Widget GOOGLE TRANSLATE. W jakim pliku umieścić kod skryptu?

  • 11 Odpowiedzi
  • 7801 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline necrid

  • ***
  • 26
  • 0
    • Jason Creator Official Fanpage
  • Wersja SMF: 2.0.3
Widget GOOGLE TRANSLATE. W jakim pliku umieścić kod skryptu?
« dnia: 29 Październik 2013, 14:05 »
Witam ponownie!
Z tego względu iż mod Google Translate nie chciał działać poprawnie, zwracam się z prośbą o wytłumaczenie, gdzie mam zamieścić kod skryptu widgetu Google Translate, aby był widoczny na każdej stronie, poprawnie działał i ją tłumaczył na wybrany język z belki (wybrałem tylko kilka potrzebnych języków w kreatorze widgetu). Jest kod do head i div.
Pomoże ktoś? Pilnie potrzebuję zamieścić ten translator. Z góry bardzo dziękuję!

*

Offline CrimeS

  • *****
  • 1994
  • 273
  • Płeć: Mężczyzna
    • jellyio.com
Odp: Widget GOOGLE TRANSLATE. W jakim pliku umieścić kod skryptu?
« Odpowiedź #1 dnia: 29 Październik 2013, 14:47 »
W pliku stylu index.template.php.

Pamiętaj o echo

*

Offline necrid

  • ***
  • 26
  • 0
    • Jason Creator Official Fanpage
  • Wersja SMF: 2.0.3
Odp: Widget GOOGLE TRANSLATE. W jakim pliku umieścić kod skryptu?
« Odpowiedź #2 dnia: 29 Październik 2013, 15:09 »
a dokładniej, co muszę umieścić i w którym miejscu? bo tam są dwa kody, pierwszy (meta), umieściłem, lecz ten drugi wywołuje błąd Template Parse Error!

*

Offline Stanley

  • ****
  • 2151
  • 81
  • Płeć: Mężczyzna
  • Specjalista od niczego.
  • Domyślny styl: Własny
  • Wersja SMF: 2.0.15
Odp: Widget GOOGLE TRANSLATE. W jakim pliku umieścić kod skryptu?
« Odpowiedź #3 dnia: 29 Październik 2013, 15:40 »
echo 'twoj_kod';
Moje fora: pesnext.pl

Specjalista od niczego.

Pomogłem?, - Klinkij [Pomógł]

*

Offline necrid

  • ***
  • 26
  • 0
    • Jason Creator Official Fanpage
  • Wersja SMF: 2.0.3
Odp: Widget GOOGLE TRANSLATE. W jakim pliku umieścić kod skryptu?
« Odpowiedź #4 dnia: 29 Październik 2013, 16:26 »
Dobrze, ale mi wywala nadal template parse error
są tam 2 kody, jeden stawiać przed </head>a drugi w miejsce gdzie ma być widoczny

@EDIT:
dodałem załącznik z kodem i nie mam pojęcia co doprowadza do błędu, kod jest poprawny ponieważ taki wygenerowała mi strona Google
« Ostatnia zmiana: 29 Październik 2013, 16:41 wysłana przez necrid »

*

Offline CrimeS

  • *****
  • 1994
  • 273
  • Płeć: Mężczyzna
    • jellyio.com
Odp: Widget GOOGLE TRANSLATE. W jakim pliku umieścić kod skryptu?
« Odpowiedź #5 dnia: 29 Październik 2013, 16:49 »
Załącz mi te dwa kody które musisz wstawić. Trzeba go trochę przerobić, bo inaczej będzie generować powyższy błąd.

