Uwagi i problemy z nowym stylem

Zaczęty przez Nolt, 10 Marzec 2017, 01:03

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Który styl miałby zostać domyślnym stylem strony smf.pl?

Flexive
2 (40%)
Redsy
3 (60%)

Głosów w sumie: 5

Nolt

Odradzam korzystanie z IE, poza tym ta przeglądarka to już przeszłość.
Jeżeli chodzi o gwizdkę zamiast avatara, problem jest znany - na razie niestety brak rozwiązania.
www.wizzi.pl
Moje style dla SMF 2

SMF.PL FAQ
nie odpowiadam na żadne PW, więc ich nie wysyłajcie chyba że zostaniecie o to poproszeni

js

Cytat: Nolt w  9 Maj 2017, 21:13
Odradzam korzystanie z IE, poza tym ta przeglądarka to już przeszłość.
Jeżeli chodzi o gwizdkę zamiast avatara, problem jest znany - na razie niestety brak rozwiązania.

Rozumiem, jakoś lubię IE11. Choć korzystam też z najnowszej Opery.

Sądzę, że ankieta powinna zostać usunięta, bo jest już niepotrzebna. :)

Adrian

@js, a jak wygląda sprawa z IE w trybie kompatybilności? Na razie nie mam jak sprawdzić, dopiero instaluję Windows 7 na VBox
the simplest solution is most likely the right one

js

Jeśli chodzi o ustawienia widoku zgodności to po dodaniu smf.pl styl jest rozciągnięty na cały ekran.

js

Coś jest nie tak po napisaniu posta, gdy wejdzie się w edycję. Skąd bierze się w edytorze pisania ten tekst?

CytatOdp: Błędy w tłumaczeniu SMF 2.0

http://img.liczniki.org/20170824/smfplblad-1503586839.png

Rzeczywiście ten tekst nie jest widoczny w poście, ale po edycji już jest widoczny, gdy się go nie usunie z edytora. Nawet teraz w tym wątku, gdy robię edycję pojawia się ten wpis: Odp: Uwagi i problemy z nowym stylem. Zauważyłem też, że podczas edycji potrafią się zrobić duże odstępy między liniami tekstu i trzeba usuwać te odstępy przysuwając linie.

Adrian

Przestań korzystać z edytora WYSIWYG i problem powinien zniknąć.

js

Cytat: Adrian w 25 Sierpień 2017, 20:27
Przestań korzystać z edytora WYSIWYG i problem powinien zniknąć.

Ten edytor jest standardowo włączony na tym forum. Jeśli ten edytor jest standardowo włączony na smf.pl to tak się dzieje. Jest taka ikonka z strzałką i ona jest standardowo zaznaczona, gdy odznaczę to treść w edytorze ma większy rozmiar to znaczy, że jest wyłączony wtedy edytor WYSIWYG?

Adrian

jak nie widać nic poza tekstem to edytor jest wyłączony, nie powinno być widać żadnych pogrubień, podkreśleń, kolorów itd.

js

W ustawieniach profilu w opcje wyglądu wyłączyłem: Domyślnie pokaż edytor WYSIWYG gdy piszesz nową wiadomość. I teraz wszystko jest w porządku.