Light Portal - spolszczenie

Zaczęty przez Adrian, 30 Marzec 2020, 11:36

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Adrian

Light Portal - spolszczenie

Spolszczenie modyfikacji: Light Portal
Link do modyfikacji na simplemachines.org: https://custom.simplemachines.org/mods/index.php?mod=4244
Temat pomocy modyfikacji: https://www.simplemachines.org/community/index.php?topic=572393.0
Github: https://github.com/dragomano/Light-Portal
Wersja tłumaczenia dla: Light Portal 1.0 RC2
Kompatybilność z SMF: 2.1 RC2

Język polski będzie prawdopodobnie dodany do paczki modyfikacji, jednak w tym wątku (w odpowiedziach) pojawią się również paczki z tłumaczeniem addonów (bloków).

Instalacja:
Pobierz plik spolszczenia, wyślij jako modyfikację i zainstaluj.

Pomocne linki:
Instalacja modyfikacji | Emulacja wersji | Ręczna instalacja modyfikacji

the simplest solution is most likely the right one

js

Dzięki za stworzenie spolszczenia. 8)

Testowałeś ten portal? Możesz coś napisać o tym portalu? Jaka jest różnica między tym portalem, a portalem Simple Portal i TinyPortal? 8)

Adrian

Na razie wstępnie się z nim zapoznaję, działa on tylko na SMF 2.1, więc nie mam większego grona testerów, ponieważ wszystko działa u mnie na 2.0.17 lub jeszcze 2.0.15.

Póki co całkiem nieźle działa, nieźle wygląda, łatwy w obsłudze :) Zobaczymy jak będzie się rozwijać. Obecnie nie ma dodatkowych bloków w paczce RC2 (są na Githubie), podobno po wydaniu RC3 mają być dodane inne bloki.

js

Cytat: Adrian w 30 Marzec 2020, 11:58
Na razie wstępnie się z nim zapoznaję, działa on tylko na SMF 2.1, więc nie mam większego grona testerów, ponieważ wszystko działa u mnie na 2.0.17 lub jeszcze 2.0.15.

Póki co całkiem nieźle działa, nieźle wygląda, łatwy w obsłudze :) Zobaczymy jak będzie się rozwijać. Obecnie nie ma dodatkowych bloków w paczce RC2 (są na Githubie), podobno po wydaniu RC3 mają być dodane inne bloki.

Wporzo, że gość stworzył nowy, darmowy portal do SMF 2.1 - wygląda ciekawie, budzi zainteresowanie. Oczywiście powstał też płatny portal SMFPacks CMS do SMF 2.1, też wygląda ciekawie, widać po filmiku i skrinach, że można dobrze rozbudować portal. Także czekam na to, aż wyjdzie SMF 2.1 RC3 i Bugo udostępni te dodatki do Light Portal, o które go zapytałeś we wątku. Chcę w pełni przetestować ten portal.  8)

Adrian

Tylko pamiętajmy, że Light portal != SMFPacks CMS :)

Póki co chyba szykuje się kolejna wersja LP (RC5 lub już stabilna), będzie w niej już zawarte spolszczenie oraz wszystkie dodatki.

js

Cytat: Adrian w  6 Maj 2020, 19:05
Tylko pamiętajmy, że Light portal != SMFPacks CMS :)

Co miałeś dokładnie na myśli?

Cytat: Adrian w  6 Maj 2020, 19:05
Póki co chyba szykuje się kolejna wersja LP (RC5 lub już stabilna), będzie w niej już zawarte spolszczenie oraz wszystkie dodatki.

To elegancko. :)

Adrian

są to dwie różne modyfikacje nie powiązane za sobą

js

Czyli ten znak != w Twoim poście oznacza nierówność? Czyli, że Light Portal nierówna się SMFPacks CMS, to miałeś na myśli?

js

Pojawiła się nowa wersja Light Portal 1.0 RC6

@Adrian

Zostały dodane te dodatkowe bloki? Czy zostaną dodane dopiero, jak wyjdzie SMF 2.1 RC3?

Adrian

Bloki się pojawiły w RC6, jeszcze mogą być braki języka polskiego w niektórych blokach, ale w weekend wszystko dodam, bo prawdopodobnie nie będzie wersji RC7 tylko już final

js

@Adrian

Masz w planie aktualizację spolszczenia dla Light Portal 1.7?

Adrian

Będzie update na dniach, sporo się pozmieniało w ostatnich wersjach oraz częste aktualizacje nie ułatwiają tłumaczenia :)

js

js

cieplutki

Jaka jest szansa na spolszczenie ostatniej wersji?