SMF 2.0.11 wydane

Zaczęty przez Adrian, 20 Wrzesień 2015, 11:12

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Adrian

Zespół Simple Machines Forum wydał nową aktualizację serii 2.0 oznaczoną numerem 2.0.11.

Aktualizacja poprawia w sumie tylko jedną, ale ważną ze względów bezpieczeństwa funkcję, która sprawdza dane wprowadzane w formularzach na forum. Jest to aktualizacja poprawiająca bezpieczeństwo, więc zalecane jest jej jak najszybsze zainstalowanie.

Paczkę z aktualizacją oraz instrukcje ręcznej aktualizacji znajdziecie tutaj: http://custom.simplemachines.org/upgrades/

Lista zmian w stosunku do SMF 2.0.10:

SMF 2.0.11                                                    September 18 2015
===============================================================================

September 2015
-------------------------------------------------------------------------------
! Security vulnerability patched (reported by Andrea Palazzo - Truel IT)
! safe_unserialize() function added to Subs.php
! Instances of unserialize() with user-supplied data changed to safe_unserialize()

Pełna lista zmian znajduje się w dziale plików na simplemachines.org: http://download.simplemachines.org/
the simplest solution is most likely the right one

pretor

Dzięki za info ;)
Już zainstalowałem aktualizację 2.0.11, czy starszą 2.0.10 należy później odinstalować ?

Adrian

Starszej nie odinstalujesz, bo instalator pakietów na to nie pozwoli, ale możesz ją zwyczajnie usunąć z listy.

uve

Jeśli mam wersję SMF 2.0.2 i chcę zainstalować SMF 2.0.11 to muszę po kolei każdą aktualizacją osobno dodawać 2.0.3, 2.0.4 itd., czy można to jakoś zrobić za jednym zamachem?

Nolt

Nie musisz instalować po kolei. Pobierz paczkę "Large upgrade".
www.wizzi.pl
Moje style dla SMF 2

SMF.PL FAQ
nie odpowiadam na żadne PW, więc ich nie wysyłajcie chyba że zostaniecie o to poproszeni

Adrian

Ja zalecam instalowanie łatek po kolei. Zachowa się w ten sposób wszystkie zainstalowane modyfikacje.