Włamanie na forum

Zaczęty przez Reksio1, 23 Maj 2013, 12:22

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Reksio1

Witam ostatnio miałem atak na forum i haker lub napiszę bezpośrednio dupek dopisał do kryptu kod który przekierowywał na stronę www z wirusami. Powie mi ktoś jakie są zabezpieczenia forum i przez jaką furtkę owy D... się dostał zarażając przy tym główną stronę www ?????

Adrian

Dostał się przez słabo zabezpieczony serwer...
the simplest solution is most likely the right one

Stanley

Moje fora: pesnext.pl, appgroup.org.pl

Specjalista od niczego.

Pomogłem?, - [Pomógł]

Reksio1

Hosting stoi w
Rozmawiałem z ludźmi i zapewniali że u nich nie ma takiej możliwości  - tak czy inaczej była reinstalka forum i wgranie bazy danych .
Temat dałem aby inni sprawdzili sobie źródło strony na forum bo jak u mnie było to może i u kogoś innego też jest i czyha .
Pozdrawiam 

jimasek

Czyli na razie nie wiesz w jaki sposób dostali się do skryptu forum i czy rzeczywiście zmiany były w samym skrypcie?

Reksio1

Zmiany w samym skrypcie były bo na początku wyłapałem dopisany skrypt na stronie główniej www i go wywaliłem (5 dni poszukiwań - strona w php i UTF )  , i dokładnie ten sam skrypt był w głównym idexie forum .
Po wywaleniu owych skryptów miałem do tej pory spokój , ale forum i tak przeinstalowałem.
Zawsze dopisany skrypt będzie na samum dole w źródle strony - nie zawsze w tej formie ale będzie widniało dopisanie

Stanley

Hmmm, a może zgłoś to do wydawców SMF?
Moje fora: pesnext.pl, appgroup.org.pl

Specjalista od niczego.

Pomogłem?, - [Pomógł]