Jak można to usunąć ? Wpisz kompletny adres URL.

Zaczęty przez adis168, 13 Kwiecień 2017, 08:43

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

adis168

Witam wszystkich  jako nowy użytkownik forum...  Mam parę pytań do was  jak się tego pozbyć  Wpisz kompletny adres URL.

Nie chcę żeby ktoś zostawiał linki do swoich stron to najczęstsza wizyta spamerów właśnie po to się rejestrują żeby zostawić linka w profilu lub poście dlatego proszę o pomoc. Grzebałem sam  ale naprawdę nie umiem tego znaleźć

Jeszcze jedno pytanie czy mogę usunąć z stopki takie linki jak odnośniki do smf itd ?

CrimeS

Nie do końca rozumiem. Chcesz wyłączyć tą opcję przy rejestracji czy całkowicie usunąć opcję podania linków do swojej strony?

Sent from my iPad using Tapatalk

adis168

To nie jest chyba przy rejestracji ale przy modyfikacji usera nie pamiętam dokładnie

Nie chcę żeby była możliwość gdzie kol wiek wstawienia linka a właśnie dzięki temu można wstawić link ,nie wiem jak to wyłączyć lub usunąć ?  https://snag.gy/YwsXM4.jpg  Widać że tu jest odnośnik do witryny

CrimeS

Powiedz jaki masz szablon to możemy usunąć "globus" z linkiem z szablonu, nie będzie on generowany.

Adrian

Na pewno masz SMF 1? W SMF 2.0 można to pole wyłączyć w  Centrum administracji » Właściwości i Opcje » Pola profilów

Cytat: adis168 w 13 Kwiecień 2017, 08:43

Jeszcze jedno pytanie czy mogę usunąć z stopki takie linki jak odnośniki do smf itd ?
W SMF 1 nie można edytować stopki, w SMF 2.0 licencja pozwala na usunięcie stopki, ale w większości przypadków spotkać się możesz z odmową pomocy ze strony społeczności. Stopki stylu nie można w żaden sposób modyfikować, chyba że licencja na to pozwala, a jest to bardzo rzadkie.
the simplest solution is most likely the right one

adis168

Adrian mam najnowszą wersje :)  Nie widzie tego ?   Pola profilów Wszystko widzę oprócz tego możesz dać jakieś większe instrukcje gdzie tego szukać gdzie to jest ?:)

Adrian

the simplest solution is most likely the right one

adis168

adis168

Ok dzięki Adrian miałem to wyłączone znalazłem o to mi chodziło wielki + dla Ciebie wszystko udało mi się zrobić Zdrowych Wesołych Świąt :)