Przywrócenie usuniętego użykownika

Zaczęty przez sajfer, 20 Listopad 2015, 00:11

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

sajfer

Koledzy mam pytanie istnieje możliwość przywrócenia usunięto użytkownika brak kopii chyba że od firmy na której stoi serwer ( wysłałem zapytanie ), chciałbym przywrócić tylko tego użytkownika z jego liczba postów itd czy jest to możliwe bez przywracania całej kopi ( bo utracę wątki które zostały napisane po usunięciu użytykonika z forum)

Pytam was bo trochę tabel jest w bazie danych, a nie chce namieszać :)

dzięki za odpowiedz
pozdrawiam
sajfer

Nolt

Nie ma możliwości przywrócenia bez kopii zapasowej, ale można to zrobić na inny sposób.

Zarejestruj nowe konto, ustaw mu grupę użytkownika jaką miał dotychczas. Następnie sprawdź w logach jakie id miał ten użytkownik. Gdy już będziesz znał id użytkownika wejdź do phpMyadmin, kliknij na swoją bazę danych i kliknij w górnym panelu w przycisk SQL.

Wpisz takie zapytanie:
update smf_members set id_member=STARY_NUMER_ID where id_member=NOWY_NR_ID;

i kliknij wykonaj. Po poprawnym wykonaniu, nowemu użytkownikowi przypiszesz id tego starego tak więc wiadomości automatycznie podepną się pod jego konto. Na koniec przelicz statystyki forum w PA.
www.wizzi.pl
Moje style dla SMF 2

SMF.PL FAQ
nie odpowiadam na żadne PW, więc ich nie wysyłajcie chyba że zostaniecie o to poproszeni

Adrian

Wydaje mi się, że nie masz racji.
Po usunięciu użytkownika jego wiadomości posiadają zapisaną jedynie nazwę konta (czyli login, nie mylić z nazwą wyświetlaną :) ), ID użytkownika zostaje usunięte z tabeli wiadomości. Po rejestracji nowego konta, należy wykonać takie zapytanie SQL:
UPDATE {PREFIX}messages SET id_member='NOWY_ID_UŻYTKOWNIKA',poster_name='NOWA_NAZWA_UŻYTKOWNIKA'  WHERE  poster_name='STARA_NAZWA_UŻYTKOWNIKA' AND id_member='0';

{PREFIX} - to należy zamienić na prefiks ustawiony podczas instalacji SMF, bedąc w phpMyAdmin łatwo go znajdziesz, znajduje się on przed nazwą każdej tabeli.

STARA_NAZWA_UŻYTKOWNIKA - jest to nazwa konta widoczna przy wiadomościach usuniętego użytkownika.
NOWA_NAZWA_UŻYTKOWNIKA i NOWY_ID_UŻYTKOWNIKA znajdziesz odwiedzając profil nowego konta.

Przywracanie oryginalnego ID użytkownika nie jest konieczne.

sajfer, uzupełnij w profilu wersję SMF.
the simplest solution is most likely the right one

Nolt

Faktycznie, masz rację. Wiem, że gdzieś konflikt był z id chyba w wordpress.
www.wizzi.pl
Moje style dla SMF 2

SMF.PL FAQ
nie odpowiadam na żadne PW, więc ich nie wysyłajcie chyba że zostaniecie o to poproszeni

sajfer

dzięki udało się przywrócić użytkownika i zmienić w miejscu jego postów jego nick (opis gosc) na normalny

ale jak kliknąłem przelicz statystyki wyskoczył komunikat że "zakończono powodzeniem" ale jego statystyk nie przeliczyło

co w takiej kwestii zrobić ?

Adrian

sajfer

Twoje phanom zapytanie do bazy danych

Adrian

Może najpierw spróbuj użyc "sprawdź i napraw błęy" a później przelicz statystyki?

sajfer

Tak też próbowałem i nic, jak się nieuda to albo zacznie od 0 albo +- użytkownik wie ile miał postów to się mu wpisze