Aktualności i email do użytkowników - problem z wysyłaniem maili

Zaczęty przez Odyseusz, 27 Listopad 2022, 12:42

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odyseusz

Mam problem z wysyłaniem wiadomości email do użytkowników forum (smf 2.1.3). Obecnie testuję by wysłać maila do siebie czyli do administracji. Po wypełnieniu formularza pojawia się komunikat, że mail trafił do kolejki przeglądania. Niestety ja go tam w ogóle nie widzę, a mail oczywiście nie dochodzi na skrzynkę pocztową.

Próbowałem na różne sposoby kombinować z opcjami:
Konserwacja/Poczta/Opcje maili/ wpisywałem różne kombinacje z smtp i portami ale nic to nie daje.

Zaznaczę jeszcze, że posiadam maila na hostingu mydevil:
https://wiki.mydevil.net/Poczta

Będę wdzięczny za pomoc jak rozwiązać ten problem.

js

Masz na myśli wysłanie e-mailu przez Aktualności i email do użytkowników > Wyślij email do użytkowników? Jeśli tak to u mnie wysłanie e-mailu za pomocą tej funkcji działa prawidłowo. Forum działa na SMF 2.1.3

Odyseusz

Tak właśnie o tym myślę. Jednak z jakiegoś powodu nie działa. Nie wiem co zrobić.

js

Musisz mieć włączoną funkcję mail() w PHP, aby działało ci wysyłanie emaili. Poproś o pomoc obsługę mydevil.net

CytatUwagi dotyczące wysyłki maili poprzez strony i aplikacje

Maile wysyłane bez logowania się na serwer pocztowy (lokalny lub zewnętrzny) np. poprzez funkcję PHP mail() muszą mieć wskazany adres wysyłkowy istniejącej na danym koncie hostingowym skrzynki e-mail lub aliasu e-mail. Maile nie mogą być wysyłane z podmianą "envelope sender" na obcy adres. Jak i po stronie domeny musi być umożliwienie wysyłki maili przez nasz serwer (w SPF TXT).

https://wiki.mydevil.net/Poczta

Odyseusz

Czy ta sytuacja nie dotyczy tylko w momencie gdy mam wybraną opcję (typ Emailu PHP Standardowo) ?
Nie wiem w końcu co mam tam ustawić w tych opcjach maili.

You cannot view this attachment.

js

Domyślnie mam ustawiony typ emailu: PHP (standardowo), port SMTP 25. Napisz wiadomość do obsługi mydevil.