Wzmianki na forum

Zaczęty przez js, 19 Maj 2019, 16:08

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

pretor

Ciekawe, jak @js napisał ostniego posta, to miałem powiadomienie na maila i na profilu.
Teraz po twoim poście @CrimeS, na razie jest cisza i brak powiadomień.

js

@CrimeS

W ustawieniach profilu musisz zaznaczyć powiadomienie na e-mail.

@pretor

Ogólnie dobrze byłoby, gdyby odnośnik do wzmianek na smf.pl był dostępny na belce. Od razu widać powiadomienie o wzmiance, ale ten motyw jest zbudowany inaczej niż domyślny, nie wyświetla się zakładka Profil > Wzmianki na belce.

@Nolt

Przez tę modyfikację Ultimate Menu można dodać odnośnik na belkę, ale to już jak wolisz.

Nolt

@js
Nie chcę modyfikować stylu, nie ma takiej potrzeby. Spolszczenie zostało dodane.

www.wizzi.pl
Moje style dla SMF 2

SMF.PL FAQ
nie odpowiadam na żadne PW, więc ich nie wysyłajcie chyba że zostaniecie o to poproszeni

js

W porządku i tak nie byłoby powiadomienia o wzmiance w dodanym takim linku, sprawdziłem to. Zawsze można zapytać się o pomoc na smftricks, jak dodać taką całą zakładkę do tego motywu Redsy:

Po zalogowaniu się od razu widać powiadomienie. :)

pretor

Mnie przy tym modzie, nie podoba się tylko sama nazwa "wzmianki".
Czy zamiast słowa "wzmianki", nie może być prościej, typu: "Powiadomienia" ?

CrimeS

Tak to jest chyba nazwane na Invision Power Board - "Powiadomienia".

js

@pretor

Mentions = Wzmianki.

Wzmianki czyli napomknięcia o kimś, a w tym przypadku o użytkowniku na forum.

Na Invision Community jest zakładka dzwoneczek (powiadomienia), w SMF 2.1 jest zakładka Alerty, ale mam nadzieję, że kiedyś @Nolt w spolszczeniu 2.1 zmieni to słowo na Powiadomienia. Natomiast w spolszczeniu systemu forum Discourse zakładka też nazywa się: Wzmianki.

pretor

W sumie, to po przetestowaniu moda i zrobieniu swojego tłumaczenia, uważam że masz @js  rację co do tej nazwy i zostawiam tak jak jest tutaj na forum  ;)

js

@Nolt

W tym poście jest zapodane całkowite rozwiązanie, jak dodać odnośnik do wzmianek w motywie Redsy.

Mam na myśli ten odnośnik:

Kiedyś już o tym wspominałem w tym temacie. Obecnie, żeby zobaczyć powiadomienie o wzmiance to trzeba wejść w edycję profilu. Oczywiście, jeśli nie chcesz modyfikować stylu no to w porządku.

Po edycji byłoby widoczne powiadomienie na profilu użytkownika: