Starsza wersja SMF

Zaczęty przez Vecordiam, 25 Maj 2014, 10:50

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Vecordiam

Witam

Jestem dość "świeżym" użytkownikiem SMF i stosunkowo niedawno założyłem własne forum. Zauważyłem, że wiele modyfikacji jest pozostawianych przez autorów i wraz z kolejnymi wersjami SMF nie są one w jakikolwiek sposób przystosowywane do nowych wersji. Ciężko mi jest w tym momencie świadomie bawić się kodem tak więc moje pytanie do dyskusji - czy lepiej korzystać ze starszych wersji np. 2.0.2 dla kompatybilności modyfikacji? Czy korzystanie z tej wersji niesie za sobą poważne konsekwencje niż posiadanie 2.0.7? Proszę o wypowiedzi, ponieważ ta sprawa nie pozwala mi ruszyć z miejsca.

Pozdrawiam

jimasek

Centrum administracji-> Pakiety->Przeglądaj pakiety i na dole strony masz Opcje zaawansowane gdzie możesz emulować niższą wersję forum. Polecam używanie najnowszej wersji SMF chyba że robisz to dla ćwiczenia własnych umiejętności wtedy nie ma to większego znaczenia. 

Vecordiam

Dziękuję za podpowiedź. Jednak modyfikacje takie jak AvatarOnBoard nadal nie chcą współpracować. Forum ma być ogólnodostępne, jednakże przydałyby mi się starsze mody, które na tym 2.0.7 nie chcą się nawet zainstalować. Czy jednak będę musiał przyswoić jak bawić się z kodem, jeśli chcę ich w ogóle używać?

Adrian

Przecież podałem w wątku pomocy modyfikacji na simplemachines.org instrukcje ręcznej instalacji modyfikacji dla najnowszych wersji SMF.
http://www.simplemachines.org/community/index.php?topic=223656.msg3350732#msg3350732
the simplest solution is most likely the right one

Vecordiam

Cytat: phantom w 25 Maj 2014, 13:12
Przecież podałem w wątku pomocy modyfikacji na simplemachines.org instrukcje ręcznej instalacji modyfikacji dla najnowszych wersji SMF.
http://www.simplemachines.org/community/index.php?topic=223656.msg3350732#msg3350732

Tak, widziałem to, jednak ciągle mnie zastanawia, czy mogę zrobić to w ten sam sposób, jeśli działam na szablonie SilentWave od DzinerStudio?

Adrian

Nie ma znaczenia jaki masz styl na forum. Jeśli jest potrzeba to dodatkowo edytujesz pliki w innych stylach (jeśli dany plik istnieje, jeśli nie ma go to po prostu to pomijasz).

Vecordiam

Jeśli wszystko działa bez tego co zawarte w linku to już nic nie dodawać? Bo widzę, że ktoś coś opisał, ale niezbyt rozumiem gdzie to dodać i czy to niezbędne jeśli wszystko "hula".

EDIT: Chodzi mi o to co dodał BaghdadGhost

Adrian

Wykonujesz modyfikacje w plikach tak jak to opisałem, nic poza tym.

Vecordiam

Cytat: phantom w 25 Maj 2014, 15:05
Wykonujesz modyfikacje w plikach tak jak to opisałem, nic poza tym.

Dziękuję za odpowiedzi. Temat wyczerpany.