SMF 2.0.12 wydane

Zaczęty przez cieplutki, 27 Wrzesień 2016, 20:30

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

js

Normalnie pakiet 2.0.12 można odinstalować i to wszystko? Nic się nie stanie z forum?

Nolt

Nie powinno, aczkolwiek zrób backup :)
www.wizzi.pl
Moje style dla SMF 2

SMF.PL FAQ
nie odpowiadam na żadne PW, więc ich nie wysyłajcie chyba że zostaniecie o to poproszeni

pretor

Cytat: Adrian w 26 Październik 2016, 22:45
Parę dni temu spytałem się na forum czy coś się dzieje w temacie:
Jestem bardzo zaskoczony takim brakiem reakcji ze strony zespołu SMF, zero informacji że łatka jest źle spakowana..
Takie zachowanie nie napawa optymizmem dla nowych i starych użytkowników skryptu SMF  :(

js

Coś im długo schodzi opracowanie nowej paczki. ::)

Adrian

a wystarczy tylko spakować łatkę z kodu znajdującego się w pełnej paczce instalacyjnej - tam błąd nie występuje.. Brakuje im czasu na naprawienie tej swojej kolejnej już wpadki.
the simplest solution is most likely the right one

js

Skoro to jest taka błahostka to powinni to zrobić raz dwa. ::) Mam nadzieję, że ludzie z SMF się ogarną w końcu i że SMF nie upadnie, uważam SMF za najwygodniejsze darmowe oprogramowanie do założenia własnego forum. :)

pretor

Niestety zaangażowanie twórców SMF w rozwój skryptu jest coraz mniejsze i widząc w jakim tempie robione są aktualizacje, można wysnuć wniosek że to powolna agonia. Szkoda by było uśmiercać produkt z którego korzystają na świecie setki tysięcy, jak nie miliony Userów.

Stanley

Cytat: pretor w  6 Listopad 2016, 10:16
...można wysnuć wniosek że to powolna agonia. 

A jeszcze nie dawno pisałem, że widzę agonie smf :-/
Moje fora: pesnext.pl, appgroup.org.pl

Specjalista od niczego.

Pomogłem?, - [Pomógł]

Adrian

Wciąż brak konkretnych informacji o poprawce wadliwej aktualizacji.

Tylko Antes chyba potwierdził, że poprawili pewien błąd, który działa na nowej łatce - było to 26 listopada, więc może 2.0.13 wydadzą jeszcze w tym roku.

Nolt

Jest oficjalna informacja o planowanym wydaniu SMF 2.0.13, podejrzewam, że ujrzymy nowe wydanie jeszcze w tym roku; mam nadzieje, że obu wersji czyli 2.1 beta3 :)
www.wizzi.pl
Moje style dla SMF 2

SMF.PL FAQ
nie odpowiadam na żadne PW, więc ich nie wysyłajcie chyba że zostaniecie o to poproszeni

Jerzy Lwie Serce

Niestety zaangażowanie twórców SMF w rozwój skryptu jest coraz mniejsze i widząc w jakim tempie robione są aktualizacje, można wysnuć wniosek że to powolna agonia. Szkoda by było uśmiercać produkt z którego korzystają na świecie setki tysięcy, jak nie miliony Userów.

Dlatego swoje forum przerzuciłem na MyBB już dawno temu.

pretor

Cytat: Jerzy Lwie Serce w 13 Grudzień 2016, 22:07
Czyli nie bardzo masz się czym chwalić na forum SMF i zaśmiecać temat o aktualizacjach.

Jerzy Lwie Serce

Cytat: pretor w 14 Grudzień 2016, 10:41
Cytat: Jerzy Lwie Serce w 13 Grudzień 2016, 22:07
Czyli nie bardzo masz się czym chwalić na forum SMF i zaśmiecać temat o aktualizacjach.

Tylko szaleniec trzymałby projekt lub coś bardziej poważnego na oprogramowaniu, które przestaje być wspierane, ewentualne luki są "łatane" bardzo późno, a nowości prawie brak (pozostają pluginy, które również z czasem tracą wsparcie twórców).

Nolt

To nie temat do dyskusji, który skrypt jest lepszy, a który gorszy. Rozmowy na ten temat możecie prowadzić w innym dziale na forum.
www.wizzi.pl
Moje style dla SMF 2

SMF.PL FAQ

Adrian

Cytat: Nolt w 12 Grudzień 2016, 19:00
Jest oficjalna informacja o planowanym wydaniu SMF 2.0.13, podejrzewam, że ujrzymy nowe wydanie jeszcze w tym roku
W 2.0.13 wszystko działać będzie poprawnie (sprawdzone z różnymi modami), ale wciąż paczka instalacyjna będzie się różniła w stosunku do wersji zaktualizowanej przez łatkę, chyba że poprawią jeszcze jedną linię.. zobaczymy :)