzyć by było to powiązane. Pytanie jest takie, jak teraz można ten problem rozwiązać?

js

To nie problem przez SMFPacks Shoutbox Pro.

Jakie masz zainstalowane mody?

Odyseusz

Te co zawsze:

17 Users Online Today 2.2 Listopad 26, 2022, 15:35:19
8 SMFPacks: SEO Pro Mod 2.4.5 Listopad 28, 2022, 16:31:14
10 YandexGarland 1.3.3 Grudzień 09, 2022, 17:15:07
12 SMF 2.1.4 Update 1.0 Lipiec 01, 2023, 12:30:21
6 Optimus 3.0 Beta Kwiecień 16, 2024, 13:24:06
13 Ad Management 3.5d Kwiecień 16, 2024, 13:39:49  
5 SMFPacks Shoutbox Pro 2.0.6 Lipiec 10, 2024, 18:47:44

js

A zobacz, czy uda ci się zarejestrować testowe konto, jak wyłączysz Pretty URLs i Redirect Original URLs w modyfikacji SMFPacks: SEO Pro Mod

Ogólnie wyłącz tę modyfikację dla tego testu, jeśli się da.

pretor

@Odyseusz , sprawdź czy masz logach błędów, ten dotyczący rejestracji. Jeśli będzie, to wklej tutaj cały tekst, dotyczący błędu.

Przed chwilą próbowałem się u Ciebie zarejestrować ale niestety pokazał się poniższy komunikat:

Odyseusz

Cytat: js w  1 Październik 2024, 07:35A zobacz, czy uda ci się zarejestrować testowe konto, jak wyłączysz Pretty URLs i Redirect Original URLs w modyfikacji SMFPacks: SEO Pro Mod

Ogólnie wyłącz tę modyfikację dla tego testu, jeśli się da.
Faktycznie pomogło odinstalowanie modułu, i można wtedy się zarejestrować. Niestety odinstalowanie modułu spowodowało, że nie działają wątki, pojawiał się jakiś error. Dlatego znowu zainstalowałem mod, aby w ogóle forum działało.

Odyseusz

W opcjach moda Seo pro, nie działa nic, pojawia się błąd Fatal error: Array and string offset access syntax with curly braces is no longer supported in....Sources/SeoAdmin.php on line 1779

js

Masz nadal aktywną licencję na wsparcie/pomoc do tego moda?

Odyseusz

js

Jeśli masz możliwość odnowienia licencji, to po odnowieniu mógłbyś się poradzić na forum SMFPacks jak pozbyć się tego błędu. Jeśli nie zamierzasz odnowić licencji, to trzeba będzie zapytać się o pomoc na forum SimpleMachines.

Odyseusz

Po zaktualizowaniu modułu SEO z smfpacks nadal występują problemy. Ogólnie forum co jakiś czas po prostu zmula, są pewnie jakieś procesy i dopóki serwer ich nie poucina to nic nie da się zrobić. Możliwe, że to właśnie jest przyczyną tego, że nie można się zarejestrować. Teraz raz można raz nie można, a forum raz działa raz nie.

Co można zrobić w tej sytuacji? Może można nadpisać obecne forum czystą instalacją bez błędów? Nie mam już pomysłów.