Session verification failed. Please try logging out and back in again

Zaczęty przez rash, 2 Wrzesień 2022, 19:50

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

rash

Witajcie moi Drodzy!

Powróciłem po długim czasie na silnik SMF i tworzę aktualnie pewien projekt forum i po instalacji już napotkałem jeden problem. Mianowicie jak chcę zainstalować spolszczenie lub nowy szablon to wyskakuje mi komunikat: Session verification failed. Please try logging out and back in again, and then try again. Zalogować mogę się aczkolwiek nic więcej zrobić nie mogę. Macie jakieś pomysły co jest problemem?

rash

Adrian

Jaka wersja forum, jaki styl, zainstalowane mody? Nikt tutaj nie wróży z kryształowej kuli albo z fusów...
the simplest solution is most likely the right one

rash

Witaj. Wersja silnika najnowsza, styl Steyle-V4 instalacja świeża bez żadnych modów tylko spolszczenie dodane.

Stanley

Przejdź do Panelu Administracjnego ==>Ustawienia serwera i zmień nazwę pliku cookie i zobacz czy się poprawi.
Moje fora: pesnext.pl, appgroup.org.pl

Specjalista od niczego.

Pomogłem?, - [Pomógł]

rash

Witaj. Zmieniłem nazwę ciasteczek, aczkolwiek zmian brak. Dziwny temat najczęściej wyskakuje ten komunikat jak chcę, np. zmienić swój avatar albo wysłać jakiś plik czy szablon. A jak dodaję kategorie na forum to dwie dodam a z 4 razy wyskakuje mi ten komunikat.

Stanley

Zmienić zmieniłeś, a czy wyczyściłeś ciasteczka?
oczywiście usuń też ciasteczka z przegladarki. :police:
Sesje są przechowywane w Twojej bazie danych w tabeli "Sessions"
(jeśli masz włączone sesje dbase).
Możesz tą tabele usunąć, pamiętaj również o usunięciu 
rekordy z log_online i log_errors aby nie generowały się błędy.
Proponował był abyś się dowiedział gdzie na serwerze masz przetrzymywane pliki
tymczasowe, zawierają one bardzo dużo śmieci, usuń je.
Pamiętaj, aby usunąć pliki cookie. Mogą one przechowywać dane z tym związane.
Jeśli boisz się usunięcia zawartości tabeli Sessions, możesz wymusić
wygaśnięcie wszystkich sesji, ustawiając zmienną databaseSession_lifetime w
tabeli Settings na 1.
Pamiętaj o wyłączeniu w PA sesji bazy danych. >:D

Jeśli nadal to nie pomoga, możesz edytować plik Security.php
i wyłączyć sprawdzanie związane z sesjami sprawdzania.
Znajdź funkcję checkSessions() i odkomentuj wszystkie rzeczy,
które sprawdzają poprawność sesji.Jeżeli to nie pomoże, propnuje abyś skontaktował
się z BOKiem towjego serwera/hostingu..

P.S
Jaki serwer/hosting?

Specjalista od niczego.

Pomogłem?, - [Pomógł]

rash

Tak na szybko wiesz na co wpadłem? Że z mojego telefonu mogę wprowadzać wszelkie zmiany i z każdym razem z sukcesem tylko z laptopa nie idzie :/

Stanley

Korzystasz z tego samego internetu, czy z internetu np. mobilnego (czyt. kart. sim)?

P.S
a) Jakiś adres witryny?
b) Jaka wersja smf?
c) Jaki serwer/hosting?

Specjalista od niczego.

Pomogłem?, - [Pomógł]

rash

1. Przy sprawdzaniu sprawdzałem na jednym internecie od lokalnego dostawcy.
2. www.brtpp.pl
3. Wersja SMF najnowsza.
4. Hosting od Proserwer.pl

Stanley

Co do hostingu, to jest on w miarę, sam posiadam kilka for na nim i nie miałem nigdy takiego problemu.
Tak zerknąłem na twoje forum, ono nie jest całkowicie wgrane, lub jest źle zainstawlowane.

Problem widzę że jest po stronie certyfikatu "https", przy zwykłym http działa poprawnie, wyłącz https w PA forum.

Ogólnie użyj repair_settings i skonfiguruj poprawnie witryne, bo jestem przekonany że problem tkwi w tym szczególe https://wiki.simplemachines.org/smf/Repair_settings.php

Specjalista od niczego.

Pomogłem?, - [Pomógł]

rash

Kurcze na forum SSL mam wyłączone, plik settings.php naprawiony. A na hostingu certyfikatów nie mam zainstalowanych. Hmmmm....

rash

Wgrałem ten plik repair_settings.php oraz wykonałem według rekomendacji autorów lecz to samo się dzieje. Czy to nie będzie jakaś wina po stronie mojego komputer? :/ Z telefonu mogę wszystko robić a z PC nie mogę nawet avatara zmienić :( Aktualny adres to crossfun.pl

Stanley

Specjalista od niczego.

Pomogłem?, - [Pomógł]

js

Cytat: rash w  9 Wrzesień 2022, 22:26Tak na szybko wiesz na co wpadłem? Że z mojego telefonu mogę wprowadzać wszelkie zmiany i z każdym razem z sukcesem tylko z laptopa nie idzie :/

Czy masz zainstalowane jakieś rozszerzenia w przeglądarce na laptopie?