Problem z htaccess przy zmianie wersji PHP na serwerze

Zaczęty przez hao, 8 Sierpień 2019, 13:52

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

hao

Cześć.To mój pierwszy post, więc proszę o wyrozumiałość :-)Mam hosting na superhost.pl - postawiłem tam forum SMF, i wszystko chodziło dobrze. Parę dni temu wyskoczył błąd, spowodowany tym, iż na serwerze jest ustawiona wersja php 5.2Próbowałem zmienić wersję na większą.Generalnie polega to na edycji pliku .htaccessW tym momencie forum działa - pojawia się strona,ale...Niestety SMF za każdym razem nadpisuje plik ze swoim htaccess i tym samym wraca do 5.2.Więc po pierwszym wygenerowaniu strony wyświetla się ona poprawnie (wówczas SMF sobie nadpisuje swój stary plik htaccess) i już po kliknięciu w jakikolwiek link znów strona się rozwala.
Jak możnazmienić htaccess, żeby forum go zostawiło w spokoju?
Dziękuję z góry za pomoc.

Nolt

SMF nie powinno modyfikować Ci pliku .htaccess w katalogu głównym. Poza tym powinieneś korzystać z minimum php 5.6, a najlepiej 7.1. Wersję 7.2 i wyżej nie są jeszcze obsługiwane (co nie oznacza, że forum nie będzie działać).

PS Na pewno korzystasz z wersji SMF 2.1?
www.wizzi.pl
Moje style dla SMF 2

SMF.PL FAQ
nie odpowiadam na żadne PW, więc ich nie wysyłajcie chyba że zostaniecie o to poproszeni

hao

Dzięki za odpowiedź.
Skończyło się na przeinstalowaniu całego SMFa :-( To dziwne, nowa instalka już nie robiła nic z htaccesem, a stara nadal, nawet po przeniesieniu na inną domenę. Może to było przez jakiś dodatek...

CrimeS

A instalowałeś może forum za pomocą instalatora dostępnego w superhost?