Problem z aktualizacją do 2.1 RC1

Zaczęty przez Frank, 6 Luty 2019, 14:16

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Frank

Przy próbie wgrania pakietu smf_2-1-rc1_upgrade wyskakuje taki błąd:
Pakiet który starasz się wysłać jest nie poprawny lub uszkodzony i powoduje następujący błąd:
"Mimo, że pakiet został pobrany na serwer, wydaje się być pusty. Sprawdź czy katalog pakietów oraz podkatalog "temp" są zapisywalne. Jeżeli problem nie ustąpi, powinieneś spróbować rozpakować pakiet na twoim własnym komputerze i wgrać wypakowane pliki do podkatalogu w katalogu pakietów i spróbować jeszcze raz. Na przykład, jeśli pakiet był nazwany shout.tar.gz to:
1) Pobierz pakiet na twój komputer i rozpakuj
2) Używając klienta FTP stwórz nowy katalog w folderze "Packages", w tym przykładzie możesz go nazwać "shout".
3) Wgraj wszystkie wypakowane pliki pakietu do tego katalogu.
4) Wróć do strony przeglądania pakietów w menadżerze, pakiet powinien zostać automatycznie znaleziony przez SMF." .

Wgranie plików na serwer nie pomaga.
Korzystam z wersji SMF 2.0.15.
Wcześniej próbowałem instalować wersję smf2.1_nightly_upgrade ale też pojawiał się jakiś problem więc wrócił do 2.0.15. Przy wersjach plików nie mam nic z RC1.
Jak można w inny sposób przejść na nową wersję? Zależy mi na tym ze względu na problemy z polskimi znakami, które obecnie występują na forum.

Adrian

Wątpię czy naprawi to Twoje problemy. Aktualizację przeprowadzić można wg tego poradnika: http://www.smf.pl/index.php/topic,5640.0.html
the simplest solution is most likely the right one

Frank

Problem rozwiązało zastosowanie Repair settings.php.

Odyseusz

Dokładnie ten sam błąd mi wyskakuje gdy chce wgrać pakiet upggrade.
W jaki sposób można to naprawić plikiem repair_settings.php ?