*

Offline necrid

  • ***
  • 26
  • 0
    • Jason Creator Official Fanpage
  • Wersja SMF: 2.0.3
Odp: Widget GOOGLE TRANSLATE. W jakim pliku umieścić kod skryptu?
« Odpowiedź #6 dnia: 29 Październik 2013, 17:10 »
Meta tag do zamieszczenia przed zamykającym </head>:
<meta name="google-translate-customization" content=" ********** "></meta>

Kod wtyczki od Google Translate:
<div
 id="google_translate_element"></div><script
type="text/javascript">
function googleTranslateElementInit() {
  new google.translate.TranslateElement({pageLanguage: 'pl',
includedLanguages: 'en,ru', layout:
google.translate.TranslateElement.InlineLayout.HORIZONTAL},
'google_translate_element');
}
</script><script type="text/javascript"
src="//translate.google.com/translate_a/element.js?cb=googleTranslateElementInit"></script>

Proszę mi napisać gdzie mam umieścić oba kody. Abym nie pisał tysiąc razy gdzie co gdzie zamieścić. Chcę być pewny na 100%, czy w dobrym miejscu zamieszczam oba kody.

*

Offline CrimeS

  • *****
  • 1994
  • 273
  • Płeć: Mężczyzna
    • jellyio.com
Odp: Widget GOOGLE TRANSLATE. W jakim pliku umieścić kod skryptu?
« Odpowiedź #7 dnia: 29 Październik 2013, 18:20 »
Pierwszy kod umieść po:
// Output any remaining HTML headers. (from mods, maybe?)
echo $context['html_headers'];

Kod musi tak wyglądać (z echo):
echo '<meta name="google-translate-customization" content=" ********** "></meta>';

Drugi kod tam gdzie chcesz wyświetlać to już należy do Ciebie.
Ten kod nie powinien wywalać błędów parsowania:

<div
 id="google_translate_element"></div><script
type="text/javascript">
function googleTranslateElementInit() {
  new google.translate.TranslateElement({pageLanguage: \'pl\',
includedLanguages: \'en,ru\', layout:
google.translate.TranslateElement.InlineLayout.HORIZONTAL},
\'google_translate_element\');
}
</script><script type="text/javascript"
src="//translate.google.com/translate_a/element.js?cb=googleTranslateElementInit"></script>

*

Offline necrid

  • ***
  • 26
  • 0
    • Jason Creator Official Fanpage
  • Wersja SMF: 2.0.3
Odp: Widget GOOGLE TRANSLATE. W jakim pliku umieścić kod skryptu?
« Odpowiedź #8 dnia: 30 Październik 2013, 12:39 »
Bardzo dziękuję Za pomoc!

*

Offline kenx

  • ***
  • 42
  • 0
Odp: Widget GOOGLE TRANSLATE. W jakim pliku umieścić kod skryptu?
« Odpowiedź #9 dnia: 19 Listopad 2017, 22:13 »
a pomożesz mi na maila wyślę plik ? kod masz na pw ?

*

Offline CrimeS

  • *****
  • 1994
  • 273
  • Płeć: Mężczyzna
    • jellyio.com
Odp: Widget GOOGLE TRANSLATE. W jakim pliku umieścić kod skryptu?
« Odpowiedź #10 dnia: 19 Listopad 2017, 23:07 »
Dwa posty powyżej jest odpowiedź jak edytować plik.

Poniżej podaję Twój kod z wiadomości:
echo '
<div id="google_translate_element"><><script type="text/javascript">
function googleTranslateElementInit() {
  new google.translate.TranslateElement({pageLanguage: \'pl\', layout: google.translate.TranslateElement.InlineLayout.SIMPLE}, \'google_translate_element\');
}
</script><script type="text/javascript" src="//translate.google.com/translate_a/element.js?cb=googleTranslateElementInit"></script>';

Wystarczy wkleić w index.template.php tam gdzie chcesz żeby się wyświetlało.

*

Offline kenx

  • ***
  • 42
  • 0
Odp: Widget GOOGLE TRANSLATE. W jakim pliku umieścić kod skryptu?
« Odpowiedź #11 dnia: 19 Listopad 2017, 23:17 »
syntax error, unexpected 'id' (T_STRING)
[/size]
[/size]mam taki błąd :(