Nieprawidłowa wartość wysyłana do bazy danych - konwersja z IPB

  • 5 Odpowiedzi
  • 4176 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Kcurek

  • ***
  • 41
  • 2
    • Eks-Man
  • Domyślny styl: BlackBox
  • Wersja SMF: 2.0.2
Witam. Tym razem przerabiam forum z IPB 3.3.3 na SMF (chwilowo w wersji 2.0.6, w pełni świadomie). Zainstalowałem SMF, ustawiając UTF-8 jako kodowanie, w bazie wszędzie jest podane utf8_general_ci, zresztą tak samo, jak i w IPB. Do konwersji używam tego "nieoficjalnego" konwertera: KLIK. Użytkownicy przeszli, kategorie przeszły, a z działami pojawia się następujący problem:
http://i57.tinypic.com/65zipf.jpg
Nieprawidłowa wartość wysyłana do bazy danych - konwersja z IPB

SMF i IPB zainstalowane są na jednej bazie, SMF ze swoim standardowym prefiksem, IPB bez prefiksu. Póki co wszystko dzieje się na localhoście.
Co z tym zrobić? Proszę o pomoc. Pozdrawiam.
« Ostatnia zmiana: 3 Lipiec 2014, 11:44 wysłana przez Kcurek »

*

Offline Stanley

  • ****
  • 2151
  • 81
  • Płeć: Mężczyzna
  • Specjalista od niczego.
  • Domyślny styl: Własny
  • Wersja SMF: 2.0.15
Odp: Nieprawidłowa wartość wysyłana do bazy danych - konwersja z IPB
« Odpowiedź #1 dnia: 3 Lipiec 2014, 16:47 »
Prawdopodobnie czy nie próbujesz konwertować z nullowanej wersji IPB :) tak?
Moje fora: pesnext.pl

Specjalista od niczego.

Pomogłem?, - Klinkij [Pomógł]

*

Offline Kcurek

  • ***
  • 41
  • 2
    • Eks-Man
  • Domyślny styl: BlackBox
  • Wersja SMF: 2.0.2
Odp: Nieprawidłowa wartość wysyłana do bazy danych - konwersja z IPB
« Odpowiedź #2 dnia: 3 Lipiec 2014, 16:55 »
Prawdopodobnie, ale nie mam pewności, bo ja tego nie stawiałem, ale w pewnym momencie przejąłem opiekę techniczną nad już postawionym forum. Niemniej jednak zamierzam zmienić skrypt, bo sam licencji IPB nie mam... :P

*

Offline Stanley

  • ****
  • 2151
  • 81
  • Płeć: Mężczyzna
  • Specjalista od niczego.
  • Domyślny styl: Własny
  • Wersja SMF: 2.0.15
Odp: Nieprawidłowa wartość wysyłana do bazy danych - konwersja z IPB
« Odpowiedź #3 dnia: 3 Lipiec 2014, 17:13 »
Problem taki tez widziałem na forum IPBOARD stąd wiem a raczej domyśliłem się że masz wersję z nullowaną, problem ten wychodzi tylko z takiej wersji jak developer to opisał na swoim supporcie.. niestety nie podam ci tematu bo temat był dosyć stary i nie jestem w stanie go znaleźć :) poszukaj ana ich supporcie.. aczkolwiek pewnie nie otrzymasz tak owej pomocy z powodu braku licencji, pewnie może pomoże ci ktoś stąd.
Moje fora: pesnext.pl

Specjalista od niczego.

Pomogłem?, - Klinkij [Pomógł]

*

Offline Adrian

  • *****
  • 5531
  • 723
  • Płeć: Mężczyzna
  • Smile, tomorrow will be worse...
    • Adrek.pl
Odp: Nieprawidłowa wartość wysyłana do bazy danych - konwersja z IPB
« Odpowiedź #4 dnia: 3 Lipiec 2014, 17:26 »
Też przenosiłem fora z nielegalnych wersji IPB i wszystko działało dobrze..

Dokładnie które pliki masz pobrane i używasz do konwersji? Spróbuj wykonać konwersję IPB do SMF 2.0.2.

*

Offline Kcurek

  • ***
  • 41
  • 2
    • Eks-Man
  • Domyślny styl: BlackBox
  • Wersja SMF: 2.0.2
Odp: Nieprawidłowa wartość wysyłana do bazy danych - konwersja z IPB
« Odpowiedź #5 dnia: 3 Lipiec 2014, 17:49 »
Przy 2.0.2 te same błędy, tylko że w innych linijkach. Mam pobrane te dwa pliki, które są załączone do pierwszego postu w linkowanym wątku.
Na oficjalnym znalazłem TO - KLIK, ale niespecjalnie wiem, co z tym zrobić i czy w ogóle miałoby tu zastosowanie.